Antena 1, amendată pentru „vulgarităţile“ de la „iUmor“: „De ce s-a vorbit un sfert de oră despre masturbare?“

Antena 1, amendată pentru „vulgarităţile“ de la „iUmor“: „De ce s-a vorbit un sfert de oră despre masturbare?“

Mihai Bendeac, campionul săruturilor pe scena iUmor FOTO Antena 1

Antena 1 a fost amendată de CNA pentru „vulgarităţile“ din show-ul „iUmor“, membrii forului audiovizual condamnând limbajul şi comportamentul trivial.

Ştiri pe aceeaşi temă

Antena 1 a primit o amendă de 15.000 de lei de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru o ediţie „iUmor“ din octombrie care a conţinut limbaj şi comportament triviale şi obscene, potrivit News.ro. Sancţiunea a fost propusă de Radu Herjeu. 
 
Totuşi, unii dintre membrii CNA au considerat că toate ediţiile show-ului ce-i are în juriu pe Delia, Cheloo şi Bendeac se desfăşoară în aceeaşi notă. 
 
„Emisiunile, nu emisiunea sau secvenţa, ci emisiunile «iUmor» sunt de la cap la coadă, cu excepţia publicităţii, numai vulgarităţi. Aceasta este emisiunea. Mie mi se pare foarte suburbană emisiunea. Poate că conceptul emisiunii e bun. Vocabularul…“, a spus Gabriel Tufeanu, care a propus o amendă de 50.000 de lei. 
 
„Cum justifică colegii dumneavoastră şi dumneavoastră faptul că se vorbeşte despre cum s-a masturbat cineva? Este o chestiune de umor? De ce s-a vorbit un sfert de oră despre masturbare? Ce e interesant la acest subiect?“, a întrebat-o Dorina Rusu pe reprezentanta postului.
 
Norina Ionescu, reprezentanta Antena 1 în relaţia cu CNA, a precizat că momentele de la „iUmor“ sunt „destul de echilibrate“ şi nu constau numai în vulgarităţi. 
 
„Pe lângă numerele de stand-up, care au o notă de picanterie şi un limbaj trivial – care este blurat întotdeauna, dincolo de aspectul că există marcajul 12 pe emisiune – există numere de circ, numere de parodie, numere de muzică, numere de teatru, pe care probabil că în reclamaţiile asumate care vin la CNA nu se vor regăsi. Nu ştiu ce e interesant. Umorul a constat probabil în inadecvarea clară a acelui concurrent şi stupoarea pe care a avut-o juriul apropo de momentul ridicol pe care el l-a considerat a fi unul de umor (…) Toate aceste scene sunt după ora 20.00. Limbajul nu este acelaşi în decursul a două ore şi jumătate (…) Gestul de a fuma este blurat de fiecare dată“, a explicat Norina Ionescu.
 
„Faptul că ei spun că blurează sau că bagă «bip» e ca în acel test care umblă pe internet, unde lipsesc nişte litere sau sunt întoarse şi, totuşi, oamenii îl citesc fără nici un fel de problemă. Adică mie mi se pare că scapă mult mai uşor băgând nişte «bip»-uri, când toată lumea ştie ce spun ei acolo“, a spus Radu Herjeu, citat de News.ro.
citeste totul despre: