Bătrâna Doamnă din Calea Dorobanţi nr. 191, cea care în decembrie ar urma să împlinească 60 de ani de existenţă, se comportă ori e silită să se comporte asemenea unei babe demente. Care a căutat prin cufere vechi haine roase de molii, rupte, cu un colorit strident pe care le poartă cu mişcări spasmodice. Veşminte şi sulemeneli care în nebunia ei îşi imaginează că ar fi creaţii de ultima oră ale celor mai de top designeri şi make- up artişti.

Când deschid, din când în când, televizorul, am impresia că TVR s-a transformat, ca urmare a capriciilor şi a neprofesionalismului absolut al pdg-ului Irina Radu, toate încuviinţate de un Comitet Director complet iresponsabil, într-o filială, o anexă a Circului de Stat. Că a devenit peste noapte o menajerie. În care au fost adunaţi cai răpciugoşi, scheletici cu gândul că pot fi prezentaţi publicului  telespectator drept bidivii numai buni să îl ducă pe Harap Alb spre împărăţia recâştigării audienţei şi a încrederii pierdute de odinioară.

Inşi care nu mai sunt de mulţi ani de top, de care s-au debarasat, din motive igienico-sanitare, felurite alte televiziuni, oameni cu părul alb, vopsit cu vopsele de cea mai proastă calitate au fost culeşi de pe stradă, recondiţionaţi superficial, pudraţi aiurea, vopsiţi ca nişte clovni şi trimişi în studiouri spre a face emisiuni de un penibil absolut. Au dat iama peste tot, în toate departamentele.

Citesc ştiri din care ei înşişi nu înţeleg nimic (Teodora Antonescu), o fac cu intonaţii în contradicţie completă cu specificul limbii române, zâmbesc aiurea, molfăie cuvintele de parcă ar avea prune în gură (Raluca Arvat), se poartă în talk showuri asemenea unor chivuţe care vor să afle de la zişii lor invitaţi unde au fost dosite cele două loturi din celebra scriere a lui Caragiale (Emma Zeicescu), ne sunt prezentaţi drept cloşti cu pui de aur când în jurul lor nu sunt decât nişte bucăţi de aramă demult coclite (Mihai Găinuşă)

Luni,  noaptea târziu, m-am uitat siderat (pe TVR plus) la zisul spectacol de lansare a noii grile a TVR 2, gestionat editorial de eterna ambuscată Diana Pascal. Cea care a nenorocit recentele, puţinele transmisii de la Concursul Enescu. L-am văzut pe cântăreţul expirat Adrian Enache, al cărui unic merit mai este acela de a fi soţul soţiei sale, adică perechea unei doamne ce face parte din Consiliul de coroană al Irinei Radu, urlând din toţi rărunchii.  Ajutat de pe o gradenă de un ins semi-obez, care-şi trăsese rapid peste cap un tricou roşu. Omul respectiv, un ins fără importanţă al cărui nume din fericire pentru el acum îmi scapă, ne promitea tot felul de minuni viitoare referitoare la soarta Sportului la TVR.

Enache şi sus-menţionatul super-rotofel, ajunşi amândoi foarte aproape de vârsta a treia, păreau a fi nişte resturi umane descinse parcă din piesa lui Mihai Vişniec, Angajare de clown. Vedeam pe ecranul micului laptop luat cu mine, ca într-un coşmar nocturn, inşi care, spre a-şi dovedi utilitatea şi a-şi convinge protectorii că îşi merită leafa, îi trimiteau în ring să ţopăie dizgraţios, să mimeze un fel de konga, pe alţi tot felul de inşi şi inse ajunşi demult la vârsta de 40 de ani plus. Alţi expiraţi pe care TVR şi crizantemica Irina Radu vor să ne mintă, să ne păcălească, să ni-i bage pe gât drept trufandale. Drept rezultatul unei operaţii de întinerire, Când, în realitate, respectivii nu sunt decât o nouă cohortă de pile a căror prezenţă va pune la grea încercare bugetul şi aşa sleit al instituţiei ajunsă pe mâna unei nepricepute.

Respectiva pedegistă, doamna director Loz în plic, doamna preşedintă TVR ajunsă în acest post după formula Mai trage o dată se pare că ne mai pregăteşte o surpriză. La fel ca toate celelalte. Neplăcută. Siderantă. Paralizantă de-a dreptul. De un prost gust adus în absolut, de natură să ofenseze inteligenţa telespectatorului român. Conform unei informaţii de ultimă oră obţinută de Hotnews, foarte curând va avea emisiune în prime-time pe TVR 1, fosta slugă voiculesciană, rămasă acum fără vlagă, epuizată, stoarsă şi îmbrâncită pe scările Antenei 3 de Mihai Gâdea. Despre cine e vorba? Despre insalubrul ins cu numele Ionuţ Cristache.

Concluzia? În loc să-fie sărbătorită aşa cum s-ar fi cuvenit aniversarea, TVR este batjocorită din interior de o cohortă de şefi ambuscaţi. De numiţii Radu Irina, Zgabercea Cristian, Tompea Carla (o cumulardă), Calotă Corneliu, Gherghescu Gabriel, Neacşa Mircea. Şi lista acestor ucigaşi cu simbrie cu multe zerouri e departe de a fi completă.

P.S. PAGINA DE MEDIA confirmă informaţia referitoare la Ionuţ Cristache. Cred că numai un telefon urgent la 112 ne mai poate scăpa de ceea ce îşi permite numita RADU IRINA.