Aleksandras Cesnavicius: „Pro TV va lansa o nouă platformă video. Cea mai mare greşeală a unui lider este să fie conservator“

Aleksandras Cesnavicius: „Pro TV va lansa o nouă platformă video. Cea mai mare greşeală a unui lider este să fie conservator“

Aleksandras Cesnavicius şi-a început mandatul în calitate de Director General al Pro TV S.A. Pe 1 decembrie 2013 FOTO Pro TV

Aleksandras Cesnavicius, Directorul General al postului Pro TV, a dezvăluit că urmează să lanseze o nouă platformă video care se va concentra pe ştirile locale şi că departamentul Ştirilor Pro TV va rămâne în aceeşi componenţă, în contextul valului de restructurări. Totodată, el a ţinut să sublinieze „greşeala unui lider de a rămâne conservator“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aleksandras Cesnavicius, Directorul General al postului Pro TV, şi-a făcut prima apariţie publică la evenimentul ICEE Fest, în calitate de vorbitor, acolo unde a făcut o serie de lămuriri cu privire la valul de restructurări din sânul televiziunii din Bulevardul Pache Protopoescu, evidenţiind, totodată, viitoarele sale planuri.

Una dintre noutăţile aduse în vederea publicului de către Cesnavicius a fost faptul că Pro TV va lansa „o nouă platformă video, cu un model de business bazat pe advertising (n.r. - bazat pe publicitate)“, ce se va numit Pro TV Plus, arată paginademedia.ro. Spre deosebire de cealaltă platformă cu conţinut video, Voyo.ro, noul site se concentra pe ştirile locale. „Pro TV Plus se va axa mai mult pe conţinutul local, pe ştiri şi pe show-urile de aici. Dacă pe Voyo.ro emisiunile sunt în timp real, pe Pro TV Plus vor fi date cu o întârziere de cinci-şapte zile. Scopul nostru este acela de a crea un nou produs pentru care oamenii să fie dispuşi să plătească“, a explicat Aleksandras Cesnavicius.

În ceea ce priveşte site-ul Voyo.ro, Cesnavicius spune că în prezent există 120.000 de abonaţi şi că, în viitor, platforma va beneficia de secţiuni noi, care să grupeze conţinutul.

Dacă seria de restructurări pe care Cesnavicius a implementat-o a afectat unele dintre cele mai puternice departamente ale Pro TV şi întregului grup, Ştirile Pro TV au fost singurele care au rămas neatinse. Şeful Pro TV a declarat pentru paginademedia.ro că în această zonă se va investi considerabil, mai ales la nivelul ştirilor, şi că nu vor exista schimbări. „Departamentul de ştiri al Pro Tv va rămâne în aceeaşi formulă din punct de vedere al resurselor umane. Nu va fi nicio schimbare din acest punct de vedere“, a mai explicat el.

„Vom îmbunătăţi calitatea ştirilor. Vor fi îmbunătăţiri la nivel de conţinut, de producţie şi de studio. Va fi un refresh la studioul «Ştirilor Pro TV», dar şi la grafica de news“, a adăugat Cesnavicius care a declarat că pentru realizarea acestor schimbări va lucra cu un expert din Germania.

Făcând referire la restructurările implementate, şeful Pro TV a spus că „cea mai mare greşeală a unui lider este să fie conservator“. Pe lângă această declaraţie, Cesnavicius a apreciat preferinţele actuale ale publicului şi a arătat care poate să fie combinaţia câştigătoare pe piaţa media. „Pe televiziunea tradiţională am văzut că publicul preferă ştirile şi filmele. La ştiri oricum au acces gratuit, pe o platformă online, filmele sunt partea valoroasă. Combinaţie dintre mass-media tradiţionale cu cele online trebuie să fie folosită ca punct principal, precum şi ca un mod de a îţi atrage beneficii“, a mai spus Aleksandras Cesnavicius.

Cine este Aleksandras Cesnavicius

Aleksandras Cesnavicius şi-a început mandatul în calitate de Director General al Pro TV S.A. Pe 1 decembrie 2013. Acesta are o experienţă de mai bine de zece ani în televiziune, fiind, până de curând, la conducerea celei mai mari companii de online din Lituania, ţara să natală. A lucrat pentru MTG, un grup media scandinav, dar şi pentru RTL. A ocupat poziţii de conducere în televiziuni din Lituania, Ungaria, Cehia şi Slovenia, dar a lucrat şi la diferite proiecte de pe teritoriul Rusiei.

Restructurările Pro TV

Postul de televiziune din Bulevardul Pache Protopopescu trece printr-o serie drastică de schimbări după ce, în toamna trecută, lituanianul Aleksander Cesnavicius a fost numit Director General al Pro TV. Rând pe rând, membrii „Serviciului Român de Comedie“, Florin Călinescu, Horia Brenciu, Ruxandra Ion, regizorul Iura Luncaşu, Octavian Strunilă, Ştefan Bănică Jr dar şi oameni mai puţini vizibili, dar aflaţi în poziţii-cheie, au părăsit televiziunea, unii dintre ei reorientându-se spre principalul concurent, Antena 1. Cea mai notabilă plecare a fost cea a producătoarei Mona Segall, care a ales să se alăture trustului rival Intact.

Una dintre cele mai dureroase lovituri primite de Pro TV a fost desfiinţarea întregului departament de PR şi comunicare, condus până nu demult de Maria Apostol, care s-a despărţit de Pro TV după 13 ani, la jumătatea lunii februarie. Bodyguarzii le-au confiscat angajaţilor telefoanele de serviciu şi le-au cerut să părăsească clădirea televiziunii. În urma incidentului, aceştia au apelat la ajutorul forţelor de ordine. Situaţia este cu atât mai delicată, cu cât printre cei disponibilizaţi se numără şi unii dintre cei mai vechi oameni ai postului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările