Antena 1 va difuza toată seria „Războiul Stelelor“: în ce zile şi de la ce ore puteţi vedea cele şapte filme

Antena 1 va difuza toată seria „Războiul Stelelor“: în ce zile şi de la ce ore puteţi vedea cele şapte filme

Actorii John Boyega şi Daisy Ridley sunt doi dintre protagoniştii ultimului film lansat din seria Star Wars FOTO Lucas Film

Antena 1 va difuza, începând din acest weekend, toată cele şapte filme din franciza „Star Wars“, a doua cea mai profitabilă serie cinematografică din istorie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Antena 1 va difuza seria completă de şapte episoade lansate până în prezent din faimoasa franciză ştiinţifico-fantastică creată de George Lucas. 

Astfel, primul episod din serie, „Ameninţarea fantomei“, va fi difuzat pe 22 octombrie, de la ora 23.00, urmând ca la distanţă de o săptămână, de la aceeaşi oră, să fie difuzate celelalte cinci episoade – „Atacul clonelor“, „Răzbunarea Sith“, „O nouă speranţă“, „Imperiul contraatacă“ şi „Întoarcerea lui Jedi“. 

Ultimul episod, cel de-al şaptelea, va fi difuzat pe 14 decembrie, de la ora 21.00, cu doar o zi înainte de lansarea în cinematografe al noului film din serie. 

„Star Wars/Războiul Stelelor“ are milioane de fani în lumea întreagă şi este, după „Harry Potter“, a doua cea mai profitabilă franciză din istorie, cu încasări totale de peste 7,5 miliarde de dolari.

Primul film din serie a fost difuzat pe 25 mai 1977 şi a devenit un fenomen global, iar următoarele două episoade au fost difuzate la distanţă de câte trei ani. În 1999, la 16 ani după difuzarea ultimului film din trilogie, a fost lansat primul episod din cea de-a doua trilogie, a cărei acţiune se petrece înaintea celei dintâi. La fel ca în cazul primei trilogii, următoarele două episoade au apărut tot la o distanţă de câte trei ani.

Ultimul film din serie, „Trezirea Forţei“, a fost lansat în decembrie 2015, iar acţiunea se petrece la 30 de ani distanţă de evenimentele relatate în lungmetrajul „Războiul Stelelor: Întoarcerea lui Jedi“, lansat în 1983.

A opta parte a seriei, „Ultimul Jedi“, va avea premiera pe 15 decembrie, iar biletele au fost deja puse în vânzare. 

citeste totul despre: