Acuzaţii că emisiunea „Chefi la cuţite“ este „aranjată“. Cum a comentat Florin Dumitrescu situaţia

Acuzaţii că emisiunea „Chefi la cuţite“ este „aranjată“. Cum a comentat Florin Dumitrescu situaţia

Flotin Dumitrescu şi Ovidiu Malisevschi FOTO Antena 1

Emisiunea culinară „Chefi la cuţite“ a provocat un scandal în mediul online, după ce Ovidiu Malisevschi, considerat de fani unul dintre cei mai buni concurenţi, a fost eliminat din competiţie, în timp ce vloggeriţa Creaţa, căreia nu i-a ieşit desertul, însă a fost ajutată de un coleg de echipă, a mers mai departe. Florin Dumitrescu a postat un mesaj prin care a explicat situaţia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul duel din sezonul şase s-a dat între echipele chefilor Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu, iar tema probei i-a provocat pe bucătari să gătească cupcakes, prăjiturele decorate şi coapte în forme speciale.
 
Astfel, eliminarea de luni seară de la „Chefi la cuţite“, dar şi punctele pe care le-au primit concurenţii în urma probei eliminatorii, au stârnit reacţii negative în rândul publicului, care consideră că emisiunea ar fi „aranjată“.
 
În cadrul probei eliminatorii, concurenţii au avut de făcut cupcakes, iar vloggeriţa Creaţa, pe numele real Cristina Lupu, le-a greşit total, însă un coleg din echipa sa a ajutat-o şi i-a oferit din brioşele sale, el gătind mai multe. Ironie a sorţii sau nu, la final, când s-au împărţit punctele, Creaţa a obţinut 12, iar colegul care a gătit pentru ea doar nouă. Mai mult, Ovidiu Malisevschi, considerat de fanii emisiunii unul dintre cei mai buni concurenţi ai sezonului, a fost eliminat. După acel moment, fanii au izbucnit imediat şi spun că emisiunea ar fi aranjată.
 
„Duceţi-vă la naiba cu emisiunea voastră... a rămas Creaţa? A funcţionat minciuna cu brioşa din alt cuptor. Dacă erau corecţi o descalificau“, „Ovidiu a plecat pentru că nu avea gura mare, nu juca teatru şi aici ei asta caută. Bucătarii să plece, să rămână şmecherii, caterincioşii, ruşine să vă fie“, „Nu este corect ce faceţi. Omul ăla chiar şi-a dorit să fie în echipa dumneavoastră. Aţi dat afară un bucătar şi a rămas Creaţa pentru rating. Sunteţi jalnici, o emisiune aranjată“, au fost câteva dintre comentariile fanilor nemulţumiţi. 

Probabil că această eliminare a avut un impact atât de mare asupra publicului şi pentru că este vorba despre Ovidiu, concurentul cunoscut pentru faptul că a refuzat, în premieră, cuţitul de aur pe care i-l oferise chef Sorin Bontea, cel care îl ducea direct în echipa lui, el fiind ferm convins că vrea să facă parte din echipa lui Florin Dumitrescu.
 
La finalul ediţiei, chef Florin Dumitrescu a declarat: „Ovidiu este un bucătar pasionat şi m-am ataşat de el. Este un om cu coloană vertebrală, a ţinut-o până în pânzele albe că vrea să ajungă în echipa mea şi a reuşit. Din păcate, aici s-a hazardat, a făcut o farfurie ce nu avea ce să caute pe masă acum. Experienţa lui în acest concurs se termină prea brusc“.
 
Colega de echipă a lui Ovidiu, Creaţa, a bufnit în plâns la aflarea veştii că acesta părăseşte competiţia şi i-a cerut lui chef Florin să o dea pe ea afară şi să îl păstreze pe Ovidiu, cu ajutorul unei amulete. 
De asemenea, toţi ceilalţi concurenţi au fost vizibil dezamăgiţi de decizie. 
    

Chef Florin Dumitrescu a reacţionat pe Facebook, după ce au apărut comentariile care acuză postul şi a sugerat că nu poate fi vorba de aşa ceva: „Vă înţeleg supărarea, dar trebuie să înţelegeţi că lucrurile stau în felul următor: noi, juraţii, nu ştim cine a gătit, cum şi ce a gătit. Noi jurizăm o farfurie şi o punctăm de la 1 la 5, în funcţie de preferinţe. Nu ne spune nimeni că X a gătit şi nu i-a ieşit, aşa că a luat de la Y şi uite că mâncarea lui Y are punctaj mai mare în farfuria lui X. Noi nu ştim lucrurile astea, drept urmare, abia azi am aflat asta. 
 
Amuleta salvatoare nu aveam cum să o folosesc în cazul ăsta, pentru că: Ovi - 5 puncte, Marius nu ştiu cât a luat pentru că îmi cântau copiii la ureche, Silviu - 9 puncte, Smiley - 10 puncte, Nela şi Creaţa - 12 puncte. Ştiu că este o diferenţă clară de valoare «gastronomică» între Creaţa şi Ovidiu, dar în voturile din seara asta lucrurile au stat altfel, subliniez voturi. În plus, îmi este frică de amuleta asta pentru că dacă te pui contra sorţii, activezi sindromul Final Destination - l-am trăit în sezonul 4, când în loc să fac cum am vrut eu, am ascultat un concurent că e obosit şi până nu a plecat el din concurs am pierdut şi mi-au plecat trei oameni, abia după aia am început să câştigăm.  
 
P. S. O echipă de bucătari nu poate fi formată din şase headchefi, am mai spus asta, avem nevoie şi de oameni care să ajute. Veţi avea şi surprize sezonul ăsta“, scrie Florin Dumitrescu.
   

Dincolo de postarea legată de comentariile apărute, chef-ul a făcut şi o postare specială pentru Ovidiu: „Ovidiu este bine, la Paris, găteşte şi o face aşa cum trebuie. Baftă, Ovidiule, sper să te întorci peste două sezoane să îţi câştigi emisiunea. Ai un cuţit de aur garantat şi cred că o să aduni destul de multă informaţie să supravieţuieşti duelurilor. Mă înclin“.  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: