Cele mai bune seriale de urmărit pe micile ecrane româneşti

Cele mai bune seriale de urmărit pe micile ecrane româneşti

Matthew McConaughey în rolul detectivului Rust Cohle, în serialul „True Detective/Detectivii din Louisiana“ FOTO cinemagia.ro

Televiziunile din România propun mai multe seriale apreciate în Statele Unite ale Americii şi nu numai, prin care să satisfacă curiozitatea fanilor. Printre cele mai bune seriale de urmărit la TV se numără „Urzeala tronurilor“, „Breaking Bad“, „Detectivii din Louisiana“ şi „Anatomia lui Grey“.

Cele mai bune seriale difuzate pe HBO:

 „Game of Thrones/Urzeala tronurilor“

Într-un tărâm în care verile durează decenii, iar iernile vieţi, încurcăturile pândesc la tot pasul. Din sudul machivelic şi sălbaticele ţinuturi din est până în nordul îngheţat şi anticul zid ce protejează regatul de întuneric, două puternice familii sunt prinse într-un joc mortal de-a şoarecele şi pisica, a cărui miză este controlul absolut asupra celor Şapte Regate din Westeros, un regat fictiv, în care aventurile eroice şi elementele fantastice se completează reciproc. „Urzeala tronurilor“ a câştigat rapid fani datorită personajelor complexe, intrigilor, plăcerea morbidă a lui George R.R. Martin, autorul romanelor care stau la baza serialului, de a-şi ucide personajele într-o manieră grotească şi scenelor controversate.

Sezonul al cincilea al serialului urmează să aibă premiera, în Statele Unite ale Americii, pe 12 aprilie. Într-un teaser publicat de echipa producţiei, Arya poate să fie văzută în diverse ipostaze, personajul transformându-se radical pe parcursul celor patru sezoane, devenind dintr-un „băieţoi“ o adevărată luptătoare întărită în captivitatea lui Sandor „The Hound“ Clegane (Rory McCann). De asemenea, mai multe imagini o înfăţişează pe orfana lui Ned şi Catelyn Stark alergând printr-o pădure şi atacând o persoană necunoscută cu sabia ei, „Acul“. Totuşi, niciun personaj nou nu este prezentat în teaser, deşi producătorii au dezvăluit o serie de nume care s-au adăugat distribuţiei.

În 2014, „Game of Thrones“ a ocupat din nou primul loc în topul celor mai piratate seriale pe internet, poziţie pe care a ocupat-o şi în 2012 şi 2013, aşa că l-am inclus în topul cu cele mai bune seriale de urmărit.

True Detective/Detectivii din Louisiana“

Serialul-dramă se centrează pe povestea a doi detectivi ale căror vieţi se împletesc în timpul unei anchete de urmărire a unui ucigaş, care începe cu investigarea unei crime bizare din 1995 până la redeschiderea cazului în 2012, arată hbo.ro.

Avându-i pe Matthew McConaughey şi Woody Harrelson în rolurile principale, acest serial-dramă se centrează pe povestea a doi detectivi de la Departamentul de Criminalistică din Louisiana, examinându-le relaţia personală şi cea profesională de-a lungul a 17 ani, timp în care aceştia încearcă să „vâneze“ un macabru criminal în serie. Pe când misterul crimei supravieţuieşte în timp, punându-le la încercare vieţile şi relaţia, fiecare dintre ei este nevoit să descopere costul iluziei şi preţul răzbunării. În 2012, detectivii Rust Cohle şi Martin Hart sunt solicitaţi să revizuiască un caz de omucidere la care au lucrat împreună în 1995.

În timp ce ancheta se desfăşoară în prezent prin intermediul interogatoriilor separate, cei doi foşti detectivi relatează povestea investigaţiei lor, redeschizând o serie de subiecte sensibile şi punând sub semnul întrebării presupusul verdict al crimei bizare din 1995. Amintirile şi mărturiile au loc în 2012, timp în care fiecare dintre ei este transportat în trecut, într-o lume despre care credeau că au lăsat-o în urmă. În procesul de cunoaştere al lor şi al criminalului, devine tot mai clară ideea că întunericul există de ambele părţi ale legii.

Al doilea sezon al serialului este deja în plină producţie în California, iar firul narativ se învârte în jurul a trei poliţişti, un ucigaş plătit şi o crimă. Colin Farrel va juca rolul detectivului compromis, Ray Velcoro, iar Vince Vaughn, pe cel al unui geniu criminal, Frank Seymon.

Cele mai bune seriale difuzate de Acasă Gold

Breaking Bad“

Drama prezintă povestea unui profesor de chimie, Walther H. White (Bryan Cranston) diagnosticat cu un cancer pulmonar în stadiu terminal, care decide să amenajeze un laborator clandestin de metamfetamine pentru a putea să îşi întreţină familia, devenind astfel un personaj important din traficul de droguri. La gala din 2014 a Primetime Emmy Awards, „Breaking Bad“ a obţinut cinci trofee, impunându-se la categorii precum „cel mai bun serial-dramă“, „cel mai bun actor-dramă“ şi „cel mai bun scenariu pentru un serial-dramă“.

The Big Bang Theory/Teoria Big Bang“ 

Inventivi şi mereu puşi pe glume, fizicienii Leonard Hofstadter (Johnny Galecki) şi Sheldon Cooper (Jim Parsons) trăiesc într-o realitate doar a lor, încercând totuşi să se adapteze unei lumi pe care, se pare, că nu prea o înţeleg. Inteligenţa celor doi contrastează puternic cu sociabilitatea şi veleităţile de vedetă ale superbei lor vecine, Penny (Kaley Cuoco), de unde şi o serie de întâmplări de-a dreptul amuzante într-o comedie care nu trebuie ratată. În serial au apărut mai multe figuri cunoscute, printre care profesorul Stephen Hawking, dar şi oamenii de ştiinţă George Smoot şi Brian Greene.

Hannibal“ (AXN)

Will Graham, un psiholog criminalist genial şi perseverent, este capabil să reconstruiască în minte gândurile şi metodele înfiorătoare ale celor mai căutaţi criminali în serie ai agenţiei americane. În urma unui caz tulburător, el este îndrumat de către şeful său, Jack Crawford (Laurence J. Fishburne III: „The Matrix“, „Contagion“, „CSI“), către ajutor psihiatric. Astfel Will ajunge să fie încredinţat unuia dintre cei mai respectaţi psihiatri, doctorul Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen: „Casino Royale“, „The Hunt“, „A Royal Affair“). Ceea ce nu ştie Will este faptul că există un motiv pentru care doctorul Lecter înţelege cu atâta intuiţie şi perspicacitate lumea crimelor şi a psihopaţilor care le comit. Ceea ce urmează este un ingenios joc al minţii, despre lumile contrastante ale răului şi binelui, între care liniile se estompează, eleganţa naşte oroare şi nimic nu este ceea ce pare a fi.

Grey’s Anatomy/Anatomia lui Grey“ (Diva Universal)

Serialul a fost difuzat iniţial pe TVR 1, timp de cinci ani, iar de pe 2 ianuarie 2012, postul public a cedat „Anatomia lui Grey“ canalului Diva Universal, care a început cu premiera celui de-al şaptelea sezon. Serialul urmăreşte viaţa unor stagiari şi rezidenţi în fictivul Seattle Grace Mercy West Hospital din Seattle, şi cum aceştia se luptă pentru a duce la bun sfârşit antrenamentul medical, dar şi de a menţine un echilibru în viaţa lor personală. Titlul serialului este un joc de cuvinte între referirea la manualul medical al lui Henry Gray şi numele personajului Meredith Grey.

Menţiune: „House of Cards/Jocuri la Casa Albă“ (seenow.ro)

„House of Cards“ este o dramă politică americană care se bazează pe romanul cu acelaşi nume a lui Michael Dobbs. Amplasat în zilele noastre, în Washington D.C., „House of Cards“ este povestea lui Frank Underwood (Kevin Spacey), liderului democrat al Camerei Reprezentanţilor din Congres care, după ce noul preşedinte îi refuză numirea în postul de secretar de stat, decide să se răzbune pe cei care l-au trădat. Claire Underwood (Robin Wright), soţia lui Frank, conduce organizaţia non-profit „Apă curată“ şi de multe ori se amestecă în jocurile politice pe care acesta le iniţiază. Zoe Barnes, reporter la „Washington Herald“ (mai târziu „Slugline“), disperată dupa subiecte incendiare, face o înţelegere cu Frank pentru a primi informaţii privilegiate. De-a lungul episoadelor, Frank Underwood reuşeşte să-şi facă o sumedenie de „prieteni“, utilizând toate mijloacele, inclusiv şantajul, dar în aceeaşi măsură şi nenumăraţi duşmani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările