Ce surprize apar în noul sezon „Românii au talent“: ce fel de concurent au ales Smiley şi Pavel Bartoş cu butonul auriu şi ce fac cei doi atunci când nu filmează

Ce surprize apar în noul sezon „Românii au talent“: ce fel de concurent au ales Smiley şi Pavel Bartoş cu butonul auriu şi ce fac cei doi atunci când nu filmează

Pavel Bartoş şi Smiley au ocazia să trimită un concurent direct în semifinale FOTO Pro TV

Sezonul 7 „Românii au talent“ debutează vineri, de la ora 20.30, la Pro TV, cu şi mai multe surprize, distracţie la superlativ şi concurenţi gata să lupte şi să strălucească.

Românii vor avea parte de foarte multe premiere în acest sezon, de la schimbarea regulilor show-ului până la concurenţii creativi care vor aduce pe scenă momente la care nimeni nu s-ar fi gândit şi prin care juriul, format din Andi Moisescu, Mihaela Rădulescu, Andra şi Florin Călinescu, va avea o misiune şi mai dificilă în a-i alege pe cei mai buni. 

Smiley şi Partoş simt presiune butonului auriu 

Cea mai importantă noutate este legată de faptul că gazdele emisiunii, Smiley şi Pavel Bartoş, vor avea la dispoziţie butonul auriu încă din etapa preselecţiilor. Astfel, pentru prima dată de la lansarea show-ului, cei doi prezentatori îşi vor putea trimite concurentul preferat direct în semifinală. „E o responsabilitate foarte mare pentru noi, dar în acelaşi timp, eu şi Pavel suntem cel mai aproape de concurenţi şi avem un feeling bun în alegerile pe care le facem“, crede Smiley. „Dacă ar fi după noi, ar trebui sa avem mii de butoane aurii, pentru că ţinem cu toată lumea. Dar un lucru e clar: golden buzz-ul nostru e special, mai exotic, are ceva în plus faţă de cele ale juraţilor. Cred că e cel mai neaşteptat golden buzz de până acum, iar în curând veţi vedea despre ce vorbesc“, completează şi Pavel Bartoş.

Totodată, telespectatorii vor fi mai aproape de concurenţi, le vor putea urmări pe drumul către scena talentului: la înscrieri, în culise, în momentul în care se pregătesc să intre pe scenă sau când primesc încurajări. Mai mult, în acest sezon vom fi pe urmele membrilor juriului şi ale prezentatorilor şi vom vedea ce fac aceştia în pauze, cum se pregătesc şi cum îşi petrec timpul împreună. 

„Românii au talent“, cutia cu bomboane din „Forrest Gump“ 

Într-un interviu pentru „Weekend Adevărul“, Andi Moisescu a dezvăluit că acest sezon este cu adevărat surprinzător. „În general, la «Românii au talent» vedem lucrurile neaşteptate. Asta e o tradiţie, ţine şi de format în sine şi sigur o să vedem lucrul ăsta şi de aici încolo. E precum cutia de bomboane pe care ne-o expunea Tom Hanks în film, dacă îţi mai aduci aminte, «Forrest Gump». O deschizi şi niciodată nu ştii ce e în ea. Ceea ce, de fapt, aici e şi farmecul acestui format. Farmec pe care îl întâmpinăm şi noi de fiecare dată când ne întâlnim cu un nou sezon pentru că habar nu avem ce urmează să vedem. Ne aşezăm la masa juriului şi apar oameni pe scenă, dar nici măcar după ce apar nu poţi să îţi dai seama ce urmează“, spune el. 

Florin Călinescu, în formă de zile mari 

„De fiecare dată, la fiecare început de sezon ne întrebăm dacă mai avem talente, dacă ne vom mai distra. Cred că sezonul ăsta ne-am distrat cel mai tare dintre toate, din două motive: pentru că am avut marfă de calitate şi pentru că îl avem pe Florin într-o formă de zile mari. Nu aş putea descrie în ce fel ne-am distrat la filmări şi cât de mult am râs“, a zis şi Mihaela Rădulescu. „Urmează un sezon plin de adrenalină. Este incredibil câţi oameni talentaţi pot fi în ţara asta! Veţi vedea numere care vă vor tăia respiraţia şi veţi asculta poveşti care vă vor smulge lacrimi“, completează şi Andra.

Florin Călinescu a declarat cu zâmbetul pe buze: „Odată cu schimbarea politică din toamna anului trecut, după cum se vede, românii au din ce în ce mai mult talent! Noi îi «condamnăm» să nu se mai uite la altă emisiune şi îi «graţiem» să se uite la «Românii au talent» şi sper să fiţi de acord cu noi la fel de mulţi ca anul trecut“.

Pavel Bartoş a declarat pentru „Adevărul“ că se simte ca un copil în cel mai minunat loc de pe Pământ atunci când se află la preselecţii, iar chimia dintre el şi Smiley e din ce în ce mai bună. Totodată, aceasta arată că simte o adevărată responsabilitate prin apăsarea butonului auriu. Pavel a făcut şi câteva dezvăluiri din timpul filmărilor „Românii au talent“, pe care le puteţi citi mai jos. 

Andi Moisescu, Mihaela Rădulescu, Andra şi Florin Călinescu, juriul show-ului FOTO Pro TV 

Interviu Pavel Bartoş: Românii au talent, Disneyland-ul nostru 

„Adevărul“: Cum s-a simţit când aţi reluat filmările împreună? Se produc schimbări în felul în care interacţionaţi de la sezon la sezon?

Pavel Bartoş: E ca şi cum mi-aş duce copiii la Disneyland atunci când reluăm filmările pentru Românii au talent. Ne bucurăm de fiecare dată, pentru că „Românii au talent“ reprezintă şi „locul nostru de joacă“. Este Disneyland-ul nostru şi ne face atât de bine că la vârstele pe care le avem să ne simţim şi să ne desfăşurăm ca atare. Interacţiunea dintre mine şi Smiley se perfecţionează de la sezon la sezon, pentru că noi reacţionăm de fiecare dată în funcţie de situaţii, de concurenţi, în funcţie de locurile în care ne aflăm. Dar pentru că prietenia noastră este atât de sudată, lucrurile se întâmplă aşa cum trebuie să se întâmple. Probabil că la sezonul zece vom atinge pragul de 1000% interacţiune.

Cum va fi sezonul şapte „Românii au talent“? Am înţeles că vor fi o serie de schimbări.

Nu formatul este cel care mă uimeşte an de an. Mă uimeşte poporul ăsta, pe care-l vizităm aşa, din când în când, şi-l provocăm să ne arate talentul lui. Mereu te întrebi cum de mai iese ceva, cum de mai sunt oameni talentaţi? Pot să va spun cu certitudine că sezonul şapte e cel mai bun de până acum. E atât de divers! Atât ca oameni, dar mai ales ca talente. Una dintre schimbări este reprezentată de faptul că în acest sezon eu şi Smiley ne putem alege concurentul favorit încă din etapă preselecţiilor. Într-adevăr, e un act de reponsabilitate. E clar că golden buzz-ul nostru trebuie să fie diferit de cele ale juraţilor, trebuie să semene cu noi. Nu ştiu cum suntem noi, dar trebuie să fie ca noi... să fie neaşteptat, extraordinar, imprevizibil şi tumultuos. Şi... ne seamănă cumva.

Ce aţi descoperit în timpul acestor filmări despre români?

Românii sunt un izvor nesecătuit de talente. Dacă din toate celelalte, Dumnezeu ne-a dat câte puţin, la talent probabil că s-a rupt sacul deasupra acestui popor şi a picat totul la noi. Românul e talentat chiar la orice, oricum şi oriunde. Şi bineînţeles că de aici se nasc acte artistice extraordinare sau din contră, dar oricum ar fi te uimesc.

Care au fost momentele care v-au rămas cel mai bine întipărite în memorie, care v-au impresionat profund şi care v-au făcut să râdeţi cu lacrimi?

N-aş vrea să le divulg înainte de a avea telespectatorii plăcerea să le vadă. Toate momentele noastre din culise sunt de acest gen. Culisele, de fapt, sunt o emisiune în emisiune. 

Concurent ales după chipul şi asemănarea gazdelor 

Ce ne puteţi spune despre numărul care v-a convins să apăsaţi butonul auriu?

Ne seamănă. Dincolo de golden buzz, e o chestie ciudată. E foarte bine să ai la dispoziţie butonul auriu, dar e un act de responsabilitate uriaş. Nu vrei să-l dai oricum şi oricui. Trebuie să fie un anumit om, un anume moment. Ne-a responsabilizat foarte tare. În general, noi susţinem toţi concurenţii, de aceea ne-a fost greu să alegem unul singur să meargă mai departe.

V-a fost greu să vă puneţi de acord?

Nu, culmea! Ne-am uitat ochi în ochi şi am zis convinşi: „Asta e!“. Asta ca să vedeţi unde a ajuns interacţiunea dintre noi!

Declarai recent că în acest sezon aveţi mai multă libertate. Ce înseamnă acest lucru mai exact?

Că ne-au mărit spaţiul de manevră în spate. Libertate am avut mereu. Acum cu atât mai mult cu cât lumea savurează din plin momentele noastre. Poate în acest sezon avem mai multă libertate la preselecţii şi datorită golden buzz-ului nostru.

Evident, sunt anumite momente care „pică“ la montaj. Daţi-ne un exemplu al unui astfel de moment care v-a plăcut foarte mult, dar care nu va apărea pe sticlă.

Nu ştiu încă ce pică la montaj, pot să va spun după ce văd emisiunea.  Ar fi puţin ciudat să dea chiar toate, toate lucrurile pe care le facem noi în culise. Important e să iasă în evidenţă concurenţii. Nici noi nu putem fi perfecţi, mai avem şi noi acea zi din cele 365 de zile în care greşim, în rest suntem la limită.

 În ce stare de spirit au fost membrii juriului la filmări?

Într-o stare foarte bună. Fiind al doilea an în această formulă, chimia există din plin, iar în cazul lor a ajuns să tindă spre 98%.

S-a întâmplat vreodată să vă deranjaţi unii pe ceilalţi cu ironii, glumiţe, înţepături?

Nu ştiu, se întâmplă tot felul de lucruri în timpul filmărilor, dar important e că la finalul zilei suntem o echipă. 

Ce face Smiley când nu se filmează 

Cum vă petreceţi timpul din pauzele de filmări? Ne puteţi povesti o întâmplare amuzantă?

Da, fiecare pauză de filmare începe cu un somn al lui Smiley. Oriunde găseşte un loc şi s-a pus stop la filmare, în secundă doi el adoarme. De asta el este un tip foarte relaxat de felul lui şi odihnit. Eu sunt cel care-l păzeşte pe Smiley să nu-l deranjeze lumea atunci când doarme.

Pe mine, vorba unui citat dintr-o piesă, pe mine muncă mă leşuieşte la stomac!  Pentru că suntem doi oameni care stau foarte mult în picioare, căutăm să stăm jos, asta e o regulă. Şi cu picioarele în sus. În rest, nici nu mai amintim. În perioada preselecţiilor să întâmplă să stăm în picioare şi 20 de ore sau mai mult. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: