Andrei Gheorghe renunţă la un premiu APTR din cauza Antenei 3: „Obişnuitul delir toxic al Antenei 3 îmi provoacă doar scârbă şi dispreţ“

Andrei Gheorghe renunţă la un premiu APTR din cauza Antenei 3: „Obişnuitul delir toxic al Antenei 3 îmi provoacă doar scârbă şi dispreţ“

Andrei Gheorghe a decis să renunţe la premiul primit în anul 1996 de la APTR FOTO Arhivă personală/ Facebook

Fostul realizator TV Andrei Gheorghe a anunţat, prin intermediul reţelelor de socializare, că returnează premiul primit, în 1996, de la Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România (APTR) din cauza postului de televiziune Antena 3.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
După ce poeţii Dan Sociu şi Andrei Dósa au refuzat premiile oferite de Institutul Cultural Român (ICR), Andrei Gheorghe a anunţat că renunţă la premiul primit în 1996 din partea APTR.
 
Acest gest este o formă de protest prin care Andrei Gheorghe transmite clar că nu vrea să împartă premiile APTR cu oameni care murdăresc presa: „Pentru că tremură carnea pe mine că trebuie să împart acest premiu cu alţi nobelizaţi, cărora APTR-ul le-a recompensat munca şi profesionalismul în situaţii asemănătoare, recte Antena 3. Nici nu ştiu cum să-i numesc. Oamenii aceia“, a declarat Andrei Gheorghe într-un interviu acordat site-ului ziare.com.
 
Mai mult, într-un alt interviu acordat publicaţiei „Evenimentul Zilei“, fostul realizator TV a mărturisit că nu doreşte nicio asociere cu postul de televiziune Antena 3: „Obişnuitul delir toxic al Antenei 3 îmi provoacă doar scârbă şi dispreţ. Şi cum, în ultimul timp APTR a premiat încontinuu calităţile Antenei 3 şi nu doresc nicio asociere. Premiul e undeva, într-o ladă, o să-l caut şi o să-l trimit înapoi cu şoferul. Oricum, l-am returnat deja simbolic, nu merită să stea alături de niciun alt premiu din viaţa mea“.

Andrei Gheorghe către APTR: „Vă asigur de tot dispreţul meu“
 
Premiul pe care îl înapoiază Andrei Gheorghe este un trofeu obţinut în 1996 pentru o emisiune pe care o avea la SOTI Neptun. Fostul realizator TV şi-a exprimat părerea atât despre postul Antena 3, cât şi despre APTR şi a ţinut să precizeze că premiul va fi înapoiat „cu dedicaţie pentru Mircea Badea“.
 
„Anunţ oficial către APTR. Returnez pe această cale simbolică premiul primit şi vă asigur de tot dispreţul meu“, a scris Andrei Gheorghe într-un mesaj publicat pe pagina personală de Facebook.
 
„Ce se întâmplă de obicei. Minciuni urlate, neadevăruri zise cu violenţă, invitaţi mincinoşi, prefăcuţi. Ce să spun? Înspăimântător, pur şi simplu înspăimântător. Şi nu vreau sub nicio formă să am de-a face cu acest teritoriu“, a declarat Gheorghe pentru ziare.com, cu privire la postul de televiziune Antena 3.
 
Pe de altă parte, Andrei Gheorghe a făcut o comparaţie între presa din '96 şi cea din prezent: „În 1996 era extrem de viu, încercam să fim drepţi, să avem curaj, să facem bine. Eram oameni vii, nu eram sclavii nimănui. Aveam poate prea multe credinţe. Dar nu poţi să minţi în halul ăsta, să întorci în halul ăsta evidenţa. Nu poţi. Eu nu vreau să dau mâna cu nimeni care face asta, nu vreau să mă salut cu nimeni de pe aceste platouri, sunt sătul de aceşti chiriaci şi nistoreşti, sunt sătul de absenţa celor care ar trebui să fie prezenţi. Sunt sătul de CTP-ul care apare când îi convine cui îi convine“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: