Cablul TV, tăiat în Năvodari de primarul oraşului: locuitorii au fost opriţi din a urmări o anchetă Antena 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ancheta emisiunii „În Premieră“,
prezentată de Carmen Avram, nu a fost pe placul primarului din
Năvodari FOTO Arhivă
Ancheta emisiunii „În Premieră“, prezentată de Carmen Avram, nu a fost pe placul primarului din Năvodari FOTO Arhivă

Postul de televiziune Antena 3 susţine că primarul oraşului Năvodari ar fi tăiat cablul TV pentru ca locuitorii să nu poată să vadă un reportaj al emisiunii „În Premieră“ despre taberele pentru copii ajunse în paragină.

Aproape tot oraşul Năvodari a rămas duminică seara fără cablu, după ce primarul Nicolae Matei ar fi dat ordin să se taie cablul TV ca niciun locuitor să nu poată să vadă o anchetă a emisiunii „În Premieră“ care viza taberele pentru copii ajunse ruine, arată paginademedia.ro. Video cu ancheta „În Premieră“ aici.

Din informaţiile paginademedia.ro, în jurul orei 20:30, cu o jumătate de oră înainte de difuzarea emisiunii de la Antena 3, patru din cele cinci companii de cablu din Năvodari au rămas fără semnal după ce reţeaua de fibră optică a fost tăiată. Afectaţi au fost RCS, UPC, Canal S şi InterSat, ultimele două din Constanţa. NextGen nu a fost afectat de avarie deoarece cablurile acestei companii sunt îngropate.

Edilul „a început să lanseze acuzaţii grave la adresa postului nostru de televiziune“

Iniţial, contactat de Antena 3, primarul oraşului a refuzat să comenteze informaţiile şi a închis telefonul atunci când a auzit despre ce e vorba. În cele din urmă, Nicolae Matei a acceptat să intre în legătură directă cu postul Antena 3 şi a spus că nici el nu a avut semnal TV. În plus, precizează reprezentaţii Antena 3, edilul „a început să lanseze acuzaţii grave la adresa postului nostru de televiziune“. Totodată, se pare că primarul a dat vina pe un fost angajat al Primăriei, care, spune Nicolae Matei, ar avea interes să îi facă rău. În acest sens, nemulţumiţi de practicile primarului, locuitorii din Năvodari au organizat un protest.

„Nu credeam că există o mică Coreea de Nord în România“

Alex Nedea, reporterul care s-a ocupat de ancheta „În Premieră“, spune că a fost atenţionat că urmează să se taie cablul TV. „Noi avem emisiunea la nouă seara. La şapte, am primit un telefon din Năvodari şi mi s-a spus că, din surse sigure, primarul urmează să taie cablul în tot oraşul. Părea o glumă. Nu credeam că există o mică Coreea de Nord în România. Adică să fie cineva în stare să taie cablul într-un oraş întreg. Nu am crezut, dar la ora nouă fără zece oamenii m-au sunat din nou disperaţi că nu pot să vadă emisia în Năvodari. Şi am început să sun şi eu mai mai multe persoane diferite care nu aveau legătură unul cu celălalt, care erau la companii de cablu diferite, şi toţi spuneau «da, domnule, nu mai văd nimic la televizor, sunt purici sau un ceas». Atunci bănuiala mea a început să prindă contur, că cineva chiar a tăiat cablul în Năvodari“, a spus el.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite