B1 TV, încă o amendă de la CNA pentru afirmaţiile lui Banciu despre maghiari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Banciu FOTO captură video
Radu Banciu FOTO captură video

Postul B1 TV a fost amendat de CNA pentru atacuri la minoritatea maghiară, pentru o ediţie a emisiunii lui Radu Banciu, scrie Pagina de Media.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis să amendeze B1 TV cu 10.000 de lei, pentru o ediţie a emisiunii „Lumea lui Banciu“ din 5 februarie, în care moderatorul a afirmat, printre altele, că „populaţia băştinaşă să fie efectiv torturată, martirizată de unii care vor să-şi impună, până la urmă ce-şi impun? Neghiobia, Bădărănia!“, potrivit Pagina de Media.

Cazul a ajuns pe masa CNA ca urmare a unei reclamaţii din partea asociaţiei pentru Protecţia Drepturilor Minoritare „Miko Imre“, potrivit căreia, Radu Banciu „a creat o atmosferă ostilă orientată împotriva comunităţii maghiare din România, incitând la ură pe bază de naţionalitate, etnie şi provocând un sentiment de insecuritate şi de pericol de discriminare a membrilor comunităţii române“.

Totodată, în reclamaţie se mai spune că unele dintre afirmaţiile lui Banciu „conţin informaţii false, a căror scop este incitarea la ură naţională, rasială sau religioasă, la discriminare“. 

Postul B1 TV a fost reprezentat în faţa CNA de Rareş Aniţa, director de programe al postului: „Mi se pare puţin ciudat că vorbim de o emisiune din luna februarie cu o reclamaţie primită după două luni. Reclamaţia este făcută de aceeaşi asociaţie care ne reclamă peste tot după fiecare emisiune, şi la CNCD.“

Sancţiunea de 10.000 de lei a fost propusă de Radu Herjeu şi votată de şapte din cei opt membri prezenţi: Alexandru Kocsis, Orsolya Borsos, Monica Gubernat, Nicolaie Bălaşa, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu şi Radu Călin Cristea.

Cristina Pocora a votat împotriva sancţiunii, motivând că CNA a fost mult mai îngăduitor cu emisiunea lui Ionuţ Cristache, România 9, în care au fost atacaţi Klaus Iohannis şi Forumul Democrat German din România, şi care a primit o somaţie publică.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite