ActiveWatch şi RSF, scrisoare către Ioan Buda şi Carmen Dan, după ameninţările primite de jurnalista Emilia Şercan

ActiveWatch şi RSF, scrisoare către Ioan Buda şi Carmen Dan, după ameninţările primite de jurnalista Emilia Şercan

Emilia Şercan

Organizaţiile Reporteri fără Frontiere (RSF) şi ActiveWatch le-au transmis o scrisoare ministrului de Interne şi inspectorului general al Poliţiei Române după ce jurnalista Emilia Şercan a anunţat că a fost ameninţată cu moartea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii Reporteri fără Frontiere şi ActiveWatch le-au solicitat ministrului de Interne, Carmen Dan, şi inspectorului general al Poliţiei Române, Ioan Buda, să ia toate măsurile necesare pentru a o proteja pe jurnalista Emilia Şercan, care a anunţat că a fost ameninţată cu moartea în contextul în care în ultimele săptămâni a publicat mai multe investigaţii ce vizează Academia de Poliţie.
 
„După cum ştiţi cu siguranţă, doamna Şercan a publicat pe larg despre doctorate plagiate ale unor oficiali de rang înalt (cum ar fi: un vicepremier, doi miniştri de interne, un ministru al apărării, un ministru al educaţiei, un ministru al sănătăţii, un prim adjunct al Procurorului General al României, un şef al Inspecţiei Judiciare, politicieni, judecători, rectori, generali de servicii secrete şi chestori de poliţie), însă activitatea sa s-a concentrat în ultimele săptămâni asupra unor membri ai Poliţiei Române şi ai Academiei de Poliţie. Pare evident că munca sa este explicaţia acestor ameninţări şi că autorii acestora doresc să o intimideze pentru ca ea să-şi oprească investigaţiile jurnalistice. Doamna Şercan a anunţat poliţia română despre aceste ameninţări. Vă scriem astăzi pentru a vă invita să luaţi toate măsurile adecvate pentru a o proteja pe Emilia Şercan, pentru a vă asigura că jurnalistul este în siguranţă, pentru a vă asigura că investigaţia poliţiştilor legată de mesajele ameninţătoare va fi eficientă şi pentru a condamna public aceste mesaje“, se arată în scrisoarea semnată de cele organizaţii.
 
În încheiere, RSF şi ActiveWatch subliniază că dacă siguranţa Emiliei Şercan va fi pusă în pericol, atunci autorităţile române sunt responsabile de faptul că nu au acţionat şi că nu au luat imediat măsurile adecvate pentru a proteja jurnalistul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările