Şefa TVR solicită OUG pentru limitarea activităţii postului: nu-i ajung banii de la Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doina Gradea FOTO Pagina de Media
Doina Gradea FOTO Pagina de Media

Banii primiţi de Televiziunea Română prin bugetul 2021 ar fi insuficienţi, conform declaraţiilor şefei TVR, Doina Gradea. Prin urmare, a cerut Guvernului să dea o Ordonanţă de Urgenţă prin care activitatea instituţiei să fie limitată.

Doina Gradea a făcut declaraţiile la Comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament, potrivit hotnews.ro. 

„Nu asigurăm nici măcar plata utilităţilor. Am solicitat măcar să fie asigurate sumele măcar pentru funcţionare, urmând ca limitările de activitate să fie asumare de către Guvern, printr-o OUG care poate să impună inclusiv restructurări la televiziunea publică pentru că noi nu avem cum să ne limităm singuri activitatea. După dezbateri cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor am primit o alocare de 360 milioane, total insuficientă pentru funcţionare. Difuzarea programelor şi Societatea Naţională de Radiocomunicaţii depăşesc cu mult acest nivel. Solicităm asumarea Guvernului pe o eventuală limitare a activităţii Televiziunii Române”, spus Doina Gradea.

Conform proiectului de buget, TVR primeşte de la bugetul de stat 360 milioane lei, cu 4,19% mai mult decât execuţia pe 2020.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite