„Casnica“ de pe vremea lui Ceauşescu, pe masa „MasterChef“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prăjitura cu griş, gem de prune şi bulion pregătită de un concurent fără două degete i-a sensibilizat pe chefii pretenţioşi care şi-au amintit de copilărie. Noul sezon „MasterChef“ a început şi cu alte preparate surprinzătoare, aplaudate sau aruncate la coşul de gunoi.

Încercările, reuşitele şi nereuşitele culinare i-au încântat şi enervat pe Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea încă de la debutul noului sezon „MasterChef“. După câştigătorii sezoanelor precedente ale show-ului de la Pro TV - Petru Buiucă, Aida Parascan şi Elena Lasconi, la categoria celebrităţi, - aspiranţii la şorţul norocos s-au înrolat în bucătăria profesioniştilor.

Cum prima impresie contează, noua generaţie „MasterChef“ a încercat să-i seducă pe experţi prin iscusinţă, imaginaţie, dar şi factori afectivi.

image
image

Dacă unii s-au luptat să-i convingă pe chefi să-i promoveze, Dorin Stan, un domn în vârstă de 45 de ani, a primit şorţul pentru simplitate şi sinceritate. Şomerul glumeţ şi energic care şi-a pierdut două degete în tinereţe, în urma unui accident la locul de muncă, a făcut istorie la „MasterChef“ când Sorin Bontea a plâns. Prăjitura cu bulion, gem, griş şi făină le-a trezit bucătarilor chefi emoţiile copilăriei trăite în comunism.

image
image

„Cel mai inedit şi cel mai bun desert mâncat vreodată“, l-a complimentat Sorin Bontea. „V-am subestimat. Ne-aţi oferit o lecţie de viaţă: să nu mai judec după aparenţe şi după primele cuvinte. Când ne-aţi zis prăjitură cu bulion, mă întrebam care dintre noi o să vă dea cu farfuria în cap. Sunt cel mai fericit că fac parte din acest juriu şi că pot să gust minunăţii de genul ăsta şi mai ales, gătite de un om ca dumneavoastră care încearcă să readucă gusturile copilăriei pe mesele noastre. Vă mulţumesc pentru lecţie şi din partea mea aveţi un mare «Da»", l-a apreciat Florin Dumitrescu.

„Mie îmi făcea bunica, de Paşte şi de Crăciun, o prăjitură cu bulion, care nu seamănă deloc cu prăjitura ta. Am crezut că la mijloc e bulion şi am zis: «Ăsta ori e nebun, ori e nebun». N-am decât să te aplaud la scenă deschisă“, a continuat şi Scărlătescu. Florin Dumitrescu i-a legat şorţul, iar ceilalţi colegi de concurs, împreună cu chefii, l-au aplaudat furtunos. 

Participantul îşi doreşte să schimbe o mentalitate. „La 16 ani şi opt luni m-am angajat la uzină. După numai o lună, am avut accident de muncă, când mi-am pierdut indexul şi policele. Oamenii sunt aşa de închistaţi când te văd că ai ceva la mână... imediat caută să se ferească de tine. De aia am venit şi aici (la „MasterChef“ - n. r.), să arăt că se poate“, a zis concurentul.  

image

Un peisagist optimist a primit trei răspunsuri afirmative pentru un alt meniu simplu, dar colorat, prin care le-a amintit iar chefilor de copilărie: un baton caramelizat.

image

Mai încrezător, Rareş, un liber profesionist din Bucureşti, a decis să participe la emisiune pentru a-şi găsi vocaţia şi a-şi schimba viaţa. Tânărul de 25 de ani înscris în concurs la sugestia prietenei i-a convins pe chefi cu un portofel cu piept de pui, baby spanac şi sparanghel. „Dacă ai grijă de şorţul ăsta, o să ajungi foarte sus“, l-a încurajat Florin Dumitrescu.

Cum succesul stă şi în noroc, Cornelia s-a calificat fără ca toţi profesorii să-i testeze combinaţia de ingrediente. Medicul specialist în psihoterapie a gătit o ruladă de curcan pentru care a primit şorţul de la Sorin Botea, singurul care a gustat preparatul cât timp colegii săi s-au amuzat când femeia le-a descifrat comportamentul, cu argumentul experienţelor infantile.

image

Desigur, nu au lipsit nici momentele penibile sau dezolante nici în acest sezon. Chefii au înjurat şi au aruncat farfuriile când s-au simţit lezaţi, meniurile nu au fost comestibile, iar farfuriile au arătat precum costumele Carnavalului de la Rio. 

Supărată că chefii au contestat calitatea produsului bogat în carbohidraţi şi grăsimi, chec cu migdale, o tânără a plecat din bucătăria „MasterChef“ spunând că chef Scărlătescu este un nesimţit.

După ce Scărlătescu, Dumitrescu şi Bontea l-au dat afară ca să mai gătească o dată, pentru a-i convinge, Ramon i-a făcut pe chefi să râdă, cu promisiuni de performanţă şi un meniu proteic improvizat pentru un şorţ norocos.

image
TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite