Bear Grylls testează limitele vedetelor de la Hollywood, într-un nou show, la Discovery Channel

Bear Grylls testează limitele vedetelor de la Hollywood, într-un nou show, la Discovery Channel

Bear Grylls provoacă la aventuri în sălbăticie o serie de vedete cunoscute de la Hollywood FOTO Discovery Channel

Celebrul aventurier şi prezentator TV Bear Grylls (40 de ani) provoacă mai multe vedete la o serie de aventuri în natură timp de 48 de ore. Între cei care se înscriu în cursă alături de Bear se regăsesc Zac Efron, Ben Stiller şi Tom Arnold. Show-ul „Vedete în sălbăticie cu Bear Grylls“ debutează la Discovery Channel din 17 mai, în fiecare duminică, de la ora 21:00.

Ştiri pe aceeaşi temă

Actorii Zac Efron („Vecini de coşmar“), Ben Stiller („Viaţa secretă a lui Walter Mitty“), Channing Tatum („O altă adresă de pomină“) şi Tom Arnold („Sons of Anarchy“), celebrul jucător NFL (n.r. - National Football League) Deion Sanders şi Tamron Hall, prezentatoare MSNBC şi una dintre gazdele programului TV „Today“, împreună cu celebrul aventurier Bear Grylls îşi testează rezistenţa în mijlocul sălbăticiei. Noua emisiune „Vedete în sălbăticie cu Bear Grylls“ are premiera pe Discovery Channel, duminică, 17 mai, de la ora 21:00.

Viaţa la Hollywood, sau cel puţin în felul cum e prezentată în paginile revistelor de divertisment, pare a fi ultimul loc de unde cineva ar vrea să fugă. Avioane particulare, festivaluri de film, petreceri după petreceri, întâlniri cu sponsori, impresari şi şefi de studiouri, suite de asistenţi personali, publicişti, impresari şi manageri; de ce ţi-ai dori să pierzi fie şi un minut dintr-o astfel de viaţă? După cum ştiu foarte bine Bear Grylls şi alţi iubitori ai naturii, nimic nu se compară cu puterea sălbăticiei când cineva simte nevoia să se revitalizeze.

În fiecare săptămână, legendarul aventurier şi instructor de supravieţuire va însoţi o vedetă într-o aventură de 48 de ore prin sălbăticie. Împreună vor înfrunta diverse obstacole care le vor pune la încercare forţa fizică şi psihică, testându-le limitele. Iar în final, ajunşi la capătul fiecărui traseu, vor simţi că au trăit o adevărată renaştere spirituală.

În acest program TV alternativ, cu episoade de o oră, „Vedete în sălbăticie cu Bear Grylls“, celebrul aventurier şi expert în tehnici de supravieţuire invită şase vedete în zone izolate şi sălbatice din întreaga lume, pentru o experienţă unică de 48 de ore.

Fiecare dintre aceste vedete va înfrunta sălbăticia necruţătoare în câte o călătorie plină de acţiune care necesită o forţă incredibilă, fiecare într-o altă zonă izolată. De la salturile cu paraşuta în Munţii Catskill, până la coborârea în rapel pe stâncile din Utah sau confruntarea cu ploaia torenţială şi vântul puternic din Scoţia, Grylls şi invitaţii săi celebri vor fi nevoiţi să-şi depăşească limitele fizice şi psihice pentru a ajunge cu bine la capătul călătoriei.

Pentru mai multe informaţii despre program, accesaţi www.discovery.ro sau intraţi pe Facebook la Facebook.com/discovery.romania şi pe Twitter @DiscoveryRo.

Descrierea episoadelor show-ului „Vedete în sălbăticie cu Bear Grylls“

Episodul 1: Zach Efron mănâncă omletă din ouă de păsări sălbatice, cu garnitură de larve

În acest episod, invitatul lui Bear este Zac Efron, vedeta din serialul „Liceul muzical“ şi filmul „Vecini de coşmar“. Deşi Zac s-a bucurat de succes încă de la o vârstă fragedă, întotdeauna şi-a găsit un refugiu în activităţile în aer liber. În copilăria petrecută în apropiere de San Luis Obispo, Zac ieşea foarte des cu cortul, însă acum îl aşteaptă o experienţă cu totul nouă: va trebui să supravieţuiască în Munţii Catskills, în cel mai pur stil Bear Grylls.

După ce sar cu paraşutele din elicopter, Zac şi Bear îşi recuperează rucsacii şi pornesc la drum spre punctul final al traseului lor. Bear îi explică lui Zac că vor trăi din ce le oferă Mama Natură, chiar dacă asta înseamnă să se ospăteze cu o cârtiţă moartă, prinsă sub o cascadă. Spre norocul lui Zac însă, animalul a intrat în putrefacţie de mult timp şi nu mai e bun de mâncat. Cei doi se vor mulţumi în schimb cu o omletă din ouă de păsări sălbatice, cu garnitură de larve.

FOTO Discovery

Episodul 2: Ben Stiller stă sub nori

Bear şi Ben urcă pe tălpicele de aterizare ale elicopterului şi decolează, complet înconjuraţi de nori. Pilotul ar trebui să-i lase pe o muchie de stâncă, la marginea lanţului muntos Black Cullian, dar ceaţa e prea deasă ca să mai urce. Ca urmare, îi lasă pe stânci, chiar sub plafonul de nori, ceea ce înseamnă că Ben şi Bear sunt din start mai jos de punctul din care au plecat. Cu alte cuvinte, încă de la primul pas îi aşteaptă un urcuş abrupt.

FOTO Discovery

Experienţa lui Ben în materie de activităţi în aer liber e destul de limitată, căci a crescut în New York City, fiind copilul cuplului de comici Stiller şi Meara. Dar Bear e întotdeauna dispus să ofere un mic „instructaj la locul de muncă“, aşa încât în scurt timp cei doi urcă prinşi în coardă, escaladând mai multe pâlcuri de stânci colţuroase, cu un aer parcă rău-prevestitor. Găsind nişte coarne de cerb, le folosesc chiar pe post de proptele pentru urcuşul lor anevoios. Leagă corzi, fac noduri, traversează văi, coboară în rapel şi apoi se căznesc să urce o pantă alunecoasă după alta. În ciuda efortului fizic foarte mare, a lipsei de experienţă în sălbăticie şi a terenului nesigur pe care se deplasează, Ben se descurcă. Cât despre Bear, pentru el nu e decât o plimbărică într-un parc, chiar dacă unul cam abrupt, cu multă umezeală şi foarte multă ceaţă.

Episodul 3: Channing Tatum are apetit infinit pentru aventură până dă de şarpe

De-a lungul vieţii sale, Channing Tatum a fost model, dansator exotic, vedetă a filmelor de acţiune, dansator cuceritor şi actor principal. Va reuşi oare să joace acum şi rolul unui om de munte? Să zicem doar că, dacă se va produce vreodată un remake al filmului „Jeremiah Johnson“, impresarul lui Channing ar trebui să fie sunat primul. Iar acum intră în scenă elicopterul care îl aduce pe Bear Grylls.

FOTO Discovery

Alunecând peste coronamentul pădurii dese de pini din Parcul Silvic Naţional Sierra, Bear şi Channing stabilesc că marea lor aventură în aer liber ar trebui să înceapă în stil mare. Sau la apă mare. În timp ce elicopterul stârneşte valuri frenetice pe un lac de munte, la mare înălţime, dar nu departe de Parcul Naţional Yosemite, cei doi se aruncă în apă, pe rând, făcând câte un salt cu spatele. Spre deosebire de alţi parteneri celebri cu care Bear a pornit să exploreze sălbăticia, Channing pare să aibă un apetit infinit pentru aventură.

Călătoria lor de 20 km îi va purta printr-o pădure deasă şi îi va obliga să escaladeze un dom de granit aspru, înalt de 2.700 de metri, înainte să ajungă la punctul final. Băieţii pornesc la drum, prin decorul spectaculos. Pe parcurs, Bear îi arată lui Channing câteva din trucurile lui. De pildă, cum să adune lemn acoperit cu răşină şi să facă focul, scăpărând o scânteie cu o bucată de cremene lovită de un obiect de oţel. Şi apoi intră în scenă şarpele.

Episodul 4: Tom Arnold trece de statutul de „novice“

Bear a ales variante extreme, forţându-şi la maximum limitele proprii, ca şi pe cele ale însoţitorilor săi celebri. Acum însă, când Tom Arnold îl aşteaptă cu inima strânsă pe un ţărm sălbatic din Oregon, poate că a sosit timpul să o lase puţin mai domol.

FOTO Discovery

Arnold este un actor şi comic cu experienţă, un veteran care are la activ peste 100 de filme şi programe TV, dar în materie de viaţă în aer liber merită titlul de „novice“. Pe de altă parte, a slăbit cam 45 kg de curând şi deci e într-o formă fizică foarte bună pentru o probă dificilă. În plus, speră să prindă câteva trucuri de la Bear, ca să poată pleca, la rândul lui, într-o aventură cu copiii lui mici. Începe jocul! Cei doi sar într-un elicopter şi decolează peste frunzişul des al peisajului sălbatic din Oregon.

Episodul 5: Tamron Hall nu e convinsă de aventura aleasă

Următorul aventurier care pleacă la drum cu Bear este Tamron Hall, reporter veteran şi prezentatoare pentru posturile TV NBC şi MSNBC. După mai bine de un deceniu de termene-limită stricte, trezit cu noaptea în cap şi făcut „naveta“ între Chicago şi New York, Tamron a supravieţuit multor încercări dificile. Totuşi a rămas o fată de la oraş până în măduva oaselor, iar supravieţuirea într-o zonă rurală din sudul statului Utah promite să o pună la încercare aşa cum nu i s-a mai întâmplat până acum.

FOTO Discovery

Facem cunoştinţă cu Tamron în timp ce, la volanul unui jeep, se îndreaptă pe un drum de ţară neasfaltat spre locul de întâlnire cu Bear. Cunoscut pentru ştiinţa de a-şi face mereu intrarea în stil mare, Bear apare agăţat de un elicopter şi îi arată unde se vor întâlni. Tamron nu e foarte convinsă că ştie în ce s-a băgat. Oricum, e la prima ei ieşire în sălbăticie.

Bear o prinde pe Tamron într-un ham de siguranţă, o agaţă de elicopter şi decolează. Imediat aflăm că lui Tamron îi e frică de înălţimi, dar Bear o linişteşte. Cei doi trec peste vârfuri de arbori şi se îndreaptă spre un loc de aterizare, la mare înălţime. Luminişul ales nu e însă suficient de mare pentru ca elicopterul să coboare pe sol, aşa încât aventurierii coboară în rapel din aparatul care zboară deasupra unui punct fix. E un început energizant pentru aventura lor.

Episodul 6: Deion Sanders nu vrea să mai fie „molâu“

Nici nu încape îndoială, Deion Sanders e un dur. Ca atacant şi fundaş NFL ajuns în Hall of Fame, şi-a pus în pericol sănătatea, jucând meciuri dure duminică după duminică. În plus, ca jucător de baseball din Liga Mare, a rezistat la pase rapide ce şuierau cu 150 km/h pe lângă faţa lui. Viteza, agilitatea, forţa lui mentală şi fizică l-au ajutat să devină unul dintre cei mai buni din profesia lui. Dar astăzi, el se confruntă cu un nou superlativ - unul care îl îngrozeşte: munţii din deşertul sud-vestic al SUA.

FOTO Discovery

Pe un heliport din sudul statului Utah, Deion urmăreşte un elicopter coborând încet şi aterizând pe o porţiune cu iarbă. Bear îi spune să-şi ia rucsacul, să-şi ţină capul aplecat şi să urce la bord. Deion ezită. Îi mărturiseşte că a mai mers o singură dată cu elicopterul, când a jucat un meci NFL în Miami, apoi a zburat în aceeaşi seară la Atlanta, ca să joace un meci în Liga Naţională a Campionilor.

Deion ştie foarte bine de ce pleacă la drum cu Bear: copiii lui trebuie să vadă că nu e „un molâu“, deşi zilele lui de fundaş dur s-au încheiat înainte să apuce şi ei să-l vadă jucând.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările