Brazilianul Jose Padilha regizează un serial despre „lordul drogurilor“ Pablo Escobar. „Va fi ceva nemaivăzut“

Brazilianul Jose Padilha regizează un serial despre „lordul drogurilor“ Pablo Escobar. „Va fi ceva nemaivăzut“

Pablo Escobar a fost ucis în 1993 FOTO AFP

Pablo Escobar a murit în urmă cu mai bine de 20 de ani, dar se pare că cineaştii sunt încă interesaţi şi captivaţi de povestea cunoscutului „rege al drogurilor“, pe care vor să o aducă din nou în centrul atenţiei. Aşadar, reprezentanţii platformei Netflix au anunţat că vor produce „Narcos“, un serial despre cunoscutul lider al cartelului columbian ce va fi regizat de brazilianul Jose Padilha („Robocop“, „Elite Squad“), scrie „Huffington Post“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Netflix, furnizorul de conţinut digital, a cerut un sezon – zece episoade –, filmările urmând să înceapă foarte curând în Columbia. Escobar va fi portretizat de actorul brazilian Wagner Moura, iar serialul va fi lansat la începutul anului viitor.

Padhila este cunoscut pentru versiunea din acest an a peliculei „Robocop“, dar şi pentru thrillerele braziliene precum „Elite Squad“ (2007) şi „Elite Squad: The Enemy Within“ (2010), în ambele jucând Moura.

„Jose şi Wagner au creat împreună unul dintre cele mai sofisticate portrete ale criminalităţii şi corupţiei în seria «Elite Squad»“, a declarat preşedintele Netflix, Ted Sarandos, citat de „Huffington Post“. „Versiunea lor despe Escobar va fi ceva nemaivăzut“, a adăugat acesta.

Două decenii de teroare

Escobar a terorizat Columbia în calitate de şef al cartelului Medellin pentru mai bine de două decenii, până când a fost ucis de soldaţii columbieni, în 1993. Organizaţia criminală a fost finanţată de succesul producţiei şi distribuţiei de cocaină, o afacere ce a alimentat violenţa în America de Sud şi a costat mai mult de 4000 de vieţi.

„Ideea noastră este de a spune povestea adevărată a modului în care cocaina a devenit o problemă uriaşă în SUA şi Europa şi cum totul a început în Medellin“, a spus Padilha.

Viaţa şi crimele lui Escobar, un succes în cinematografie

Cu toate acestea, „Narcos“ nu este singurul proiect care are la bază povestea lui Escobar. Benicio del Toro îl va portretiza pe lordul drogurilor în „Paradise Lost“, un film ce o are în centrul acţiunii pe nepoata lui Escobar şi care va fi lansat în acest an.

De asemenea, anul trecut actorul John Leguizamo a fost distribuit în rolul lui Escobar pentru mult aşteptatul film biografic „The King of Cocaine/ Regele cocainei“, care nu are o dată de lansare deocamdată.

Proiectele bazate pe viaţa şi crimele comise de Pablo Escobar s-au dovedit a fi un real succes, mai ales în Columbia În 2012, Caracol a produs seria istorică „Pablo Escobar: El Patron Del Mal“, în ciuda controverselor iniţiale.

Telenovela a avut un succes răsunător în Columbia şi a fost difuzată şi în Statele Unite. La început, criticii au acuzat televiziunea că valorifică una dintre cele mai întunecate perioade din istoria ţării şi că dă dovadă de insensibilitate faţă de multe dintre victimele lui Escobar care încă trăiesc. Producătorii au apărat serialul invocând faptul că este important ca ţara să-şi cunoască trecutul pentru a evita repetarea aceloraşi greşeli.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: