Cine este prima echipă care ajunge în finala „Chefi la cuţite“

Cine este prima echipă care ajunge în finala „Chefi la cuţite“

Marţi, 28 mai, a avut loc prima confruntare din sezonul special „Chefi la cuţite“, destinat familiilor, când a fost desemnată prima echipă care merge în marea finală a show-ului culinar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul battle de la „Familii la cuţite“ aduce şi prima echipă finalistă, aleasă de chefii Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu. Este vorba despre familia Binh, aliaţii roşii ai lui chef Scărlătescu, care merge direct în finala „Chefi la cuţite“.
 
„Fericirea pe care am simţit-o în momentul respectiv a fost una de finală. Zici că am câştigat finala, aşa m-am bucurat. Sper să îi mai iau o dată în braţe cu acelaşi motiv“, a mărturisit entuziasmat chef Scărlătescu.
 
„Când am aflat că suntem în finală am crezut că visez. Sunt foarte fericit“, a declarat verişorul lui Minh Binh.  
 
„Sunt foarte mândră de noi şi sunt pregătită pentru finală şi vreau să îl fac mândru pe chef Scărlătescu“, a spus şi Minh Binh după ce a aflat că familia ei a câştigat confruntarea.
   
   

Din păcate, familia Bucci, din echipa mov condusă de chef Sorin Bontea, cu şapte puncte pentru lasagna, şi familia Burlacu, parte din echipa galbenă a lui chef Florin Dumitrescu, care a primit doar şase puncte pentru cheesecake-ul gătit şi 10 puncte pentru muşchiuleţul de porc, au părăsit show-ul culinar, în timp ce familia Binh a obţinut nouă puncte pentru pastele de orez.  

Familia Bucci şi Sorin Bontea FOTO Antena 1

Familia Burlacu şi chef Florin Dumitrescu FOTO Antena 1

„Îmi doresc din suflet să merg până la final, să îl fac mândru pe chef Scărlătescu“, mărturisea într-un testimonial Minh Binh, membra familiei care a fost trimisă în finală. „Noi, fiind obişnuiţi cu bucătăria asiatică, nevoiţi să gătim româneşte, e posibil să avem un punctaj mai mic. De aceea eram stresaţi“, a spus soţul acesteia.

Familia Binh şi Cătălin Scărlătescu FOTO Antena 1
 
În acest sezon, structura confruntărilor pe echipe se va desfăşura un pic diferit. „În prima parte a serii gătim şi noi, chefii, şi suntem responsabili de un preparat cap-coadă, iar familiile sunt acolo să ne ajute în acest prim test. În a doua parte ne vom întoarce la formatul pe care îl ştim cu toţii, unde noi, juraţii, nu avem voie să punem mâna sau să degustăm, ci doar să îi coordonăm. Cele două farfurii gătite vor respecta aceeaşi temă, impusă de la început. Aşadar, o farfurie o vom găti singuri, cu ajutorul familiilor, iar cealaltă farfurie va fi gătită de ei, respectând indicaţiile noastre“, a declarat Florin Dumitrescu. 
 
În urma probelor, familia câştigătoare, stabilită şi de data aceasta de un juriu invitat la degustare, va avea ocazia să meargă în duelul eliminatoriu în formaţie completă. La polul opus, celelalte două familii care vor pierde vor fi nevoite să renunţe la doi membri şi să realizeze acelaşi număr de dish-uri cu acest dezavantaj numeric. 
 
La finalul zilei, familia care obţine cele mai multe puncte la degustarea duelului eliminatoriu, acolo unde chefii vor avea ultimul cuvânt, se califică direct în finala sezonului special, unde va avea ocazia de a lupta pentru o şansă la titlu şi pentru premiul de 10.000 de euro. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările