Andreea Berecleanu o dă în judecată pe moderatoarea B1 TV Sorina Matei: „Nu practică un jurnalism credibil, ci mai degrabă zgomot“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Berecleanu FOTO Antena 1
Andreea Berecleanu FOTO Antena 1

Andreea Berecleanu a mărturisit că o va da în judecată pe Sorina Matei, după ce moderatoarea postului B1 TV a „denigrat-o“ pe fosta prezentatoare a Antenei 1, numind-o „promteristă“.

Andreea Berecleanu şi-a anunţat recent plecarea de la postul de televiziune Antena 1, unde a lucrat 17 ani şi a prezentat principalul jurnal de ştiri „Observatorul“. 

Cu această ocazie, o fostă colegă a jurnalistei, Sorina Matei, a publicat un mesaj tranşant pe contul său de Facebook. 

Moderatoarea postului B1 TV a susţinut că Andreea Berecleanu nu a fost niciodată jurnalistă, ci „prompteristă“.

În replică, Andreea Berecleanu a declarat că o va da în judecată pe Sorina Matei pentru calomnie. 

Mesajul integral transmis de fosta prezentatoare a „Observatorului“: 

Pe Sorina Matei nu am mai văzut-o demult. Nu i-am urmărit evoluţia, nu aveam motiv. Din punctul meu de vedere, nu practică un jurnalism credibil, ci mai degrabă zgomot. Eu mi-am croit drumul profesional diferit. În plus, nu atac gratuit oameni, colegi sau foşti colegi, nu mint, nu jignesc. Dacă tot a adus vorba despre partea de prezentare a ştirilor, în acel text denigrator la adresa mea, îi reamintesc că mi-au «căzut» multe promptere, ba chiar şi emisii în direct. Am rămas chiar şi în beznă şi am continuat jurnalul. Le-am făcut faţă impecabil în cele aproape 10.000 de ore de emisie din 1993 şi până acum. Evident că am făcut breaking news-uri, evident că am făcut ediţii speciale de alegeri şi emisiuni de câte ori a fost nevoie. Dar ea ştie bine asta. La fel cum la fel de bine ştie şi reportajele din teren, live-urile de la inundaţii sau de la Colectiv sau interviurile cu personalităţi. Lista celor 27 de ani de jurnalism e foarte lungă, e lungă şi lista celor 17 ani din Antena 1. Ea scrie fără acoperire, la mine există evidenţa acestor fapte. Toată lumea le-a văzut. Ca să nu mai lungesc vorba, o invit în instanţă. Acolo va trebui sa aducă dovezi, nu impresii“, a transmis Andreea Berecleanu, potrivit Click!. 

Sorina Matei FOTO tvmagia.ro

image

Prezentatoarea de ştiri Andreea Berecleanu a anunţat că părăseşte Antena 1 după 17 ani de colaborare cu postul TV. Jurnalista nu a dat detalii despre motivul plecării, însă a menţionat că „nu va accepta niciodată situaţii impuse“. 

„Am stat 17 ani în Antena 1 pentru că nu am fost constrânsă în vreun fel. Astăzi drumurile noastre se despart. Nu voi accepta situaţii impuse. Sunt prezentator de ştiri de 27 de ani, sunt un jurnalist respectat atât de colegii de breaslă, cât şi de public tocmai pentru că nu am dezamăgit, sunt un om corect şi onest. Pot să dau şi amănunte despre alegerea mea de a pleca, dar cred că viaţa trebuie să-şi urmeze cursul, la fel şi profesia mea“, a explicat Andreea Berecleanu. 

Alessandra Stoicescu este cea care o va înlocui pe Andreea Berecleanu la pupitrul „Observatorului“, potrivit reprezentanţilor Antenei 1

Alessandra Stoicescu FOTO Antena 1

alessandra stoicescu foto antena 1


 



 

TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite