„X Factor“: Elvis Presley la puterea a treia şi revenirea lui Vin Diesel de România cu melodia „Selfie“

„X Factor“: Elvis Presley la puterea a treia şi revenirea lui Vin Diesel de România cu melodia „Selfie“

Bănică a decis să cânte pentru prima oară pe scena „X Factor“  FOTO Antena 1

Factorul surpriză a fost ingredientul-cheie în această ediţie „X Factor“. Ştefan Bănică a fost convins de Valentin din Mioveni, un admirator al lui Elvis Presley, să cânte alături de el şi de Florin Vasile pe scena concursului. În continuare, Vin Diesel de România vrea să dea din nou lovitura după hit-ul „Pisy“, de data aceasta cu o piesă numită „Selfie“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul concurent de la „X Factor a fost Marian Toma. La doar 14 ani, Marian a reuşit să le aducă membrilor juriului zâmbetul pe buze cu interpretarea piesei „Lazy Song a lui Bruno Mars, dar şi prin mişcările lui originale.

„Băi Marinică, te-am lăsat să îţi trăieşti momentul tău de glorie, eşti simpatic, dar atât. Cu toată dragostea mea pentru tine, răspunsul meu e nu!, a replicat Ştefan Bănică. Răspunsul celorlalţi doi membri ai juriului a fost tot nu.

În continuare, pe scena show-ului şi-a făcut apariţia un cuplu foarte talentat. Afina şi Daniel, ea armeancă, el moldovean, ea de 17 ani, el de 27, au ridicat sala în picioare. Cei doi au cântat pentru prima oară în această formaţie cu doar o săptămână înainte de a participa la preselecţiile „X Factor

„The Monster, colaborarea dintre Eminem şi Rihanna, piesă interpretată de Afina şi Daniel în această seară, a reuşit să îi convingă pe membrii juriului că merită să îşi continue drumul în concurs. 


Afina şi Daniel cântă împreună de puţin timp, dar au câştigat simpatia juriului FOTO Antena 1

Valentin din Mioveni a fost următorul concurent de la „X Factor. Bărbatul este un mare admirator al lui Elvis Presley, dar şi al lui Ştefan Bănică. De alfel, acesta deţine şi un club de muzică rock and roll în Mioveni. La cei 47 de ani ai săi, Valentin a interpretat perfect piesa „Love Me Tender a lui Elvis Presley.

Cu toate acestea, Ştefan nu a vrut să îi acorde „Da! pentru etapa următoare, motivul fiind că, deşi, după părerea sa, îi aduce un omagiu unuia dintre cei mai mari cântăreţi ai tuturor timpurilor, „X Factor nu e un concurs de imitaţie.

După momentul muzical al lui Valentin Mogoaşe, pe scenă a apărut şi Florin Vasile. Pentru prima dată Ştefan Bănică a urcat pe scena concursului pentru a cânta, iar telespectatorii au avut ocazia de a vedea trei de Elvis performând pe aceeaşi scenă.

Totuşi, diva Delia şi Horia Brenciu au fost impresionaţi de timbrul vocal al lui Valentin şi, cu ajutorul voturilor acestora, bărbatul a trecut în etapa următoare.

Valentin nu a reuşit să îl convingă pe Bănică, dar a mers mai departe în concurs FOTO Antena 1

Bianca Ilieş a revenit la „X Factor, după ce anul trecut aceasta a participat alături de fratele ei geamăn. „Să fim sinceri, ai revenit pentru că ai auzit că e Ştefan în juriu, a glumit Horia Brenciu. Bianca a interpretat piesa „Crazy de la Gnarls Barkley.

„Îmi place că ai o atitudine pozitivă, că eşti şugubeaţă, a declarat Delia. „Da, eu cred că am o parte din Brenciu în mine, a replicat concurenta. Această afirmaţie a femeii a declanşat o serie de replici spumoase: „Aş vrea să ştiu care parte, nu s-a putut abţine Delia. Bianca a obţinut trei de „Da! şi a mers mai departe în cadrul concursului.

Bianca a reuşit să demonstreze că are „acel ceva” din atitudinea lui Brenciu în ea FOTO Antena 1

Următoarea concurentă a fost Teodora Cionănea, de numai 17 ani. Tânăra a avut o reinterpretare emoţionantă a piesei „Use Somebody de la Kings of Leon. „Ai nevoie de mult curaj ca să încerci să modifici piesa, a concluzionat Delia. Teodora a reuşit să impresioneze şi să meargă în etapa următoare.

Teodora a avut curajul să îşi personalizeze piesa şi, astfel, a convins juriul FOTO Antena 1

Andrada Zelenak a avut o interpretare lineară a piesei „Girl on Fire a Aliciei Keys, dar, deşi nu a impresionat-o pe Delia, Horia Brenciu şi Ştefan Bănică au fost de acord să îi acorde o a doua şansă şi să treacă în următoarea etapă a concursului. 

Andrada a primit o nouă şansă şi a mers în etapa următoare FOTO Antena 1

„X Factor nu a fost privat nici de momentele pline de umor. Alexandru Popa din Tulcea a stârnit râsul membrilor juriului prin dezvăluirile lui despre obiceiurile de îngrijire personală, cu precădere pensatul şi manichiura. Cu piesa „Nebun de Alb a cântăreţului de muzică folk Emeric Imre, Alexandru a primit trei de „Nu! şi nu a reuşit să avanseze în concurs. 

„X Factor, prin prezenţa concurentului Cristian Doghi, ne demonstrează că nu contează ce meserie practici, atâta timp cât muzica reprezintă o pasiune pentru tine. Bărbatul de 25 de ani este poliţist, dar asta nu l-a împiedicat să participe la concurs şi să impresioneze membrii juriului cu vocea sa. Ba mai mult, Ştefan Bănică a fost atât de încântat, încât l-a afătuit pe Cristian să renunţe la meseria de poliţist şi să se dedice muzicii. 

Cristi a demonstrat că meseriile de poliţist şi de cântăreţ pot fi îmbinate perfect FOTO Antena 1

Alexandra Broască a avut o prezenţă seducătoare pe scenă, Brenciu crezând că a venit pregătită pentru un concurs de modelling, nu pentru a cânta. Pregătită chiar de tatăl ei, profesor de canto, Alexandra a interpretat piesa „Give Me One Reason a celebrei Tracy Chapman. Deşi Bănică şi Brenciu i-au adus câteva reproşuri, tânăra a obţinut permisiunea de a merge mai departe.

Alexandra a dovedit că talentul muzical se moşteneşte FOTO Antena 1

Un alt moment picant în show a fost momentul lui Mihai Alexandru Purcaru, de numai 16 ani. Acesta a venit la „X Factor îndemnat de prietenii lui şi recunoaşte că foloseşte talentul lui muzical pentru a cuceri fetele. Pe cuceritorul a făcut-o şi pe scenă când, în timp ce cânta piesa „Cele două cuvinte“, de la trupa Taxi, i-a dăruit un trandafir roşu Deliei, părând chiar că îi dedică şi melodia.

„Mă iubeşti, dar ai doar 16 ani, a afirmat diva. „Nu contează, arăt de 18, a replicat încrezător tânărul. Deşi membrii juriului au considerat momentul lui ca fiind unul simpatic, băiatul nu a reuşit să îi convingă pe aceştia şi de abilităţile lui muzicale. 

La doar 16 ani, Alexandru este un cuceritor desăvârşit FOTO Antena 1

Nicolae Scholthaler a avut mare lipici la femei, în ciuda faptului că are 50 de ani. Bărbatul a cântat o piesă compoziţie proprie, „Despărţirea“, piesă pe care i-a dedicat-o exclusiv unei domnişoare blonde din public.

Horia Brenciu a adus-o pe tânără pe scenă, iar concurentul i-a rugat pe membrii juriului să le facă o poză: „Ne faceţi şi nouă o poză? Dar vă zic eu când!“. Din păcate, domnul Nicolae nu a convins juriul şi a rămas la această etapă a concursului.

Domnul Nicolae este atât cântăreţ, cât şi compozitor, dar şi „Don Juan“ în timpul liber FOTO Antena 1

Ion Mardare, pe numele său de scenă, Cocoon Kills, a făcut furori la „X Factor“. După ce anul trecut a reuşit să strângă cel mai mare număr de vizualizări al unui clip „X Factor“ cu piesa „Pisi“, compoziţie proprie, anul acesta a revenit cu acelaşi stil original şi cu o nouă piesă, „Selfie“.

Din momentul în care a intrat pe scenă, Delia a afirmat: „Pisi, nu spune nimic. Aş vrea să cânţi direct, dacă se poate“. Ceilalţi doi membri ai juriului care nu îl cunoşteau din ediţia trecută au fost impresionaţi. „Nu ştiu cine e pisi, dar cam despre asta e vorba în ce ţi-ai ales tu. Tu eşti cel mai tare rapper pe care l-am văzut la «X Factor» sezonul acesta“, a declarat Bănică. Cocoon Kills a primit trei de „Da!“ şi a mers mai departe, hotărât să câştige anul acesta. 

Cocoon Kills a cucerit din nou scena, de data aceasta cu o piesă nouă, „Selfie“ FOTO Antena 1

Doina Spătaru a venit în concurs atât cu o voce excepţională, dar şi cu o poveste emoţionantă de viaţă. Pasiunea pentru muzică a dobândit-o de la părinţii ei, iar în prezent cântă la pian şi la saxofon. În trecut, părinţii femeii au căzut de pe un deal şi au ajuns în comă, iar Doina a recunoscut că acela a fost singurul moment în care ar fi renunţat la muzică, în schimbul vieţii părinţilor ei.

Doina a interpretat melodia „Natural Woman“, de la Aretha Franklin, şi a reuşit să îi dea gata pe membrii juriului. Tânăra a reuşit să îi facă pe Horia Brenciu şi pe Ştefan Bănică să se certe pentru ea, fiecare dintre ei vrând să o aibă în echipa lui. Aceasta primit trei de „Da!“.

Doina a impresionat atât prin voce, cât şi prin povestea emoţionantă de viaţă FOTO Antena 1

Următorul concurent pe scena „X Factor“ a fost Cristian Goaie. Din momentul în care a intrat pe scenă, acesta a ţinut să menţioneze că îi place foarte mult dansul. Totuşi, în momentul în care a cântat melodia „Forget You“ a lui Cee Lo Green, tânărul nu a avut prea multă prezenţă scenică, fapt care i-a nemulţumit pe membrii juriului.

După ce Cristian a interpretat melodia, Horia Brenciu s-a simţit dator să îi arate concurentului cum ar trebui să se mişte pe piesa respectivă. Showman-ul s-a ridicat de la masa juriului şi l-a rugat pe băiat să reinterpreteze melodia, în timp ce acesta îi pregătea o coregrafie instant.

Cu toate acestea, Ştefan Bănică a fost în continuare dezamăgit pentru că tânărul nu conştientizează cât talent zace în el, aşa că răspunsul a fost „Nu!“. Din fericire pentru Cristian, răspunsurile celorlalţi doi membri ai juriului au fost pozitive şi acesta poate continua experienţa „X Factor“.

Cristian Goaie a luat lecţii de dans de la Horia Brenciu FOTO Antena 1

„Frate frate, dar voturile se iau pe scenă“, asta şi-a spus şi Alexandru Florea, următorul concurent şi fratele lui Cristian Goaie. Cei doi nu poartă acelaşi nume de familie pentru că în momentul în care s-a născut Alexandru, fratele cel mare, tatăl celor doi era în armată şi băiatul a rămas cu numele mamei. Cu toate acestea, cei doi fraţi sunt foarte uniţi şi au foarte multe lucruri în comun şi, în special, dragostea pentru muzică.

Alexandru are 23 de ani şi este absolvent al Facultăţii de Actorie. Acesta mai este şi solist şi intenţionează să îşi întemeieze o trupă după ce câştigă concursul. Interpretarea piesei „How You Remind Me“, de la Nickelback, a fost una energică, în forţă, completată de multă mişcare scenică, după spusele lui Bănică. Delia şi Brenciu au fost şi ei convinşi de prestaţia lui Alexandru, iar acesta a mers mai departe.

Alexandru e cel mai nou rockstar din ediţia „X Factor” de anul acesta FOTO Antena 1

Ediţia „X Factor“ din această seară s-a încheiat cu doamna Ana Onofrei. Aceasta a declarat că a venit la concurs, în ciuda faptului că lumea muzicală este dominată de tineri, cu speranţa că Horia Brenciu se axează şi pe calităţile vocale, nu numai pe vârstă.

Doamna Onofrei a cântat „Ciocârlia“ a Aurei Urziceanu şi, deşi a stârnit râsetele publicului şi ale membrilor juriului, nu s-a lăsat intimidată. „Sunteţi un fel de tonomat de amintiri pentru mine, m-aţi emoţionat”, a conchis Brenciu. Din păcate pentru doamna Onofrei, aceasta nu a reuşit să meargă în următoarea etapă a concursului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările