Horia Vîrlan şi Cove, la Adevărul Live: „Show-urile culinare au devenit un trend în România“

Horia Vîrlan şi Cove ne împărtăşesc secrete din bucătăria unui nou show culinar

Maestrul bucătar Horia Vîrlan şi vedeta de televiziune Gabriel Coveşeanu (Cove) au fost prezenţi în studioul Adevărul Live pentru a ne împărăşi câteva secrete din bucătăria unui nou show culinar, „Mama mea găteşte mai bine“, emisiune ce debutează în această seară, de la 17:00, la Prima TV.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Mama mea găteşte mai bine“, noul show culinar de la Prima TV, va începe din 6 aprilie şi va fi difuzat de luni până vineri, de la ora 17.00. Cove va fi gazda emisiunii, iar Horia Vîrlan va juriza echipele concurente.

În fiecare ediţie a emisiunii „Mama mea găteşte mai bine“, două echipe se vor înfrunta contracronometru. Tinerii vor găti, în timp ce mamele lor le vor da indicaţii de pe margine, încercând să obţină împreună cel mai gustos preparat. Mamele vor putea interveni să-şi ajute fiul sau fiica la gătit, însă doar după apăsarea unui buton, care va face timpul să se scurgă de două ori mai repede.

La final, bucătarul Horia Vîrlan, va decide cine a gătit cel mai bine. Cea mai pricepută echipă va câştiga un premiu în bani, iar învingătorii vor avea şansa de a reveni în următoarea ediţie a emisiunii, să-şi apere titlul şi să câştige un nou premiu.

Cele mai importante declaraţii:

Adevărul: Cum gătesc mamele voastre?

Horia Vîrlan: Gătesc în bucătărie. (Râde) Mama mea este mai în vârstă, găteşte mai puţin, dar o face bine.

Cove: Mama mea găteşte cel mai bine. Eu, însă nu mă prea pricep la gătit. Din păcate, pasiunea pentru bucătărie s-a pierdut pe drum şi nu a fost o preocupare, ci atunci când am fost nevoit am încercat să gătesc ceva. Nu am această pasiune pentru bucătărie. În plus, eu am considerat întotdeauna că atunci când nu te pricepi, mai bine îi laşi pe cei care o fac. 

Este un format nou pe piaţa din România, Cove povesteşte-le un pic celor care ne privesc cum se desfăşoară această competiţie, că până la urmă asta este, echipe formate din mame şi fii sau fiice îşi demonstrează talentul gastronomic.

Cove: Este un concurs culinar în care intră două echipe, formate din mame şi copiii, aceştia luptă pentru un premiu pus în joc la fiecare ediţie, în valoare de 1.5000 de lei şi posibilitatea de a participa în ediţia următoare. Adică, mergem pe principiul „învingătorul rămâne la masă“. Consider că acest show, sigur că este culinar, dar nu este numai despre gătiti. Este o emisiune de divertisment, o emisiune în care ne amuzăm, în care le oferim şansa copiilor să facă echipă cu mamele lor, pentru că adeseori apare o ruptură între copii şi părinţi din cauza diferenţelor dintre generaţii. În această emisiune au ocazia să formeze o echipă şi cred că este un omagiu adus mamelor pentru tot ceea ce au făcut pentru copiii lor. 

Vor găti împreună sau doar copiii ghidaţi de mame?

Cove: Vor găti numai copiii, însă pot interveni şi mamele, prin apăsarea unui buton, care va face timpul să se scurgă de două ori mai repede. Copilul trebuie să-şi gestioneze foarte bine acel timp. 

Maestrul bucătar Horia Vîrlan şi realizatorul TV Cove, în studioul Adevărul Live FOTO David Muntean

Ce preparate vor găti concurenţii, au şansa de a-şi alege sau este o reţetă stabilită deja?

Horia Vîrlan: Noi, la casting, alegem cinci sau şase reţete, dintre care, la final, alegem una singură. Particiipanţii nu ştiu despre ce reţetă este vorba, iar aici intervine ingredientul surpriză. 

Ce aspecte contează pentru dvs. atunci când jurizaţi o farfurie? Puneţi accentul şi pe disciplina în bucătărie sau doar pe felul în care arată farfuria şi ce gust are preparatul?

Horia Vîrlan: Pe mine mă interesează gustul, aspectul farfuriei, combinaţia elementelor nutriţionale, dar şi cât de curat lucrează concurenţii. Eu nu am niciun motiv să fiu rău cu participanţii sau să-i stresez.

Cove: La emisiunea noastră ne simţim bine, ne distrăm alături de concurenţi, nu este ca la alte emisiuni culinare. Noi facem totul cu pasiune şi cu plăcere. De exemplu, am trăit emoţia unui tânăr care a gătit pentru prima oară în viaţa sa, evident, sub îndrumarea mamei sale. Practic, noi gătim reţete obişnuite, pe care mamele sau taţii le fac în casă.

Horia Vîrlan: Formatul emisiunii este unul unic în România. Oamenii pot demonstra că ştiu să iubească, să se distreze. Ne înţelegem de minune cu participanţii.

Cove, care este rolul tău în această emisiune? Vei amuza participanţii?

Cove: Eu, din fericire, nu sunt obligat să gust din preparatele concurenţilor (Râde). Voi ajuta concurenţii dacă uită vreo reţetă; de exemplu, cineva are de gătit piure de mazăre, dar a uitat să ia mazărea. Este foarte amuzant să-i vezi gătind, sub presiune, un anumit preparat.

Cove va prezenta emisiunea „Mama mea găteşte mai bine“ FOTO David Muntean

Cove, telespectatorii s-au obişnuit cu tine în altfel de emisiune. Ce te-a convins să accepţi rolul de prezentator al unui show culinar?

Cove: M-a convins faptul că nu este doar un show culinar, ci şi o emisiune de divertisment. Eu am rolul de a detensiona concurenţii, dar am si tehnicile mele, care să le distragă atenţia, să le pună obstacole.

Horia Vîrlan: Oameniii trebuie să înţeleagă că oricine trebuie să gătească.

În ultimii ani au apărut tot feul de show-uri culinare. Credeţi că au vreun impact asupa publicului?

Horia Vîrlan: Da, este adevărat că de ceva timp, show-urile culinare au devenit un trend în România. Eu aici spun ce este bine şi ce este rău. Informaţiile sunt foarte importante, iar eu le transmit atât concurenţilor, cât şi publicului

Cove: Este bine să se transmită astfel de informaţii. La emisiunile culinare poţi vedea, de exemplu, o reţetă gătită în sti indian, pe care o pot pregăti sinuri acasă. Nu toţi avem bani să ieşim la restaurante scumpe, din motive socio-economice, dar nu are rost să întru în asemena detalii acum.

Ne puteţi spune câteva momente amuzante din culise?

Horia Vîrlan: Toate momentele din culise sunt amuzante.

Cove: Este un amuzamet natural şi de calitate. Din cauza stresului pot apărea diverse probleme banale care creează momente comice, cum a fost cazul unei concurente, care nu mai reuşea să deschidă capacul unei cutii de sare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările