„Alertă maximă“ din universul România TV, la ultimul protest: „Mii de oameni vin la Guvern, unii cu furci, bâte şi chiar topoare“ VIDEO

„Alertă maximă“ din universul România TV, la ultimul protest: „Mii
de oameni vin la Guvern, unii cu furci, bâte şi chiar topoare“ VIDEO

Denisa Pascu a dat tonul în ziua protestelor FOTO Captură România TV

Sâmbătă, în ziua protestului intitulat „Vrem Europa, nu dictatură!“, România TV a început să acopere subiectul încă de la orele amiezii, anunţând în mod repetat că mii de persoane vor să dea Guvernul jos folosind violenţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Consiliul Editorial România TV a transmis un drept la replică. Îl puteţi citi aici.
 
„Protest cu furci şi topoare, cum vor să dea jos Guvernul PSD-ALDE“, titra România TV sâmbătă, în jurul orei 15.00, potrivit Paginademedia.ro. Derapajul a fost sesizat şi publicat pe Facebook de Mădălina Bacaim
 
„Mii de oameni au anunţat că vin în Piaţa Victoriei, unii cu furci, bâte, topoare. Manifestanţii susţin că trebuie să treacă moda protestelor paşnice, în contextul în care o nouă revoluţie va naşte România Unită“, a anunţat şi Cristina Şincai. 
 
Reporterul RTV prezent la faţa locului, Mădălina Petre, insistă pe aceeaşi idee: „Sunt anunţate proteste masive. Ce este nou de această dată este că pe reţelele sociale au fost postate mai multe apeluri în care românii sunt îndemnaţi să vină cât mai mulţi în Piaţa Victoriei şi, un lucru foarte important, să aducă cu ei furci, bâte şi topoare. Sunt mesaje care îndeamnă la violenţă. Internauţii sunt de părere că politicienii ar trebui să ştie de frica cetăţenilor.“
 
Mai mult, Cristina Şincai a vorbit şi despre o „alertă maximă la Guvern, unde mii de oameni au anunţat că vin cu furci, bâte şi chiar topoare.“
 
Cu imagini alb-negru, muzică dramatică şi un reporter gâtuit, România TV a prezentat protestul ca o adevărată răscoală, după cum remarcă şi Paginademedia.ro. S-a vorbit pe un ton grav despre incidente, despre protestatarii care încearcă să blocheze traficul. „I-aţi văzut, doamnelor şi domnilor, cu pietre, cu fiare“, „Scandal la protestul cu furci şi topoare de la Guvern“, referindu-se la faptul că un grup de protestatari au adus borduri cu care au încercat să înconjoare refugiul din Piaţa Victoriei şi au avut o discuţie aprinsă cu jandarmii, care le-au interzis acest lucru. 
 
Cum au stat, de fapt, lucrurile?
 

La protestul de sâmbătă seară din Piaţa Victoriei au participat peste 5.000 de oameni, care au cerut demisia Guvernului şi au scandat „PSD, ciuma roşie“, „Hoţii!“ şi „Demisia!“. Unii dintre protestatari au avut conflicte cu jandarmii. Manifestanţii i-au numit „sclavi“ pe jandarmi şi au cerut demisia ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan. 

Pe durata protestelor au fost aplicate şapte sancţiuni contravenţionale. Amenzile au fost date pentru injurii, tulburarea ordinii publice, împiedicarea forţelor de ordine de a-şi îndeplini obligaţiile şi refuzul de a părăsi manifestaţia la solicitarea forţelor de ordine, a precizat Jandarmeria Română.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările