Câţi oameni s-au uitat la premiera ultimului sezon Game of Thrones şi care a fost cea mai comentată scenă pe Twitter

Câţi oameni s-au uitat la premiera ultimului sezon Game of Thrones şi care a fost cea mai comentată scenă pe Twitter

Reuniunea dintre Arya şi Jon Snow a fost unul dintre cele mai comentate subiecte FOTO HBO

Debutul ultimului sezon al serialului „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones“, a stabilit noi recorduri de audienţă pentru HBO.

Primul episod din sezonul 8 „Game of Thrones“ a fost urmărit de 17,4 milioane de utilizatori ai platformelor HBO GO şi HBO NOW. Acestora li se adaugă şi 11,8 milioane de telespectatori americani care au urmărit premiera în noaptea de 14 aprilie, notează News.ro. 
 
Aceste cifre transformă „Game of Thrones“ cea mai populară difuzare din istoria HBO şi cel mai urmărit program de divertisment al anului, recordul precedent fiind înregistrat pe 7 februarie de „The Big Bang Theory“, cu 14,1 milioane de telespectatori. 
 
Audienţa premierei ultimului sezon „Game of Thrones“ surclasează inclusiv debutul şi finalul sezonului 7, care au atras 16,1, respective 16,9 milioane de privitori. 
 
De asemenea, GoT a aruncat în aer Twitter-ul, depăşind 5 milioane de menţiuni, un record pentru serialul de la HBO, cel mai comentat moment pe platforma socială fiind scena în care Sam îi dezvăluie lui Jon Snow adevărul despre părinţii săi. 
 
„Game of Thrones“ a reuşit să-şi sporească audienţa de la sezon la sezon. Cifrele cumulate arată că fiecare episod din sezonul al şaptelea a fost urmărit, în medie, de 32,8 milioane de oameni. Pentru sezonul al şaselea a fost înregistrată o medie de 25,7 milioane, pentru sezonul al cincilea – 20,2 milioane, pentru al patrulea – 19,1 milioane, pentru al treilea – 14,4 milioane, pentru al doilea – 11,6 milioane, şi pentru primul – 9,3 milioane.
 
În timp ce audienţele oficiale se ridică la zeci de milioane de spectatori, numărul total este mult mai mare, pentru că doar anul trecut serialul a fost descărcat ilegat de peste un miliard de ori, stabilind un record istoric al pirateriei online. 
 
Iar dacă primul episod a stârnit un asemenea interes, imaginaţi-vă ce va fi pe 19 mai, când va fi difuzat finalul „Game of Thrones“, respectiv episodul 6. În România, „Game of Thrones“ este difuzat în fiecare duminică dimineaţă, de la ora 04.00 pe HBO GO, şi luni seara, de la ora 20.00 pe HBO. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: