Cazul Mischie, la „Dosarele DNA“: cum a ajuns temutul baron de Gorj după gratii

Cazul Mischie, la „Dosarele DNA“: cum a ajuns temutul baron de Gorj după gratii

Nicolae Mischie a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi luare de mită

În această seară, de la ora 21.30, în emisiunea „Dosarele DNA“, difuzată de Prima TV, este analizat dosarul instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie, prin care Nicolae Mischie, fostul Preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare.

Contracte cu statul, sute de mii de euro mită şi tranzacţii ilicite de bunuri sunt câteva dintre ingredientele cazului în care temutul baron de Gorj, Nicolae Mischie, a fost condamnat la închisoare cu executare. Marius Saizu, prezentatorul emisiunii „Dosarele DNA“, şi Gheorghe Popovici, procurorul care conduce Secţia de combatere a corupţiei, din cadrul DNA, analizează pas cu pas dosarul în care Mischie a fost condamnat pentru luare de mită.

Conform dovezilor obţinute de procurorii DNA, în perioada 1999 - 2002 un om de afaceri din Gorj a efectuat lucrări de renovare la trei imobile deţinute de Mischie si i-a oferit acestuia bunuri în valoare de peste 400 de milioane de lei vechi. În schimbul bunurilor şi serviciilor obţinute, fostul Preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj a promis că intervine pe lângă mai multe instituţii ale statului pentru obţinerea unor contracte publice. Mai mult decât atât, Mischie a obţinut pentru protejatul său ridicarea unui sechestru de 1,5 miliarde de lei vechi şi eşalonarea unor datorii la stat.

Sentinţa definitivă în acest caz a fost dată în data de 18 martie 2013, iar fostul baron de Gorj a primit o condamnare la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi luare de mită. Aflaţi toate amănuntele cazului în care a fost dărâmat baronul de Gorj, precum şi toate detaliile privind cele mai noi investigaţii ale DNA, luni de la ora 21:30, la Prima TV.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: