Cine este mecanicul auto cu voce de aur  trimis direct în semifinale de Florin Călinescu: „Un om pentru care viaţa a fost nedreaptă“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Palaniţă FOTO Pro TV
Radu Palaniţă FOTO Pro TV

Vineri seara, la „Românii au talent“, Florin Călinescu a dat primul său Golden Buzz din acest sezon concurentului Radu Palaniţă, în vârstă de 40 de ani.

Florin Călinescu a apăsat, pentru prima dată în acest sezon, butonul auriu, convins de talentul impresionant al mecanicului auto Radu Palaniţă.

Bărbatul este din Bucureşti, lucrează ca mecanic auto, dar spune că pasiunea sa este muzica: „Nu am niciun fel de studii muzicale, însă am aflat că pot să cânt, în urmă cu 4 ani si jumătate, într-un bar de karaoke. De atunci, la fiecare sfârşit de săptămână, frecventez locaţii de karaoke unde cânt alături de prieteni. Mi-am dat seama că vreau să încânt oamenii cu muzica mea“. 

El a interpretat piesa: „I who have nothing“, care l-a făcut pe Florin Călinescu să-l trimită direct în semifinale. 

„Eu asta apreciez la această emisiune. Faptul că oameni fără niciun semn al destinului descoperă ceva şi vin aici. Şi au o meserie. Uite, anul trecut era o croitoreasă. Acum este un mecanic auto. Mâine puteţi fi milionari... Eu de un mecanic auto am nevoie. Nu te pot lăsa doar pe mâna destinului. Vreau să te responsabilizez“, a spus Florin Călinescu, înainte de a apăsa Golden Buzz-ul. 

„Ştii ce nu înţeleg eu, Radu? Până acum patru ani, tu nu ai încercat niciodată să cânţi? Este incredibil. Ai o voce superbă. Am auzit foarte multe voci frumoase, însă doar câteva sunt speciale. Şi vocea ta este specială“, a spus Andra, care s-a declarat impresionată de timbrul muzical al concurentului.

„Realmente, eu nu–mi explic. Toţi am trecut prin asta, măcar o dată ai cântat la duş singur. La o petrecere, când erai mic, să nu te fi pus părinţii niicodată să cânţi ceva? La şcoală, la ora de muzică? Chiar aşa, toţi profesorii să fi fost cu dopuri în urechi? Să nu fi sesizat niciunul că băiatul ăsta are voce şi un timbru cu totul aparte?“, a spus şi Andi Moisescu, impresionat de faptul că bărbatul de 40 de ani şi-a descoperit întâmplător talentul, abia în urmă cu patru ani.

„Aproape că mi-au dat lacrimile văzându-l că nu-i vine să creadă, că i se întâmplă acest lucru“, a adăugat Andra.

„Am simţit şi eu o tristeţe aşa în ochi. Nu ştiu câte şanse a primit omul acesta de-a lungul vieţii, în schimb una dintre cele mai importante i s-a oferit acum“, a declarat şi Mihai Petre.

„Un om pentru care viaţa a fost nedreaptă are ocazia să o întoarcă acum pe partea cealaltă. E foarte despre adevăr aici. Este exact aşa cum simt ei că ar vrea să fie, dar n-au avut niciodată curaj să spună. Aici e farmecul acestei emisiuni şi marea şansă a unor oameni“, a adăugat Andi. 

Radu a mărturisit în schimb că, elev fiind, nu a fost primit în corul şcolii şi a făcut opt ani de baschet la recomandarea altor profesori. „Sunt foarte emoţionat. Nu m-am aştepătat la asta, nu-mi vine să cred. Am încremenit pur şi simplu“, a declarat concurentul cu lacrimi în ochi. 

Refuzat la „Vocea României“

Radu a mărturisit că nu este pentru prima dată când participă la un show de televiziune. El a menţionat că a fost la „Vocea României“, dar niciun antrenor nu l-a dorit în echipa sa: „Nu este prima dată însă când particip la un concurs. Am participat recent la «Vocea României», unde n-am reuşit să întorc niciun scaun, din păcate“. „Eu sunt o persoană mai retrasă, mai tăcută“, a adăugat Radu. 

El a povestit că munceşte de la 14 ani: „Am fost o familie modestă. Cu siguranţă am avut lipsuri în copilărie, iar chestia asta m-a făcut să vreau să muncesc, să-mi câştig singur banii. Primul job l-am avut alături de tatăl meu, de la care am învăţat o meserie. Cam de la 14 ani mi-am câştigat singur banii“.

Aproximativ 2.9 milioane de telespectatori din întreaga ţară au urmărit vineri seară „Românii au talent“, iar în minutul de maximă audienţă de la 22:23, aproximativ 3.6 milioane de români au fost cu ochii pe show-ul de la Pro TV.

Concurenţii care au impresionat juriul şi au primit din partea acestora 3 sau 4 DA sunt: Adina Văsîi, Face Team, „El Rumanol“ – Maximilian Nica, Valter Oliveira, Cantus Mundi, Anastasia Ciobanu, Simion Ştefan, David Oprea, Veronica Khistova, Natasha Korotkina, Total Dance Show, Igor Krychun şi Tatiana Karmazina, Bianca Purice şi William Close and the Earth Harp Collective.  

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite