Câinii de pază ai lui Felix Voiculescu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mă mai număr de o bună bucată de vreme printre telespectatorii ahtiaţi după talk showuri, evit pe cât posibil întâlnirile dezagreabile prilejuite de acest gen de emisiuni, indiferent dacă ele sunt moderate de Mihai Gâdea sau de Robert Turcescu.

Am depăşit limita suportabilităţii în cazul acestor partizanate plătite cu bani grei, aşa că am scos din meniul zilnic strigătele de luptă drapate în principialităţi de mucava, indiferent dacă ele sunt scoase de Andreea Pora ori de Mugur Ciuvică.

Vinerea trecută, la ceas de seară, am făcut o excepţie. Şi asta fiindcă un prieten, revoltat de ceea ce îi era dat să vadă şi să audă, mi-a telefonat şi m-a rugat să deschid urgent televizorul spre a vedea felul revoltător în care înţelege să îl aducă la ordine una dintre cele mai dezagreabile pseudo-jurnaliste de televiziune, Dana Grecu, pe prim–ministrul României. Secondată de Radu Tudor, care spre deosebire de ea are măcar calitatea de a fi fost cândva gazetar –asta înainte de a fi trecut pragul Antenelor voiculesciene şi pe când se exersa în spaţiul jurnalismului militar- respectiva persoană dădea în direct de caldarâm cu premierul , îl urechia voiniceşte, cum nici cea mai severă dirigintă nu şi-ar fi permis să o facă nici măcar cu cel mai aprig derbedeu din clasă de teama de a nu fi filmată cu camera ascunsă şi denunţată pe youtube  ori la televizor. Dana Grecu l-a mustrat şi dojenit, l-a trimis la colţ şi l-a făcut să stea jumătate de emisiune cu capul plecat pe Victor Ponta. S-a purtat cu acesta cu delicateţea specifică unei luptătoare în noroi. Dana Grecu i--a impus prim-ministrului un timing care nu mai avea nimic în comun cu cel negociat dinainte cu purtătorul de cuvânt Andrei Zaharescu, l-a încondeiat şi desfiinţat. Victor Ponta a fost nu participant la o dezbatere, ci supus unui interogatoriu de sorginte stalinistă, în care Dana Grecu a fost mai vehementă şi mai acuzatoare decât repauzatele Ana Pauker şi Alexandra Sidorovici.

Falsa gazetăriţă i-a administrat şefului Executivului nenumărate lovituri sub centură. A amestecat, în dispreţul oricărei deontologii, jumătăţi de adevăruri cu falsuri şi manipulări grosolane, toate înghiţite fără replică de invitatul parcă intrat în transă. S-a slujit de păcatul plagiatului de care nu îl va scăpa pe premier nici un fel de Minister pesedist al Educaţiei spre a-l determina pe şeful guvernului să accepte, fără nici cea mai mică încercare de protest, umilinţă după umilinţă.

Arsă aparent de grija ţării, gospodina luată de la cratiţă din cine ştie ce mahala piteşteană şi transformată în moderatoare emerită, ba chiar laureată cu tot felul de premii longin-apeteriste în a căror valoare reală nu mai crede demult nimeni, l-a acuzat pe Victor Ponta de non-combat şi înţelegeri mârşave cu preşedintele Traian Băsescu. Un preşedinte pe care dl. Ponta nu numai că nu îl mai vrea suspendat, dar cu care se pare că încearcă să aibă o relaţie decentă, cerută nu de reale ori de imaginare Înalte Porţi, ci de realitatea românească şi, înainte de orice, de voinţa românilor. Slujindu-se de mailurile, probabil autentice, ale câtorva exaltaţi ce nu înţeleg că o ţară, oricum aflată într-o situaţie economică de neinvidiat, nu poate fi condusă mulţumitor, darămite eficient, atunci când între reprezentanţii diverselor ramuri ale puterii executive se menţine o continuă stare de război şi când între Palate plouă cu ultimaturi, Dana Grecu şi comilitonul ei Radu Tudor i-au reproşat lui Victor Ponta că e moale, că a devenit băsist şi că astfel şi-ar fi trădat electoratul.

Acuzele mitraliate de vocea mai ţiuitoare şi mai mincinoasă decât sirena lui Roaită a Danei Grecu veneau la numai o zi după ce un sondaj de opinie a arătat că mai bine de 91% dintre cei intervievaţi socotesc că guvernarea USL ar trebui să aibă drept priorităţi creşterea economică şi crearea de noi locuri de muncă şi nicidecum escaladarea neînţelegerilor cu şeful Statului.

Însă nu ceea ce vor cu adevărat românii îi interesează pe simbriaşii Antenei 3. Ci îndeplinirea întocmai a ordinului de zi pe unitate emis de generalul Dan Voiculescu care, tot mai speriat că justiţia îşi va face în sfârşit datoria şi în ceea ce îl priveşte, le-a cerut subordonaţilor săi declanşarea unor ample acţiuni de intimidare a premierului, în contextul în care acesta deţine şi interimatul la ministerul de resort, ba s-ar putea să o accepte pe Laura Codruţa Kövesi la şefia DNA, ca parte a unei înţelegeri cu Preşedintele.

Linşajul la care Dana Grecu şi Radu Tudor l-au supus preţ de vreo două ore pe Victor Ponta, linşaj din păcate consimţit spăsit şi asumat în chip masochist de acesta, continuat, din câte am putut să îmi dau seama în cele cinci-zece minute cât am mai rezistat în faţa televizorului, văzându-l în ipostaza de prostituat de presă pe un alt fost jurnalist pe nume Răzvan Dumitrescu, a însemnat, cred, doar un avertisment.

Un avertisment pentru ceea ce ar putea să facă trustul de presă al Văranului şi cât de murdar e pregătit să acţioneze acesta în situaţia în care stăpânul înstelat şi multipătat ar decide părăsirea USL şi ieşirea de la guvernare a Partidului Conservator. Rămâne de văzut dacă umilirea la o oră de vârf a domnului Ponta şi încălcarea oricăror norme ale jurnalismului civilizat îi vor aduce un nou premiu apeterist specialistei în dezinformare şi insulte Dana Grecu.

Câinilor de pază ai lui Dan Felix Voiculescu astfel de recompense le-au devenit familiare. Iar executarea ordinelor stăpânului, reflex pavlovian.        

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite