Ce programe speciale a pregătit TVR pentru marcarea centenarului Marii Uniri: Iuliana Tudor şi Cristian Tabără, printre vedetele implicate

Ce programe speciale a pregătit TVR pentru marcarea centenarului Marii Uniri: Iuliana Tudor şi Cristian Tabără, printre vedetele implicate

Iuliana Tudor va prezenta spectacolul „Pe aici nu se trece!“ FOTO TVR 1

Televiziunea Română va difuza mai multe emisiuni şi ediţii speciale pentru a marca centenarul Marii Uniri, printre realizatori numărându-se Iuliana Tudor, Cristi Tabără şi Claudiu Lucaci.

Ştiri pe aceeaşi temă

TVR pregăteşte proiectul „România Mare, Primul Centenar“, în cadrul căruia vor fi difuzate emisiuni în direct din ţară şi din străinătate, ediţii speciale, reportaje şi documentare tematice pentru a marca împlinirea a o sută de ani de la Marea Unire. 

Maratonul de emisiuni şi ediţii speciale va începe duminică, 6 august, la TVR 1, de la orele 12.00, 14.30, 17.00, 19.00 şi 21.10.

În campania Ştirilor TVR #EuSuntRomânia, 100 de tineri, ale căror reuşite, idei, eforturi vor modela România următorilor 100 de ani, îşi vor spune poveştile în  reportaje difuzate în cadrul Telejurnalelor TVR pe parcursul acestui an şi al anului viitor. 

Duminică, TVR 1 va transmite în direct Ediţii speciale de la Mausoleul Eroilor din Mărăşeşti (orele 12.00, respectiv 17.00), iar reporterii Televiziunii Române vor avea intervenţii de la faţa locului pe tot parcursul zilei. 

Despre evoluţia României în ultima sută de ani şi care sunt premisele pentru dezvoltarea ţării în următorul secol discută şi Claudiu Lucaci cu invitaţii săi la „Ultima ediţie“, de la 14.30.

La ora 19.00, Cristian Tabără va avea un program special, realizat în direct de la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire Naţională Mărăşeşti. Alături de realizatorul TVR se vor afla profesorul de istorie Adrian Atarcicov şi tânărul cercetător Iulian Pleşcan, la o discuţie despre România primului Centenar şi România secolului care urmează, despre modelele tinerilor de astăzi şi despre construirea României de mâine. 

În cadrul Telejurnalului de la ora 20.00, telespectatorii TVR 1 vor asista la ceremonialul militar de comemorare a eroilor, de la Mausoleul Eroilor din Mărăşeşti, precum şi la salvele de tun şi survolul aerian cu avioane de luptă din dotarea Forţelor Aeriene Române.

Partea a doua a programului special „România Mare, Primul Centenar“ începe la 21.10, când Iuliana Tudor prezintă în direct spectacolul de evocare istorică „Pe aici nu se trece!“. Pe scena din faţa Mausoleului Eroilor vor urca Paula Seling, Nicolae Furdui Iancu, Tudor Furdui Iancu, Vlad Rădescu, Mihaela Vlădescu, Proiect K1, Gheorghe Zamfir, violonistul Eugen Sârbu, Dumitru Fărcaş, Daniel Lazăr şi trupa Lupii Albi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările