„MasterChef“, episodul şapte: chef Patrizia Paglieri, indignată de hotărârea unuia dintre concurenţii preferaţi de a părăsi show-ul

„MasterChef“, episodul şapte: chef Patrizia Paglieri, indignată de hotărârea unuia dintre concurenţii preferaţi de a părăsi show-ul

Juriul „MasterChef“ Patrizia Paglieri, Florin Scripcă şi Adrian Hădean FOTO Pro TV

Episodul şapte al show-ului culinar „MasterChef“ a fost marcat de hotărârea surprinzătoare a italianului Giovanni Carbini, unul dintre favoriţii juriului, de a părăsi competiţia, decizie ce a stârnit indignarea Patriziei Paglieri, care a mărturisit că într-o asemenea situaţie „îi este ruşine că e italiancă“ şi a refuzat să-şi ia la revedere de la concurent.

Ştiri pe aceeaşi temă

Andreea Ionică, Tudor Marcu, Mirabela Mareş, Paul Siserman, Elena Iftime, Anca Socoliuc, Rasty Nicolae, Petrică Tambac, Ciprian Ogarcă, Isabela Bahnariu, Cristina Năstase, Odette Mândruţă, Cosmin Olteanu, Silviu Chelaru, Iuliana Petrunjel, George, Isadora Silvia, Greta Răchită, Patricia Iordache, Giovanni Carbini, Alexandra Moza, Octavian Ghindea, Lambrino şi Alexandra Andronic au fost cei 24 de concurenţi aleşi de juriu pentru a rămâne în competiţia „MasterChef“. 

Plini de emoţii, aspiranţii la titlul de bucătar profesionist au primit câte un şorţ personalizat şi au fost avertizaţi că vor fi supuşi unor provocări inedite. De asemenea, le-a fost prezentată bucătăria „MasterChef“ şi cămara, fiind sfătuiţi să fie foarte atenţi şi să „fotografieze“ locul fiecărei ustensile şi al fiecărui ingredient pentru a nu întâmpina dificultăţi în probele viitoare. Sfat cu greu respectat, căci ingredientele nemaivăzute le-au captat toată atenţia: „M-am simţit ca un copil în fabrica de jucării“, a recunoscu Rasty.

„Doar faptul că aţi ajuns în bucătăria MasterChef este deja o mare realizare“, le-a spus chef FOA celor 24 de concurenţi, în care, spune el, a văzut „măcar o fărâmă de pasiune“.

 „Voi sunteţi arhitecţii acestui început“, i-a încurajat şi chef Adrian Hădean, în timp ce chef Patrizia Paglieri a ţinut să le amintească faptul că au „o ocazie uriaşă“ de a deveni din bucătari amatori adevăraţi MasterChefi.

Prima probă - cutia misterelor - a fost una cu adevărat neaşteptată: cei 24 de concurenţi nu au găsit caracatiţe, ingrediente şi fructe exotice sau capete de porci, aşa cum s-a întâmplat în ediţiile precedente, ci un caiet şi un stilou, obiecte care i-au surprins mai mult decât orice are legătură cu gastonomia. „Este un jurnal pentru aventura MasterChef, iar astăzi veţi scrie prima pagină“, i-a lămurit rapid chef FOA, în timp ce chef Patrizia Paglieri le-a explicat că trebuie să gătească un preparat care le aminteşte de o persoană dragă, dar nu înainte de a scrie povestea din spatele farfuriei. Nevoiţi să facă o călătorie în trecut pentru a reuşi să treacă testul, mulţi concurenţi, fără excepţie băieţi şi fete, au gătit printre lacrimi, amintindu-şi de bunici, părinţi sau de copilărie.

Concurenţii au gătit printre lacrimi FOTO Pro TV

Proba nu a fost lipsită de incidente, Giovanni Carbini şi chef FOA fiind protagoniştii unei dispute: cum omori mai bine un homar care nu vrea să moară? FOA i-a atras atenţia concurentului că homarul încă se mişcă şi l-a sfătuit să-l omoare „brusc şi fără sentimente“, chiar dacă Gianni a încercat să-i explice că a urmat aceşti paşi, dar homarul, din cauza mărimii, nu moare imediat. „Nu mai vreau să fac nimic“, a fost reacţia drastică a italianului, vizibil enervat de apostrofările chefului. 

Gianni Carbini şi chef FOA au avut un schimb de replici din cauza unui homar FOTO Pro TV

Dintre cele 24 de preparate, cele ale lui George Topârceanu şi Petrică Tambac au fost catalogate drept cele mai neinspirate alegeri, chefii declarându-se dezamăgiţi de lipsa de creativitate, unul dintre condimentele de bază ale acestei probe. Totuşi, juriul a ales să guste trei preparate: al Ancăi Socoliuc -păstrăv confiat cu legume şi mămăliguţă -, al lui Paul Siserman – creveţi cu piure de mazăre - şi al italianului Gianni - homar cu fructe de mare.
 
În cele din urmă, farfuria lui Paul Siserman a fost desmenată câştigătoare, iar concurentul a avut avantajul de a privi o demonstraţie a celor trei chefi, care au gătit doar pentru el preparate speciale ce au fost refăcute de ceilalţi participanţi, după cum a decis Siserman. 
 
Chef FOA a optat pentru carne de vită cu piure de avocado şi salsa de roşii, în timp ce chef Patrizia Paglieri a pregătit ceva clasic, paste cu fructe de mare, iar chef Adrian Hădean i-a arătat lui Siserman cum se face o salată de calamari complicată. 

Chefii FOA, Patrizia Paglieri şi Adrian Hădean au gătit pentru unul dintre concurenţi FOTO Pro TV 

Deşi a câştigat pe drept ocazia de a nu participa la această probă, concurentul a decis să gătească alături de colegii lui, alegând să imite preparatul lui FOA, chiar dacă acesta i s-a părut cel mai dificil. Tot Paul Siserman a fost cel care a decis ce farfuria va reporduce fiecare: „Mulţi vor greşi la preparatul chefului Adi pentru că li se va părea foarte uşor“, a fost strategia pe care a mizat câştigătorul în încercarea de a-şi elimina adevăraţii adversari. 
 
În ciuda faptului că i-a asigurat pe membrii juriului că este capabil să accepte o critică, Giovanni Carbini a luat decizia surprinzătoare de a părăsi concursul: „Ştiu că nu este frumos, dar mă simt rău şi vreau să plec acasă“, le-a spus concurentul celor trei chefi, adăugând că nu vrea să mai treacă prin astfel de momente, făcând referire la disputa cu FOA. 
 
Gianni Carbini le-a cerut scuze membrilor juriului, după ce a decis să renunţe la cursa pentru titlul de „MasterChef“ FOTO Pro TV

Decizia neaşteptată a italianului, care a fost încă de la începutul competiţiei unul dintre favoriţii juriului, a stârnit reacţii dure din partea Patriziei Paglieri, care i-a întors spatele şi l-a criticat pentru comportamentul copilăresc. „Tu ai o vârstă, nu mai ai 20 de ani, eşti tată, ai luat şorţul cuiva şi acum vrei să pleci. E cam de fetiţă ce faci tu. E inadmisibil să faci asta, în faţa oamenilor acest lucru te descalifică mai mult decât o farfurie greşită. Mi-e ruşine că sunt italiancă“, i-a reproşat chef Patrizia. „Să fii chef înseamnă sacrificii de care nu oricine este în stare, este şi o probă de caracter“, i-a atenţionat aceasta pe cei rămaşi în concurs, vizibil indignată de plecarea italianului. 
 

În urma probei în care concurenţii s-au văzut nevoiţi să reproducă până în cel mai mic detaliu farfuriile chefilor, Tudor şi Lambrino au fost desemnaţi căpitani de echipă la proba următoare, în timp ce Cristina Năstase, Cosmin Olteanu (Coco) şi Isabela Bahnariu au intrat la testul sub presiune, care a însemnat prepararea unui număr cât mai mare de „clătite impecabile“ în doar 30 de minute.

Şi dacă Isabela l-a acuzat pe Siserman că i-a aplicat o lovitură sub centură, obligând-o să gătească vită, deşi ştia că este vegetariană, chefii FOA şi Adrian Hădean l-au felicitat pentru modul în care „şi-a jucat cartea“.„Numărul ingredientelor din preparatul meu a fost o capcană, un labirint, iar Siserman a jucat foarte bine această carte“, a declarat chef Adriană Hădean.

Cu siguranţă Coco nu a avut „clătitele impecabile“, dar a avut cele mai multe, după atenta selecţionare a celor trei chefi, ceea ce automat l-a salvat, spre bucuria nemăsurată a colegilor săi, care i-au ţinut galieră pe toată durata probei. În schimb, Cristina şi Isabela au fost supuse unui ultim test - umplerea clătitelor - în urma căruia prima a fost nevoită să renunţe la şorţul „MasterChef“. „Am câtigat atât de mulţi prieteni, am învăţat atâtea lecţii, încât nu-mi pare rău“, a declarat Cristina Năstase.

Gianni Carbini şi Cristina Năstase, primii concurenţi din cei 24 care au părăsit competiţia culinară FOTO Pro TV

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: