Cine este prima semifinalistă a celui de-al doilea sezon „Vedeta populară“ de la TVR VIDEO

Cine este prima semifinalistă a celui de-al doilea sezon „Vedeta populară“ de la TVR VIDEO

FOTO TVR

O elevă de 16 ani, din Cluj, este prima semifinalistă a celui de-al doilea sezon „Vedeta Populară“, de la TVR, prezentat de Iuliana Tudor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Are voce, are carismă, ţinută şi, nu în ultimul rând, acel ceva care ridică oamenii de pe scaune. Clujeanca Oana Elena Venţel, în vârstă de 16 ani, este prima concurentă pe care juriul de la „Vedeta populară“ o trimite în semifinala concursului de talente dedicat interpreţilor de folclor amatori. Sezonul al doilea „Vedeta populară“ a început la TVR 1 duminică, 29 aprilie.   
 
Trăieşte în regim militar de la 14 ani, disciplina e cuvântul de ordine al fiecărei zile, a doua ei casă. Liceul militar, unde învaţă Oana, este o lume cu reguli stricte. Nu i-a fost simplu, dar e mereu încurajată de familie, iar bunicul ei spune despre ea că e o învingătoare. Oana este un amestec de forţă şi sensibilitate. Este foarte încrezătoare în forţele ei şi munceşte cu seriozitate pentru a-şi atinge visul. Iar un pas deja l-a făcut: este prima semifinalistă a sezonului doi „Vedeta populară“.
 
 
Armata înseamnă disciplină şi rigoare, iar muzica este libertate. Oana Venţel a găsit însă punctul de intersecţie: „Ca şi în armată, muzica se face cu multă rigoare şi disciplină”. Iar la Oana, este vorba şi despre o tradiţie de familie: „Străbunicul meu a fost în Garda Regală, bunicul a fost colonel, iar tatăl meu este comisar de poliţie. Am ales şi eu să urmez această carieră. Era evident că cineva trebuie să ducă tradiţia mai departe”, mărturiseşte Oana.
 
În concursul difuzat de TVR 1, ea a impresionat juriul cu melodia „Pe drumul bătut de cară”, dar şi cu duetul pe care l-a susţinut alături pe vedeta ei preferată, Ionuţ Fulea, cu care a interpretat pe scenă un „Cântec de cătănie”. Costumul îmbărăcat de Oana Venţel la duet este cel pe care îl poartă la Liceul Militar.
 
Despre „Vedeta populară“
 
TVR 1 a deschis din nou porţile concurenţilor celui mai mare talent show de folclor din România: „Vedeta populară“. Dintre sutele de interpreţi de folclor amatori care au venit la preselecţiile desfăşurate în toată ţara, au fost aleşi cei mai buni 45 de concurenţi din Muntenia, Moldova, Dobrogea, Ardeal, Oltenia, Banat şi Bucovina. În fiecare seară de duminică vom cunoaşte câte cinci. Dintre ei, doar unul se califică în semifinală.  Apoi, din cei 9 semifinalişti, 5 vor ajunge în finala Vedeta populară, care va avea loc în luna iunie.  
 
Fiecare dintre concurenţii serii trebuie să convingă juriul că are calităţi pentru a deveni viitoarea „Vedetă populară“: să aibă voce, carismă şi o apariţie de neuitat, care să ridice oamenii de pe scaune. Titlul de Vedeta populară şi premiul de 100.000 de lei sunt miza concursului destinat celor mai talentaţi interpreţi de folclor amatori.
 
Ca şi în sezonul trecut, fiecare dintre cele nouă ediţii preliminare „Vedeta populară“ are câte trei probe. În prima probă, concurenţii cântă acompaniaţi sau nu de orchestră, în funcţie de alegerea fiecăruia. În proba a doua, fac duet cu artistul preferat de muzică populară, iar în proba a treia trebuie să redea cât mai fidel o melodie fredonată de unul dintre juraţi. În premieră în noul sezon, la finalul primei probe, juriul elimină unul dintre cei cinci concurenţi ai serii.
 
Din juriul concursului fac parte, în noul sezon al emisiunii, interpretele de muzică populară Niculina Stoican şi Cornelia Rednic (care îi înlocuiesc pe Laura Lavric şi Constantin Enceanu). Acestea li se alătură cunoscuţilor juraţi de la Vedeta populară - Elise Stan, Grigore Leşe şi Mircea Dinescu, pentru a evalua prestaţiile noilor concurenţi, interpreţi amatori din folclorul românesc.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările