Bake Off România, debut în forţă: Pro TV a fost lider de audienţă. Cum a decurs primul episod şi cine a părăsit competiţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prezentatoarea emisiunii Nicolle Stănese, alături de membrii juriului „Bake Off România“ FOTO Pro TV
Prezentatoarea emisiunii Nicolle Stănese, alături de membrii juriului „Bake Off România“ FOTO Pro TV

Emisiunea Bake Off România, care a avut premiera aseară, la Pro TV, s-a bucurat de un mare succes în rândul telespectatorilor. Încă de la prima ediţie, show-ul culinar a fost lider de audienţă pe toate categoriile de public, fiind urmărit de peste 1,6 milioane de telespectatori, la nivel naţional, pe întreg intervalul de difuzare.

Cel mai urmărit minut al competiţiei, de la 20.53, a reunit peste 2,1 milioane de telespectatori în faţa televizoarelor. La nivel naţional, Pro TV a fost urmat de Kanal D, cu serialul turcesc „Furtună pe Bosfor“, umărit de 1,4 milioane de persoane, şi de Antena 1, cu filmul „Transformers“ (820.000 de telespectatori), potrivit Pagina de Media.

Show-ul culinar a fost preferat şi de publicul din mediul urban, 913.000 de persoane fiind cu ochii pe Pro TV. La oraşe, Kanal D a reunit 788.000 de persoane, iar postul Antena 1 a fost umărit de 425.000.

La nivelul publicului comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 49 de ani, tot „Bake Off România“ a fost lider de audienţă, emisiunea fiind urmărită de 499.000 de persoane. Pe locul al doilea a fost de această dată Antena 1 cu 304.000 de telespectatori, urmată de Kanal D (231.000 de persoane).

Bake Off România: Tortul a fost o „tortură“

Aseară, 12 concurenţi au intrat în lupta pentru titlul de Cel mai bun cofetar amator din România şi marele premiul de 25.000 de euro. Cei trei membii ai juriului, Alex Stan, Simona Pope şi Tudor Constantinescu, au intrat în cortul „Bake Off România“ hotărâţi să pună la încercare abilităţile, creativitatea, pasiunea şi determinarea concurenţilor, iar Nicolle Stănese, prezentatoarea emisiunii, a spus pentru prima oară „Porniţi cuptoarele!“. Tema primei ediţii a fost tortul, iar aceasta s-a dovedit a fi o adevărată „tortură“ pentru unii dintre ei.

Prima ediţie s-a concentrat în jurul unei teme foarte importante în viaţa fiecăruia dintre noi - tortul. Este desertul prin care aniversăm momentele ce ne marchează vieţile, aşa că atenţia concurenţilor la această temă a fost la cote maxime. Au fost emoţionaţi, năpădiţi de tensiunea intrării pentru prima oară în cortul «Bake Off România», însă, cu toate acestea, au făcut faţă admirabil primelor probe din concurs“, a declarat Nicolle Stănese, gazda emisiunii.

Cei 12 concurenţi ai primei ediţii „Bake Off România“ FOTO Pro TV

bake off
bake off

La prima probă, cea de semnătură, concurenţii au trebuit să prepare un tort care să îi reprezinte, să spună juriului puţin mai mult despre personalitatea lor, atât prin gust, cât şi prin aspect. Cele 12 torturi, cu creme de mascarpone, lime, căpşune, zmeură sau ciocolată, care mai de care mai expresive, au apărut după lungi eforturi la bancurile de lucru. La finalul probei, membrii juriului au avut parte atât de suprize plăcute, cât şi de unele mai puţin plăcute, însă au gustat din toate torturile pregătite şi au oferit sfaturi valoroase concurenţilor. Cei care au reuşit să se remarce la prima provocare, impresionând juriul, au fost Mariana, Erika şi Daniel.

Concurenţii „Bake Off“ s-au întrecut în prepararea celor mai bune torturi FOTO Pro TV

bake off
bake off

Bake Off România: Primele dezastre 

Proba tehnică a adus cu sine şi primele dezastre în cortul „Bake Off România“. La această probă, preparatul pe care au trebuit să îl reproducă concurenţii a fost tortul mozaic, propus de Simona Pope. Înainte de începerea probei, concurenţii au primit ingredientele şi reţeta scrisă, însă nu completă. Acest preparat este unul foarte tehnic, care necesită multă concentrare: „S-ar putea să ne întâlnim cu două pătrăţele de aceeaşi culoare unul lângă altul“, a spus Simona. 

Tortul care necesita meticulozitate în pregătire s-a dovedit o adevărată provocare pentru unii dintre concurenţi: „Pentru mine este o probă ratată!“, a spus Carmen, căreia nu i s-a copt blatul. „Oare termină cineva proba asta?“, a completat Cristian, depăşit de situaţie. Cei mai norocoşi au scăpat de „tortura mozaicului“, datorită unei tehnici bune şi respectării reţetei. Cei trei membrii ai juriului au fost nevoiţi să guste, să compare şi să decidă care sunt cele mai bune torturi, dar şi cele mai puţin reuşite, fără să ştie cine sunt concurenţii care le-au preparat. Robert a reuşit să obţină primul loc cu preparatul său, fiind urmat de Irina şi Dan.

Tortul-mozaic preparat de Robert Stratulat la proba tehnică a fost preferatul juriului FOTO Pro Tv

bake off
bake off

Bake Off România: Bebe Cotimanis şi soţia sa, primii invitaţi

Bebe Cotimanis şi soţia lui, Florina, au venit pentru a da tema probei de creativitate, însă nu cu mâna goală, ci cu tortul familiei sale: „O întreagă contradicţie. Noi îl numim tortul familiei, însă când gătim, în bucătărie, suntem în pragul divorţului.“

Concurenţii au trebuit să reprezinte tema „familiei“ într-un tort îmbrăcat în pastă de zahăr, într-un timp de pregătire de patru ore. Această temă a adus şi primele lacrimi de emoţie în ochii concurenţilor, Erika fiind copleşită de-a dreptul. Cei 12 s-au întrecut în decoruri care mai de care mai interesante, iar Bebe a adus simţul umorului la bancurile de lucru, fiind uimit să îşi găsească chiar sosia la unul dintre ele. Ideile concurenţilor au variat: de la desene, la figurine, peisaje, arbori genealogici şi chiar până la o oală de ciorbă. Unii dintre ei s-au axat prea mult pe decor şi au neglijat gustul, însă juriul a găsit şi preparate interesante care au impresionat atât prin gust, cât şi prin aspect.

Bebe Cotimanis şi soţia sa, Florina, au fost invitaţii speciali ai primei ediţii „Bake Off România“ FOTO Pro Tv

bake off
bake off

Tudor Constantinescu, Simona Pope şi Alex Stan au jurizat deserturile pregătite de concurenţi FOTO Pro Tv 

bake off
bake off

Bake Off România: Cine a fost cofetarul săptămânii

Dan este concurentul care a reuşit să se ridice la nivelul aşteptărilor celor trei experţi şi a primit insigna de Cofetarul săptămânii. Carmen, Cristian şi Ionela au fost nominaizaţi de juriu pentru proba eliminatorie, unde au trebuit să reinterpreteze o reţetă clasică: tortul diplomat. Tensiunea şi-a spus cuvântul, iar cel care nu a reuşit să impresioneze juriul şi a părăsit primul cortul „Bake Off România“ a fost Cristian. Blatul ars la trei dintre cele patru preparate din ediţia de ieri şi prezentarea lipsită de imaginaţie au fost câteva dintre motivele eliminării.

Daniel Ioan (prim plan) a fost declarat „cofetarul săptămânii“ FOTO Pro Tv

bake off
bake off

Cristian Andronescu este primul concurent care părăseşte competiţia FOTO Pro TV

bake off
bake off

Săptămâna viitoare, la „Bake Off România“, tema ediţiei este tarta. Cei 11 concurenţi rămaşi în cort vor trebui să facă faţă blaturilor crocante şi cremelor fine. În ediţia următoare, un nou invitat special va intra în cortul „Bake Off România“, aducând noi surprize concurenţilor – Florin Busuioc. Emisiunea poate fi urmărită în fiecare luni, de la 20.30, la Pro TV.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite