Adelin Petrişor, replică pentru Dan Negru, care critică lipsa corespondenţilor în Siria: Pe plaiurile mioritice ai audienţă cu «blondele» şi nu cu ştirile serioase

Adelin Petrişor, replică pentru Dan Negru, care critică lipsa corespondenţilor în Siria: Pe plaiurile mioritice ai audienţă cu «blondele» şi nu cu ştirile serioase

Adelin Petrişor este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi jurnalişti de război din România FOTO TVR

Jurnalistul Adelin Petrişor îi dă replică realizatorului Dan Negru după ce acesta din urmă a criticat faptul că televiziunile din România nu au niciun corespondent de război în Siria, în contextul atacului militar lansat de Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

În contextul evenimentelor recente, realizatorul Antenei 1 Dan Negru a subliniat pe Facebook că România este ţara cu cele mai multe televiziuni, dar fără niciun corespondent de război. 
 
„Avem Breaking News-uri copy-paste“, a scris Negru, invocând şi faptul că Franţa are în prezent 26 de jurnalişti de front independenţi, pe lângă figurile celebre ale televiziunii care acoperă astfel de subiecte. „Noi nu avem nici de unii, nici de alţii. La plăcinte înainte, la război înapoi“, a încheiat vedeta trustului Intact. 
 
 
În replică, unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti de război ai României, Adelin Petrişor, susţine că dacă televiziunile ar mai tăia din bugetele emisiunilor de divertisment, poate ar mai rămâne ceva şi pentru ştiri. „Nu fac asta însă pentru că, din nefericire, pe plaiurile mioritice ai audienţă cu «blondele» (nu e o remarcă sexistă, ci o trimitere la emisiunile amicului meu) şi nu cu ştirile serioase“, a notat Petrişor tot pe Facebook. 
 
Jurnalistul TVR, care a transmis din Irak, Afganistan, Liban, Israel şi multe alte zone de conflict, a precizat că este dispus să-i povestească lui Negru eforturile uriaşe pe care le-a făcut recent pentru a obţine sponsorizări pentru reportaje despre cei care au luptat pentru ISIS în Siria. 
 
În încheiere, Adelin Petrişor afirmă că nu i se pare corect gestul lui Dan Negru şi formulează o ironie usturătoare: „Îţi mulţumesc pentru că încerci să ne ajuţi pe noi ăia care mai sperăm în buletine de ştiri serioase, însă nu e tocmai corect să arăţi cu degetul spre cei care nu dau bani pentru hard news, însă îţi dau ţie pentru emisiuni uşurele. Make news, not whore... aaa, scuze, war!“
 
 
citeste totul despre: