Raed Arafat a reclamat din nou România TV la CNA. Ce l-a deranjat pe secretarul de stat şi ce amendă a primit televiziunea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Pagina de Media
FOTO Pagina de Media

Postul România TV a fost amendat cu suma de 15.000 de lei pentru burtiere "cu iz de acuzaţíi penale" ce l-au vizat pe Raed Arafat, scrie Pagina de Media.

Raed Arafat, secretar de stat şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadru M.A.I, a reclamat România TV pentru că a afişat pe post mai multe burtiere "cu iz de acuzaţii penale", iar forul a decis să amendeze staţia de ştiri cu suma de 15.000 de lei, scrie Pagina de Media.

"Arafat, greşeală majoră: spital inexistent transformat în spital COVID", "Raed Arafat, trimis la DNA pentru echipamente sanitare nelivrate", "Dosarul retragerii cetăţeniei române lui Arafat", "Curtea de conturi l-a dat pe Arafat pe mâna DNA", "Eşecul măsurilor lui Arafat, cu ce a fost prins", sunt titlurile folosite de România TV. 

Este a doua oară în decurs de două luni când România TV este amendată de CNA pentru astfel de derapaje. 

Radu Herjeu, membru CNA, a explicat motivele din spatele amenzii, într-o discuţie cu Roxana Niculescu, reprezentanta România TV, prezentă la şedinţă. "Este rea-credinţă", subliniază Herjeu. 

"Nu are cum să fie în subordinea lui Arafat un organism ce ţine la Ministerul Finanţelor. Trebuie să probezi că acei oameni au făcut măgării la ordinul lui Arafat. Este rea-credinţă totală. Nu poţi să afirmi că Arafat este de vină pentru tot ce s-a întâmplat în ultimele nouă luni în această ţară fără să ai şi o dovadă. Eu am verificat şi cele două contracte despre care se face vorbire sunt încheiate de Oficiul Naţional de Achiziţie. Unde-i treaba lui Arafat?. Constatările Curţii de Coturi nu îl vizează pe Arafat", a spus acesta.

Cum se apără România TV

„Nu este o minciună pentru că este vorba despre perioada stării de urgenţă, când ştim foarte clar că toate achiziţiile în ceea ce priveşte echipamentele medicale au fost făcute, în mod direct, prin ISU. Curtea de Conturi asta a semnalat, asta a făcut. În perioada celor două luni de stare de urgenţă procedura a fost puţin diferită.

La această televiziune este, într-adevăr, o problemă cu titlurile şi tuşele groase", a declarat reprezentanta postului. 

"Tuşele groase sunt cu iz de acuzaţii penale. Nu doar burtierele sunt cu tuşe groase, ci şi reporterul a zis anumite lucruri. E combinaţie. Aţi continuat cu burtierele şi după reacţia lui pe Facebook, pe care aţi dat-o şi pe post", a punctat Herjeu.

TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite