Ce filme şi seriale putem vedea în această toamnă la TVR 2

Ce filme şi seriale putem vedea în această toamnă la TVR 2

Hugh Laurie, în rolul din serialul „Managerul de noapte“ FOTO TVR

TVR 2 va difuza, începând din luna octombrie, sezoane noi din „Anatomia lui Gray“ şi un serial cu actorii Hugh Laurie şi Tom Hiddleston în rolurile principale, precum şi filme de artă, de acţiune şi de comedie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din 1 octombrie, TVR 2 a pregătit o selecţie de filme şi seriale premiate la cele mai cunoscute festivaluri de gen, concursul de cultură generală „Câştigă România!“, dar şi emisiuni de divertisment cu artişti cunoscuţi şi îndrăgiţi de publicul larg.

FILME

În prime-time, joia şi vinerea, de la ora 21.00, telespectatorii TVR 2 sunt invitaţi la producţii cu nume mari ale cinematografiei europene şi americane în distribuţie, printre care „Luptătorul“ (cu Mark Wahlberg şi Christian Bale), „Indestructibilul“ (cu Bruce Willis şi Samuel L. Jackson), „Tristan şi Isolda“ (cu James Franco), „Renăscut din cenuşă“ (cu Russell Crowe şi Renee Zellweger), „Miezul nopţii la Paris“ (cu Owen Wilson şi Marion Cotillard), „Moby Dick“ (cu William Hurt şi Ethan Hawke), „Majordomul“ (cu Forest Whitaker şi Oprah Winfrey), „Heavens Fall“ (cu Timoth Hutton şi David Strathairn).

În prima zi a lunii octombrie, TVR 2 va avea „Duminica Filmului Românesc“, cu două filme în premieră, „Toamna bobocilor“ (regia: Mircea Moldovan), de la ora 13.30, şi „Cu mîâinile curate“ (r: Sergiu Nicolaescu), de la ora 20.10. Printre seriile din grilă se numără unele dintre cele mai iubite: comediile din seria „Bobocilor“ şi „Buletin de Bucureşti“, dar şi aventurile comisarului Moldovan, semnate de Sergiu Nicolaescu. 

Telecinemateca revine la de la începutul lunii octombrie, cu producţii de prestigiu, difuzate în ziua de miercuri, de la ora 21.10. Pe 4 octombrie, pentru iubitorii celei de-a şaptea arte TVR 2 a pregătit „Lumea e a mea“ (1952), în regia lui Raoul Walsh, cu Gregory Peck, Anthony Quinn şi Ann Blyth în rolurile principale.

Printre bijuteriile cinematografice ale toamnei se numără şi o ecranizare celebră a romanului lui Lev Tolstoi, „Război şi pace“ (Vojna i mir), realizată în 1967, în regia lui Serghei Bondarciuk şi recompensată cu premiile Oscar şi Globul de Aur. 

Pentru iubitorii de comedie, TVR 2 mizează pe Louis de Funès. Din 29 noiembrie, telespectatorii se vor bucura de întâlnirea cu inegalabilul actor şi vor râde cu poftă vizionând „Să jefuim banca!“ (1964), „Prostănacul“ (1965), dar şi „Marea hoinăreală“ (1966). Ca de fiecare dată, la Telecinematecă, filmul săptămânii este prezentat de Radu F. Alexandru.

„Filmul de artă“ îi va încânta pe cinefili, duminica, de la ora 23.00. Printre producţiile premiate la cele mai mari festivaluri internaţionale se numără „Panglica albă“, de Michael Haneke, „A Serious Man“, de Ethan & Joel Coen, „Pata umană“, cu Anthony Hopkins şi Nicole Kidman, „Transamerica“, de Duncan Tucker, „Moscova nu crede în lacrimi“, de Vladimir Mensov. 

SERIALE

După debutul serialului coreean „Legendele dragonilor“, de pe 20 septembrie, TVR 2 aduce în grila de toamnă cel de-al treilea sezon al serialului italian de succes „Onoare şi respect“, dar şi al optulea sezon al serialului „Anatomia lui Grey“.

Totodată, TVR 2 va difuza „Managerul de noapte“, cu Hugh Laurie şi Tom Hiddleston în rolurile principale, serial cu 18 premii şi 44 de nominalizări. Adaptare a unui roman de succes semnat de John le Carré, producţia spune o poveste încâlcită despre criminalitatea modernă.

„Managerul de noapte“ („The Night Manager“ – 2016)

Difuzare: vineri, 6 octombrie, ora 23.00

Distribuţie: Hugh Laurie, Tom Hollander, Tom Hiddleston, Olivia Colman, Elizabeth Debicki. Regia: Susanne Bier

„Managerul de noapte“ este o poveste încâlcită despre criminalitatea modernă. Mini-seria în opt episoade urmăreşte aventurile lui Jonathan Pine (Tom Hiddleston), un soldat britanic ce devine managerul de noapte al unui hotel de lux. Pine o întâlneşte aici pe Sophie şi devine apropiat al tinerei de origine  franco-arabă.  Sophie are însă o relaţie cu Richard Onslow Roper (Hugh Laurie), un bogat  dealer de arme care a activat pe piaţa neagră de armament. Tânăra este ucisă, iar Pine, mânat de răzbunare, devine agentul unei operaţiuni secrete de prindere a lui Roper. Pentru a se infiltra însă în cercul dealerului, Pine trebuie să devină el însuşi un criminal. „Managerul de noapte“ este o interpretare contemporană a dramei de spionaj ce poartă semnătura lui John le Carré şi prima adaptare de televiziune a unuia dintre romanele autorului în mai mult de 20 de ani. Mai mult, John le Carré s-a implicat şi ca producător executiv în seria ce s-a bucurat de mare succes şi a primit trei premii Globul de Aur: pentru Hugh Laurie, Tom Hiddleston şi Olivia Colman.

„Onoare şi respect“ („L'onore e il rispetto“ – Italia, 2012, sezonul 3)

Difuzare: sâmbătă, 7 octombrie, ora 22.30

Distribuţie: Gabriel Garko, Gabriele Rossi, Giuliana de Sio, Alessandra Martines, Laura Torrisi

După ce a fost împuşcat de tânărul mafiot Fortunato, Tonio Fortebracci rămâne o vreme în comă; când îşi revine, judecătoarea De Santis îi asigură protecţia, temându-se că va intra în vizorul clanului lui Fortunato. Sătul de viaţa pe care a dus-o până atunci, Tonio e gata să încheie socotelile cu mafia, să-şi găsească o slujbă cinstită şi să trăiască liniştit împreună cu Melina şi cu fiica sa, Antonia. Însă o dezvăluire dramatică îl târăşte înapoi în trecutul violent: va descoperi că asasinul fiului său şi al fratelui său, Santi, este un individ poreclit „Păpuşarul“. Disperat să afle identitatea reală a acestuia, Tonio se lasă cuprins de o teribilă sete de răzbunare, riscând să se izoleze de familie.

„Anatomia lui Grey“ („Grey's Anatomy“ – SUA, 2011, sezonul 8)

Distribuţie: Ellen Pompeo, Patrick Dempsey, Sandra Oh, Chandra Wilson

La spitalul Seattle Grace, echipa de medici şi tineri rezidenţi se confruntă zilnic cu cazuri dificile şi riscante, dar şi cu propriile lor temeri, probleme şi dileme sentimentale. Meredith Grey şi Derek Sheperd vor să adopte o fetiţă, dar demersurile şi chiar căsnicia lor sunt periclitate de o eroare profesională a lui Meredith. Christina Yang, fidelă principiului său de a nu avea niciodată copii, decide să facă o întrerupere de sarcină, riscându-şi relaţia cu Owen Hunt. După ce a condus mulţi ani secţia de chirurgie, Richard Webber demisionează, iar plecarea lui aruncă întreaga echipă în derivă. În plus, rezidenţii trebuie să se pregătească intens pentru momentul hotărâtor de la sfârşitul anului, un examen de care depinde cariera lor viitoare.

citeste totul despre: