Antena 3, acuzată de „terorism mediatic”. Emisiunile lui Mihai Gâdea din campania electorală, sancţionate de CNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Sinteza Zilei” a ajuns în vederea membrilor CNA, din cauza multiplelor derapaje făcute în perioada campaniei electorale.

Şedinţa de astăzi a Consiliului Naţional al Audiovizualului a avut în vedere emisiunile din a doua jumătate a lunii septembrie realizate de Mihai Gâdea la Antena 3. Mai exact, au fost vizate ediţiile din 15 septembrie, 20 septembrie, 21 septembrie, 22 septembrie şi 24 septembrie.

Membrul CNA Dorina Rusu este una dintre persoanele care a făcut anumite sesizări legate de ediţiile menţionate mai sus. „Ce se întâmplă în perioada asta este o lovitură la adresa meseriei de jurnalist. Pot să-l numesc chiar terorism mediatic!”, a spus ea, citată de Pagina de Media.

În ediţiile menţionate, invitaţi în platoul „Sinteza Zilei” au fost Dana Budeanu, Gabriela Firea şi videochatista Oana Lovin. Ultima emisiune dinaintea alegerilor a avut şi un personaj „anonim”, demascat ulterior de Rise Project ca fiind Valentin Daniel Bololoi, un individ arestat în 2002 pentru tâlhărie.

„Terorism mediatic”

Dorina Rusu a fost revoltată de emisiunile realizate de Mihai Gâdea, spunând în şedinţa CNA următoarele: „Cred că toate poveştile astea au un scenariu clar şi am fost minţiţi şi pe banii noştri. Am fost minţiţi zi de zi pe banii noştri, ai bucureştenilor!

Mie mi se pare că ce s-a întâmplat în perioada asta este o lovitură la adresa meseriei de jurnalist. Pot să-l numesc chiar terorism mediatic! Nu este jurnalism în adevăratul sens al cuvântului.”

Rusu a propus amenda maximă pentru Antena 3, de 200.000 de lei, însă articolele invocate din Lege şi Cod nu au permis decât 100.000 de lei. Mai mult, această amendă a fost susţinută doar de Cristina Pocora şi nu a trecut.

„Mihai Gâdea trebuia să fie jurnalist”

Şi Radu Herjeu a fost deranjat de ediţiile „Sinteza Zilei” din campania electorală: „Chiar nu era nevoie din multe lucrurile care s-au întâmplat în campania electorală. Amestecul între dezvăluirile de pe internet, filmuleţe venite de oriunde, preluate de televiziune, cred că trebuiau tratat cu mai multă grijă. Dacă pe internet nu există prea mult resposabilitate, la televiziune ar trebui să există mai multă.

Cred că, spre deosebire de Dana Budeanu, Mihai Gâdea trebuia să fie jurnalist. El nu e vlogger, el e un jurnalist. Nu o putea lăsa pe Dana Budeanu să se desfăşoare ca şi cum ar fi ea pe vlog. Gâdea nu are nicio reacţie atunci când Dana Budeanu vorbeşte despre trafic de influenţă.”

Amenda propusă de Herjeu, de 15.000 de lei, a trecut, fiind susţinută de alţi 5 membri CNA.

Printre derapajele comise de Antena 3 în campania electorală se numără:

  • o conversaţie a lui Mihai Gâdea cu Gabriela Firea în care realizatorul spune că fratele lui Nicuşor Dan a ameninţat-o cu mesaje pe aceasta din urmă;
  • acuzaţii la adresa lui Nicuşor Dan conform cărora acesta ar face trafic de influenţă
  • Imagini preluat de la România TV care vorbesc despre o legătură dintre Ciprian Ciucu (la acea vreme candidat al PNL la Primăria Sectorului 6) şi diverşi interlopi, precum Al Capone sau Fane Spoitoru. Una dintre burtierele acestui segment a fost „Câine şi Capone, împreună pentru Nicuşor şi Nicu”.
TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite