Adelin Petrişor şi o altă perspectivă asupra dezastrului din TVR: „Mă tem că, din nefericire, avem televiziunea publică pe care o merităm“

Adelin Petrişor şi o altă perspectivă asupra dezastrului din TVR: „Mă tem că, din nefericire, avem televiziunea publică pe care o merităm“

Adelin Petrişor FOTO Adevărul

Jurnalistul TVR Adelin Petrişor reacţionează la noul scandal din Televiziunea Română şi prezintă şi o altă perspectivă, expunând problemele majore ale instituţiei.

Adelin Petrişor, unul dintre cei mai vechi jurnalişti ai postului public, a fost cel care a mediatizat faptul că preşedintele-director general al TVR, Doina Gradea, a făcut parte din delegaţia oficială a României la Jocurilor Olimpice Europene de la Minsk, în timp ce jurnaliştii comentau evenimentul din studiourile de la Bucureşti.
 
Ulterior, mai mulţi angajaţi i-au cerut demisia Doinei Gradea printr-o scrisoare asumată de jurnalista Monica Ghiurco, care reprezintă salariaţii SRTv în Consiliul de Administraţie (CA) al TVR. 
 
Adelin Petrişor a revenit cu un mesaj pe Facebook în care atrage atenţia că de vină pentru situaţia în care se află Televiziunea Publică nu sunt doar oamenii numiţi politic în conducere. 
 
„PDG-ul este arătat cu degetul pentru pierderea Festivalului «George Enescu», pentru ratingul mic, pentru debalansarea politică. Da, numirile politice reprezintă o mare problemă pentru Televiziunea Publică, însă ar trebui să fim cinstiţi până la capăt. După umila mea părere, dupa controlul politic, pentru TVR cea mai mare problemă este chiar TVR-ul: nepotisme, amantlâcuri, schema de personal supraîncărcată, realizatori care nu au mai realizat nimic de ani, oameni care vin la serviciu câteva zile pe lună, rating mic, emisiuni irelevante, tehnică depăşită şi tot aşa. Deci vina pentru ceea ce avem azi o poartă politicienii şi numiţii politic, însă şi oamenii din TVR. Mai există profesionişti şi lucruri bune în Televiziunea Publică? Sigur, însă de multe ori nu se mai văd din marea de incompetenţă şi rea-voinţă. Trist e că, dacă te uiţi cum arată presa din România, ţara ar fi avut mare nevoie de un TVR puternic şi echilibrat. Dar la fel cum nu are spitale, şcoli şi autostrăzi, nu are nici Televiziune Publică performantă. Mă tem că, din nefericire, avem TVR-ul pe care-l merităm...“, a scris Adelin Petrişor. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: