„Big Brother“ va fi lansat în China, în 2015, pe o platformă video

„Big Brother“ va fi lansat în China, în 2015, pe o platformă video

Emisiunea „Big Brother“ va fi difuzată şi în China

„Big Brother“, reality-show-ul în care concurenţii sunt urmăriţi 24 de ore pe zi, urmează să fie lansat şi în China, în 2015, la 15 ani după ce a debutat oficial pe piaţa media la nivel mondial. Totuşi, formatul va rula pe un site cu conţinut video şi nu pe o staţie de televiziune tradiţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

China va beneficia de propria versiune a celebrului reality-show „Big Brother“, după ce Endemol, compania care a inventat formatul, a semnat un contract cu Youku Tudou, cel mai popular site video din China, cu aproximativ 500 de milioane de utilizatori activi. Show-ul, lansat pentru prima dată în urmă cu 15 ani, urmează să fie difuzat la începutul anului 2015 şi va avea o durată de zece săptămâni, scrie BBC.

„Suntem încântaţi să anunţăm acordul-reper cu Youku Tudou prin care aducem în ţară un format care va schimba faţa televiziunii din China pentru prima dată. Pe o piaţă care generează anual sute de miliarde de vizualizări, parteneriatul cu platforma digitală numărul unu ne va permite să aducem «Big Brother» în faţa unui public tânăr, dar şi să oferim o experienţă captivantă, interactivă şi unică fanilor din întreaga naţiune“, a declarat Arjen van Mierlo, directorul executiv Endemol Asia.

„Ne încântă unirea forţelor cu Endemol pentru a aduce în sfârşit un format revoluţionar pentru China. La 15 ani de la lansare, «Big Brother» continuă să fie un fenomen la nivel mondial în care se implică tineri pasionaţi de pe mai multe platforme. Youku Tudou a avansat în ceea ce priveşte transmiterea programelor pe mai multe dispozitive pentru a oferi clienţilor săi un conţinut original de o calitate superioară. Prin parteneriatul cu Endemol, Youku Tudou îşi poate îmbunătăţi realizările şi modelul de afaceri“, a apreciat şi Victor Koo, preşedintele site-ului Youku Tudou.

Vestea implementării „Big Brother“ pe cea mai populară reţea video a Chinei vine la trei ani după ce guvernul chinez a ordonat canalelor TV prin satelit să reducă numărul de reality-show-uri prezentate, precum şi numărul show-urilor cu întâlniri, din cauza „tendinţelor vulgare“ pe care le afişează. Site-uri de streaming online au mai puţine restricţii faţă de canalele de televiziune tradiţionale, însă autorităţile de reglementare au semnalat o recentă înăsprire a controlului asupra videoclipurilor publicate în mediul online, potrivit Associated Press.

În general, „Big Brother“ a rulat în 25 de sesoane în peste 70 de ţări în 2014, potrivit datelor furnizate de Endemol. Aceeaşi companie mai are în lucru două show-uri pe piaţa media din China, „Your Face Sounds Familiar“ pentru Hunan TV şi „The Brain“ pentru televiziunea Jiangsu.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: