Cine sunt noii prezentatori ai „Cronicii Cârcotaşilor“, care vor lucra „sub atenta îndrumare a lui Şerban Huidu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul sezon al emisiunii de umor „Cronica Cârcotaşilor“ a debutat aseară, la Prima TV, într-o nouă formulă după destrămarea vechii trupe, noii prezentatori, „bebeluşa“ Ioana Petric şi actorul Alexandru Bogdan, mărturisind că vor lucra în acest sezon „sub atenta îndrumare a lui Şerban Huidu“.

Schimbarea de la pupitrul emisiunii „Cronica Cârcotaşilor“ vine după ce, la începutul lunii iulie, Mihai Găinuşă, Codruţ Kegheş (Dezbrăcatu') şi Octavian Păscuţ (Mistreţu'), dar şi alţi oameni au decis să părăsească echipa „Cronicii“. Cu toate acestea, Găinuşă a rămas alături de postul Prima TV, iar luni va avea premiera „Cusurgiii“, show pe care îl va realiza.

Noii Cârcotaşi, fosta „bebeluşă“ a emisiunii (Ioana Petric) şi unul dintre actorii show-ului „Mondenii“ (Alex Bogdan), au fost prezentaţi telespectatorilor de către Şerban Huidu şi Cristian Hrubaru. 

Ioana Petric (24 de ani), fostă bebeluşă a „Cronicii Cârcotaşilor“, a ajuns acum la pupitrul emisiunii, fiind entuziasmată de postura în care se află. Absolventă a Facultăţii de Drept, dar cu înclinaţie spre dans, o pasiune din copilărie, Ioana vrea să ajungă printre prezentatorii de top ai României, formatul „Cronicii Cârcotaşilor“ fiind pe placul ei. După ce va acumula suficientă experienţă, Ioana a dezvăluit că speră să devină „Ellen DeGeneres a României“, într-un show propriu. Totodată, tânăra se arată extrem de încrezătoare în colegul ei de platou, Alex Bogdan, fiind pregătită pentru un sezon plin de „cârcoteli“. Pe lângă „antrenamentele“ emisiunii, Ioana a mărturisit că a ajuns şi pe platourile de filmare ale unor producţii americane ce urmează să fie difuzate în România, anul viitor.

Ai ajuns la pupitrul „Cronicii“ alături de Alex Bogdan. Cum ai devenit cârcotaşă?

Ioana Petric: Acum şapte ani primeam un telefon din partea celor de la Prima TV. Am răspuns, am zis hotărât „greşeală“ şi am închis. Nu o dată, nu de două ori, ci de trei ori. Până la urmă, a treia oară s-a dovedit a fi cu noroc pentru că, de mânuţă cu tata, am ajuns la casting, la Bucureşti, unde ai mei dragi colegi m-au văzut, m-au plăcut şi m-au păstrat. Aproape doi ani de zile, până la terminarea liceului, am făcut naveta Cluj-Bucureşti, săptămână de săptămână, în regim de curierat rapid, doarece, minoră fiind, trebuia să fiu predată şi preluată pe semnătură. Am avut noroc de nişte „părinţi adoptivi“ care, văzând că am poantele la mine chiar şi atunci când nu dansez pe ele, au crezut în mine şi mi-au dat o şansă. Aşa am ajuns ca la începutul verii să „cârcotesc“ la „Cronica Netului“, iar acum la nici trei luni iată-mă „cârcotaşa“ supremă la pupitru alături de Alex. Cine ar fi zis? Dar se pare că am avut dreptate, trei e cu noroc.

Dansul este, deci, cel care ţi-a făcut „intrarea“ în echipă. Cum a intrat, însă, dansul în vizorul tău?

Nu eu l-am ales, el m-a ales. Pasiunea pentru dans o am de mică, de pe la trei ani, când dădeam spectacole pe terasă, la mare. Mă pricepean, primeam suc şi napolitane, dar ai mei au simţit că e loc de mai bine, aşa că m-au trimis la balet. Am fost din start „lebăda neagră“, aşa că încet, încet m-am reorientat spre dans modern. Au urmat mai bine de 20 de ani de antrenamente peste antrenamente, spectacole şi concursuri şi uite aşa am ajuns să transform pasiunea în meserie, în ciuda faptului că nu am urmat un liceu şi o facultate de profil. Totuşi este un domeniu în continuă dezvoltare, în care nu este uşor să ţii pasul, tocmai de asta încă merg la cursuri şi workshop-uri ori de câte ori am ocazia.

Şi cu toate astea, paşii te-au îndreptat spre alt domeniu de studiu.

Să fi dat la Coregrafie ar fi fost mult prea simplu şi previzibil, nu e stilul meu. Îmi plac provocările, mă hrănesc cu ele, tocmai de asta am ales să studiez altceva. Plus că mai aveam nevoie de un plan de rezervă în cazul în care previziunile tuturor potrivit cărora dansul nu ma va duce nicaieri s-ar fi adeverit. Am urmat cursurile Facultăţii de Drept, din cadrul Universităţii din Bucureşti şi am devenit jurist cu acte în regulă. Nu regret nicio clipa alegerea făcută, dar momentan nu mă văd profesând. Înainte de toate sunt artist, ceea ce înseamnă că am nevoie de libertate, deci un program de 12 ore în faţa calculatorului, îngropată în hârţoage, nu m-ar face fericită. Şi o zic din experientă. O lună de zile, ăsta e recordul pe care am reuşit să-l ating într-un cabinet de avocatură, şi nu mi-am propus să îl depăşesc prea curând, cu toate că e un domeniu în care sunt convinsă ca as putea face oricând performanţă.

Ai ales, în cele din urmă, „Cronica“, iar emisiunea te-a pus la pupitru. Care au fost etapele?

Am făcut primii paşi în televiziune în ritm de dans şi am avut la dispoziţie şapte ani de zile să învăţ că răbdarea şi munca pot transforma „bebeluşa“ din mine într-o femeie în toată firea. Am început să gănguresc prin scenete, până când am ajuns să zic primele cuvinte la „Cronica Netului“, iar acum, mă aşez cu încredere la pupitru, cu speranţa că în scurt timp vă voi convinge că îmi merit locul în banca prezentatorilor de primă clasă.

Oana Petric, alături de Alex Bogdan FOTO Prima TV

image

Cum ai primit vestea că vei prezenta „Cronica Cârcotaşilor“? Ţi s-a cerut sau îţi doreşti să şi scrii pentru emisiune?

Cu foarte mult entuziasm! E o mare provocare, căreia sunt convinsa că o să-i fac faţă cu brio. Sunt abia la început şi responsabilitatea e mare. Mă aflu în poziţia în care voi fi nevoită să trag de urechi şi să bat obrazul în semn de ruşinică unor nume mai mult sau mai puţin sonore şi unor persoane mai mult sau mai puţin influente. Asta presupune să fiu mereu informată, să analizez informaţiile şi să îmi conturez o opinie, pentru ca totul să fie asumat şi avizat. Momentan nici eu, nici Alex, nu contribuim în mod direct la scrierea textelor, dar oameni foarte bine pregătiţi din jurul nostru ne lasa libertatea de a improviza şi de a aduce mereu o contribuţie personală. Nu vom face niciodată afirmaţii nefondate sau în care să nu credem. Nu poţi fi formator de opinie, fără o opinie personală.

Cum au fost „antrenamentele“ pentru noul sezon?

Am muncit şi ne-am distrat dublu decât ne-am fi aşteptat, nu de alta dar ne-a luat valul atât de tare încât am uitat să punem caseta în cameră şi să apăsăm butonul de înregistrare. Prin urmare, la final s-a strigat „foarte bine, dar hai sa o luam de la capat“. M-am ales şi cu nişte ochelari noi, deoarece, spre amuzamentul coleglor mei, am ajuns la concluzia că prompterul nu are un scris suficient de mare pentru dioptriile mele. Pe langă pregătirile pentru noul sezon şi înregistrările pentru „Cronica Netului“, am ajuns, în paşi de dans, pe platourile de filmare a doua producţii americane, „DxM“ şi „Poveste de Craciun 2“, care vor rula şi în cinematografele din Romania începând cu anul 2015.

Descrie relaţia dintre tine şi colegul de pupitru, Alex Bogdan.

Alex e un fenomen, e bun la toate, vă veţi convinge de asta în noul sezon. Prezentator, actor, scriitor, cameraman, meteorolog, chiar şi dansator. Sunt norocoasă să am aşa un partener, care ţine ritmul, ştie să conducă şi nici nu mă calcă pe picioare. Aştept cu nerăbdare să valsăm, sau de ce nu, chiar să încingem o horă, printre bârbele de la TV. Ne completăm perfect. El actor, eu jurista dansatoare, el exploziv, eu mai temperată, dar ambii puşi pe şotii şi pe „cârcoteală“. Sunt convinsă că perechea noastră va prinde podiumul prezentatorilor TV din Romania şi vă va ţine cu ochii aţintiţi pe micile ecrane săptămână de săptămână.

Ce ai face în televiziune dacă n-ar mai fi „Cronica“?

Abia am început, nici nu vreau să mă gândesc la asta. Dar dacă trebuie neapărat să răspund, vă spun sincer, o altă „Cronică“. „Cronica“ înseamnă umor inteligent şi de calitate. E formatul în care mă regăsesc cel mai bine, poate de asta e singura constantă din viaţa mea. Dacă ar fi totuşi ca la un moment dat să experimentez şi altceva, mă imaginez un fel de Ellen DeGeneres, într-un talk show pe modelul celor de afară, cum încă, din păcate, nu există la noi. Dar până când vedetele din România vor avea ceva mai bun de prezentat decât bârfă şi scandaluri, e cale lungă. Sper totuşi să cârcotim cu folos şi lucrurile să se schimbe, astfel încât să vină şi ziua aia în care televiziunea şi showbizul autohton vor trece la următorul nivel.

Dă-le telespectatorilor trei motive pentru a urmări acest sezon al „Cronicii Cârcotaşilor“.

Sub atenta îndrumare a lui Şerban Huidu, eu şi Alex, ne-am adunat forţele şi suntem în formă maximă, prin urmare se anunţă distracţie garantată şi cârcoteală pe măsură. 

Avem rubrici noi şi nişte colegi la fel de noi şi de talentaţi. Începând din acest sezon, Oana Paraschiv şi Unguru’ Bulan vă prezintă România Pitorească, o rubrică în care vor fi arătate fapte şi lucruri incredibile descoperite pe meleagurile noastre. Să nu uităm nici de domnii Am şi Nam Banovici, care vor lua pulsul evenimentelor mai mult sau mai puţin mondene, plus multe alte surprize. 

N-avem ofertă la tigăi, dar avem cele mai proaspete chifteluţe adunate de prin televiziunile din România, pe care abia aşteptăm să vi le prezentăm mai dinamic şi mai ironic ca niciodată. Nu iertăm nimic. Bonus: ce altceva decât bebeluşele. Dupa o pauza de un an, Cristina se întoarce.

„«Cronica Cârcotaşilor» avea nevoie de o abordare mai fresh“

Alex Bogdan (28 de ani) a declarat că, deşi este actor, nu-şi doreşte să joace rolul unui prezentator şi consideră că a venit vremea ca televiziunea „să intre în normalitate“. Alex este de părere că emisiunea „Cronica Cârcotaşilor“ avea nevoie de o abordare mai fresh şi asigură telespectatorii Prima TV că „totul va fi altfel“.

Eşti partenerul Ioanei Petric la pupitrul „Cronicii Cârcotaşilor“. Cum ai ajuns la performanţa asta?

Alex Bogdan: După un drum lung, obositor, dar frumos. Cu performanţa sunt obişnuit de mic. În Târgu-Ocna, de unde sunt, am făcut atletism de performanţă. Am zeci de medalii naţionale. Le ţine mama în fosta mea cameră, pe un perete. Mai am şi un record naţional la octatlon, probă combinată din atletism, specifică juniorilor, record care stă în picioare de 13 ani. Am făcut şi decatlon. Acolo n-am mai reuşit, însă, un record naţional. În 2004, m-am accidentat şi a trebuit sa pun frână carierei de atlet. Anul următor am plecat la Bucuresti şi m-am pus pe muncă pentru a-mi clădi cariera de actor. 

Se poate spune, deci, că ai ajuns actor cu acte în regulă în urma unui accident. Cum a decurs „perfecţionarea“? 

Pas cu pas. Băbeşte. Am început actoria la Hyperion în 2005, facultate pe care am absolvit-o în 2008. A urmat un an „în câmpul muncii“, la teatrul din Târgovişte. În 2009, am intrat la UNATC,  la regie teatru, de unde am ieşit cu master în actorie chiar în acest an. Ai spune că aş fi vrut sa ma fac doctor, nu actor, atât de multă şcoală am făcut.

Ce i-a convins pe Cârcotaşi să te plaseze la pupitru?

Nu ştiu, sunt nebuni. Eu nu prea pot sa stau locului, iar ei ar putea să mă „liniştească“ doar dacă dotează scaunul cu centură de siguranţă. Am dat o probă şi se pare ca am luat-o. Nu am facut nimic special. Am fost eu, relaxat, spontan şi mereu cu zâmbetul pe buze. 

Este greu să-i „priveşti“ în ochi pe telespectatori? Cum a decurs „cantonamentul“ până la debutul noului sezon?

Am facut repetiţii, am sudat echipa trei zile la munte cu nişte bere şi vin, plus un „zbor“ cu tiroliana. În altă ordine de idei, nu vreau să mă gândesc că joc rolul unui prezentator. Ştiu că în televiziune e multă făţărnicie. Cam toată lumea pretinde că e ceva ce nu e. În Statele Unite, chestiile astea nu se mai practică de foarte mult timp. Poate că e timpul să intram şi noi în această normalitate. Era vremea pentru o abordare mai fresh la „Cronică“. Cu siguranţă, va fi altfel. Veţi vedea.

Cum te înţelegi cu Ioana Petric, colega ta de pupitru?

Ioana e marea mea descoperire pe anul 2014. Ne cunoaşteam din vedere, doar lucrăm în aceeaşi televiziune, dar nu cred că am schimbat mai mult de două, trei fraze până să ajung în echipa „Cronicii“. Este o femeie extraordinară, deşteaptă, cu mult bun simţ, îmi suportă glumele proaste şi asta e o calitate zdravănă. Avem o chimie foarte bună. Sper să se simtă asta. Eu mă simt excelent cu ea, acolo la pupitru, şi sunt foarte fericit că suntem împreună în nebunia asta.

image

Noii prezentatori ai „Cronicii Cârcotaşilor“, Ioana Petric şi Alex Bogdan FOTO Prima TV 

Foarte mulţi actori care lucrează în televiziune, pot fi văzuţi şi pe scenele teatrelor. Eşti şi tu printre aceştia?

În ultimul timp, nu prea. Am fost ocupat cu masterul în actorie, am jucat în două piese, am muncit la „Mondenii“. Pe de altă parte, se pare că regizorii de teatru nu se prea dau în vânt după actorii care apar la televizor. Din diferite considerente. În perioada de studenţie la Hyperion am trecut şi prin etapa de figuraţie, esenţială pentru un actor, la Odeon şi TNB. Am avut ocazia să joc pe aceeaşi scenă cu Marius Stănescu, Ion Caramitru, Şerban Ionescu, Dumnezeu să-l odihnească. E foarte important să aduni experienţă ca să poţi să o dai mai departe. Uite, anul ăsta am facut voluntariat în domeniu.

Lumea crede că a juca teatru e un soi de voluntariat având în vedere salariile mici. Tu la ce fel de voluntariat te referi?

Peste tot sunt salarii mici. Eu sunt vărsător şi mă plâng mult, dar încerc sa renunţ la acest obicei. Sunt salarii mici în actorie, dar dacă munceşti serios, o duci bine. Nu mai spun cât de nesimţiţi sunt guvernanţii care îşi bat joc de artişti, de cultură şi de tot ce are legatură cu arta în România. Revenind, la Alexandria are loc Ideo Ideis, un festival de teatru pentru liceeni. Acolo am avut grijă de o trupă de teatru de liceu din Vulcan. E un sentiment minunat să poţi să te împarţi pe tine cu nişte copii minunaţi. Sunt extraordinari, au o energie pozitivă cum n-am mai simţit de foarte multă vreme.

Ce te-ar ţine în televiziune dacă n-ar mai fi „Cronica Cârcotaşilor“?

Nu ştiu cum să răspund la întrebarea asta. Sună de parcă fac parte din echipa „Cronicii“ de 14 ani. O să trec peste moment şi o să fac altceva. Ceva umoristic, satiric, evident. Sau poate o telenovelă, asta ar fi o provocare. Şi daca nu mai merge cu televiziunea, aplic la agenţiile de publicitate. Mă atrage foarte mult zona de marketing. 

Dă-le telespectatorilor trei motive pentru a urmări acest sezon al „Cronicii Cârcotaşilor“.

Prospeţime, umor de calitate şi bebeluşe.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite