„Chefi la cuţite“: Un tânăr care a gătit pentru vedete hollywoodiene, printre concurenţi FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A cincea ediţie „Chefi la cuţite“ a fost marcată de prezenţa unui tânăr de doar 21 de ani care a gătit pentru vedete hollywoodiene, dar şi de fraţii Ardeleanu.

Eusebiu Tuchiluş (Sebi), în vârstă de 21 de ani, a marcat performanţe greu de egalat. Tânărul, stabilit de la vârsta de şase ani în Italia, a lucrat într-un restaurant din Roma frecventat de celebrităţi. Astfel, a avut ocazia să lucreze în bucătăria din care au ieşit farfurii pentru vedete cunoscute în lumea întreagă, precum Brad Pitt şi Sophia Loren. Sebi a venit în concurs pentru a demonstra juriului că are tot ce îi trebuie pentru a câştiga. 

image

A renunţat la job pentru a se prezenta la preselecţii, iar jurizarea i-a demonstrat că nu s-a înşelat când a luat această decizie: a plecat acasă cu trei cuţite şi încurajările chefilor. Sebi locuieşte în Italia şi a venit în ţară pentru a-şi încerca norocul în faţa lui Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea şi Florin Dumitrescu, dar şi pentru a-şi urma visul: acela de a-şi deschide o fermă. „O să ne batem pentru puştiulică ăsta“, a conchis chef Scărlătescu.

image

Furdui Silviu are 28 de ani, este chef şi a lucrat cu Florin Dumitrescu. Cu toate acestea, juratul nu i-a recunoscut nicio secundă amprenta din farfurie şi a fost foarte uimit când l-a văzut intrând în platou. „Sile, ce cauţi aici?“, l-a întrebat acesta. Deşi mentorul său nu i-a dat cuţitul, chefii Bontea şi Scărlătescu l-au trecut mai departe. 

image

„El m-a învăţat tot ce ştiu“, a spus Silviu despre Florin Dumitrescu. Părinţii doreau să-l facă medic, dar lui nu i-a plăcut, aşa că şi-a deschis un business pe piaţa imobiliară, dar a dat repede faliment. Atunci, mama lui l-a îndreptat către bucătărie, iar acum fiecare farfurie exprimă o părticică din dragostea pe care o poartă mamei lui. Când a fost pus la bătaie un post de bucătar, a ajuns la Chef Dumitrescu care l-a pus să cureţe sute de kilograme de legume, să spele 1200 de farfurii singur şi să simtă pe pielea lui ce înseamnă munca de bucătar. „Acum bucătăria este religia mea. Îi mulţumesc lui chef Florin pentru ceea ce am ajuns“, a adăugat concurentul. 

image

Gabriela Simion, în vârstă de 38 de ani, este fostă corporatistă, actual blogger în domeniul culinar. A venit la emisiune în speranţa de a-i recuceri pe cei trei chefi, cunostinte mai vechi ale ei. A ales să gătească un ficat de vită marinat: „Am încredere în mine, o să-mi iasă.“ 

image

Este economist şi a lucrat mulţi ani în multinaţionale, dar de mai bine de un an s-a dedicat pasiunii sale pentru gătit. Are un blog de specialitate şi speră că îşi va putea îndeplini visul de a ajunge un bucătar de renume. 

image

Baleca Mihaela este casnică şi a ales să gătească la „Chefi la cuţite“ mini torturi cu urdă de capră şi ganache de ciocolată neagră.

image

Pe chef Dumitrescu nu l-a convins să-i dea cuţitul, dar chef Scărlătescu s-a hotărât să-i dea o şansă, iar chef Bontea a pus alături al doilea cuţit, care a dus-o în etapa următoare a concursului. 

image

Şi pentru Bogdan Piţă seara a fost cu succes pentru că chefii au decis că merge mai departe. Are 31 de ani şi lucrează ca bucătar la un hotel din Braşov. Pentru el, bucătăria este o relaxare. A venit la emisiune cu un preparat inedit: trandafir de biban cu nero di sepia şi sos de şofran. 

Vitalie Ftomovici este corporatist, dar când găteşte se detaşează de toate. Deşi preparatul lui s-a dovedit a fi extrem de iute pentru chef Dumitrescu, Vitalie a avut noroc şi când se aştepta mai puţin a primit verdictul de la juriu: merge mai departe. 

image

Deliciul serii au fost doi fraţi îndrăgostiţi de bucătărie. Ardeleni cu firea, dar şi cu numele, fraţii Ardelean sunt foarte tineri, dar foarte pasionaţi de ceea ce fac. Daniel şi Andrei sunt fraţi şi, pe lângă faptul că sunt artişti, amândoi iubesc bucătăria. Sunt pasionaţi de reţete vechi, dar şi noi, au experienţă în bucătăria de restaurant şi, deşi au doar 19, respectiv 17 ani, au vrut să arate că merită un loc în competiţia de la Antena 1. 

image

Daniel a pregătit sarmale cu păsat şi cu hribi, o reţetă învăţată de la bunica lui de la ţară. „Eu făceam mâncare pentru familie. Am învăţat fripturi, preparate de bază, încetul cu încetul. Am făcut chestii pe care nu le mâncau nici măcar câinii. Aveam 17 ani când am fost promovat ca bucătar-şef. Pentru a participa la această emisiune a trebuit să-mi dau demisia de la restaurantul la care lucram. Nu puteam să-mi încurc nici patronul, nici echipa şi eu doream să-mi îndeplinesc visul de a participa la această competiţie“, a spus el şi a primit paşaportul pentru următoarea etapă. 

image

Fratele lui, Andrei, a ales să prepare un beef Wellington cu trufe şi sos de parmesan La vederea farfuriilor, chefii au fost foarte încântaţi. Andrei a mărturisit că visul lui cel mai mare este ca până la vârsta de 20 de ani să devină chef.

image
TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite