Andreea Berecleanu a câştigat procesul cu Radu Banciu şi B1 TV: despăgubiri de 15.000 de lei şi scuze publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andreea Berecleanu, realizatoarea Observatorului de la ora 19:00, difuzat de Antena 1, a câştigat definitiv şi irevocabil procesul de calomnie intentat jurnalistului Radu Banciu şi postului B1 TV, relatează Paginademedia.ro.

Potrivit sentinţei date de Tribunalul Bucureşti, Radu Banciu şi B1 TV trebuie să-i plătească în solidar despăgubiri de 15.000 de lei şi să-i prezintă scuze publice Andreei Berecleanu „prin publicarea unui articol, pe cheltuială proprie, pe prima pagină a două cotidiane şi în cadrul emisiunii «Lumea lui Banciu»“, mai scrie Paginademedia.ro.

În 2012, Andreea Berecleanu l-a dat în judecată pe Radu Banciu, dar şi postul de televiziune B1 TV, după ce jurnalistul a afirmat în cadrul emisiunii pe care o realizează, „Lumea lui Banciu“, că prezentatoarea Observatorului „a umblat din floare în floare, pentru funcţie. Şi-a găsit bărbaţi bine situaţi care să o propulseze.“ În plus, Banciu a adus în discuţie şi o presupusă relaţie a Andreei Berecleanu cu Dan Diaconescu. 

În 2013, Judecătoria Sectorului 1 a decis în favoarea Andreei Berecleanu, instanţa luând hotărârea ca Radu Banciu şi B1 TV să plătească în solidar daune morale în valoare de 30.000 de lei şi să-şi prezinte în mod public scuzele. Decizia a fost atacată cu recurs de postul B1 TV la Tribunalul Bucureşti, sentinţa modificându-se în parte, în sensul că suma stabilită iniţial a fost înjumătăţită, însă au fost menţinute celelalte dispoziţii, mai notează Paginademedia.ro.

În vara acestui an, Radu Banciu şi B1 TV au mai pierdut un proces intentat de Antena Group, Antena 2 S.A. şi Antena 3, fapt ce îi obligă să plătească câte 50 de lei către fiecare dintre reclamante şi să îşi exprime scuzele în mod public.

Recent, Banciu l-a criticat dur pe liderul Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, pe care l-a catalogat drept „o fantoşă, un împuţit, un coate goale, un nemernic, o jigodie a acestui neam“.


Mai puteţi citi şi:

Andreea Berecleanu, despăgubiri de 30.000 de lei şi scuze publice din partea postului B1 TV şi a lui Radu Banciu Radu Banciu şi postul B1 TV îi datorează Andreei Berecleanu, realizatoarea Observatorului de la ora 19.00, suma de 30.000 de lei, după ce au pierdut procesul de calomnie intentat de jurnalistă, după cum informează paginademedia.ro.

Radu Banciu şi B1 TV, proces pierdut cu Antenele: daune de câte 50 de lei şi scuze publice în emisiunea „Lumea lui Banciu“ Radu Banciu a pierdut, alături de postul televiziune B1 TV, un proces intentat de Antena Group, Antena 2 S.A. şi Antena 3, scrie paginademedia.ro. Judecătoria Sectorului 1 îl obligă pe prezentator să plătească câte 50 de lei către fiecare dintre reclamante şi să îşi exprime scuzele în mod public.

VIDEO Radu Banciu, atac dur la adresa lui Corneliu Vadim Tudor: „Un nemernic, un împuţit, o jigodie a acestui neam“ Jurnalistul Radu Banciu (44 de ani) a criticat, în cadrul ediţiei de duminică „Lumea lui Banciu“, difuzată de B1 TV, apariţiile televizate ale liderului Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, pe care l-a catalogat drept „o jigodie a acestui neam“, după cum notează reportervirtual.ro.

Andreea Berecleanu a dezvăluit motivul despărţirii de Andrei Zaharescu: „Când a acceptat funcţia în Guvern, lumea lui s-a întors cu susul în jos“ Andreea Berecleanu, prezentatoarea Observatorului de la Antena 1, a explicat, într-un interviu acordat revistei „Unica“,  motivele care au stat la baza despărţirii de Andrei Zaharescu, fostul purtătorul de cuvânt al Guvernului şi actual Consul general al României în Cape Town, Africa de Sud.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite