Ce pregăteşte Antena 1 pentru această toamnă: „Top Chef“, un show pentru bucătari profesionişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Constantinescu, Nicolai tand şi Joseph Hadad, membrii juriului „Top Chef“ FOTO Antena 1
Tudor Constantinescu, Nicolai tand şi Joseph Hadad, membrii juriului „Top Chef“ FOTO Antena 1

După ce Pro TV a obţinut un succes uriaş de public cu „Masterchef“, un show dedicat bucătarilor amatori, Antena 1 anunţă achiziţionarea unei emisiuni-concurs de gastronomie, care va viza însă bucătarii profesionişti: „Top Chef“.

Cei mai buni 24 de bucătari din România intră în această toamnă într-o competiţie a îndemânării, urmând ca performanţele lor să fie evaluate de trei dintre cei mai experimentaţi specialişti în gastronomie din ţara noastră: chef Joseph Hadad, Nicolai Tand şi Tudor Constantinescu.

Pentru a câştiga titlul de Top Chef, concurenţii trebuie să-şi demonstreze îndemânarea, cultura culinară, creativitatea şi adaptabilitatea în cele mai inedite situaţii.

Chef Joseph Hadad este unul dintre cei mai apreciaţi bucătari şefi din România. Originar din Israel, Hadad deţine secretele a peste 2.000 de reţete sofisticate şi a avut oportunitatea să creeze show-uri culinare pentru preşedinti de stat precum Bill Clinton sau Francois Mitterand, pentru politicieni ca Margaret Thatcher, dar şi pentru celebrităţi ca Madonna şi Robert de Niro. 

A urmat specializări în Germania, Statele Unite sau Anglia şi a fost Chef-ul celor mai luxoase restaurante din Israel şi România. Nicolai Tand s-a născut în Maramureş, însă şi-a şlefuit pasiunea pentru gastronomie în Franţa, acolo unde a petrecut 13 ani, la finele cărora s-a întors în România pentru a-şi deschide un bistro cu tehnologie, savoir-faire şi materii prime franţuzeşti. În perioada petrecută în Franţa a fost şeful de sală al unuia dintre cele mai prestigioase restaurante pariziene.

Tudor Constantinescu a studiat gastronomia în Belgia, unde a lucrat cu faimoşi ciocolatieri belgieni precum Wittamer, Marcolini sau Herman Van Dender. Apoi, timp de patru ani, a călătorit prin toată lumea, în calitate de consultant pentru reţeaua Marriott. S-a întors apoi în România, unde şi-a deschis propria afacere. Este supranumit „Createur du gout“, fiind inventatorul celui mai revoluţionar concept de cofetărie de pe piaţa autohtonă.

„Top Chef“ este un format originar din Statele Unite unde, ajuns la cel de-al optulea sezon. Formatul a fost rapid preluat şi adaptat şi în alte ţări printre care Franţa, Belgia, Finlanda, Grecia sau Portugalia unde a doborât recorduri de audienţă. Filmările vor avea loc în locuri spectaculoase şi într-un platou grandios, construit special pentru show-ul ce urmează a fi lansat în această toamnă.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite