Şefa TVR, înregistrată în timp ce numeşte o jurnalistă a postului „cap de porc“ pentru că a insistat cu o întrebare la Gabriela Firea AUDIO

Şefa TVR, înregistrată în timp ce numeşte o jurnalistă a postului „cap de porc“ pentru că a insistat cu o întrebare la Gabriela Firea AUDIO

Doina Gradea, nominalizată de PSD, a fost validată în funcţia de preşedinte-director general al TVR pe 28 martie, după ce din în septembrie a preluat interimatul FOTO Mediafax

Preşedintele-director general al Televiziunii Române, Doina Gradea, a fost înregistrată în timp ce spunea că jurnaliştii de la ştiri „merită tăiaţi“, iar pe o reporteriţă o numeşte „cap de porc“ pentru că i-a adresat în mod insistent o întrebare primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Dragoş Pătraru a publicat înregistrările în care şefa TVR este surprinsă jignindu-şi angajaţii.
 
Cătălin Tolontan a publicat pe blogul său o mică parte din înregistrările în care şefa TVR îi insultă pe jurnalişti şi care vor fi făcute publice integral în această seară, la Gala Libertăţii de Exprimare, organizată de ActiveWatch. 
 
Doina Gradea a fost înregistrată de angajaţi ai instituţiei în timpul acceselor de furie, când explică cum jurnaliştii de la Ştirile TVR „merită tăiaţi“. 
 
„Printre altele, Gradea dă exemplul unui reporter de la Ştirile TVR, o fată, care îi repugnă şefei atât fizic, cât şi pentru felul în care se comportă pe teren. Nervoasă şi aruncând jigniri, Gradea îi descrie interlocutorului cum «Cap de porc», aşa îi spune ea jurnalistei, s-a apucat să pună de patru ori aceeaşi întrebare Gabrielei Firea «în faţa tuturor»! Când repovesteşte oamenilor din TVR de ce e indignată de reportera Ştirilor, Doina Gradea spune: «Pentru că a hărţuit pe primar, asta e hărţuire»“, notează Tolo. 
 
Momentul care a nemulţumit-o pe Gradea s-a petrecut pe 18 decembrie 2017, la inaugurarea spitalului Foişor, unde reporterul TVR a întrebat-o pe Gabriela Firea despre cheltuielile crescute ale municipalităţii legate de monumente şi statui.
 
 
„În orice redacţie şi, în general, în orice loc de muncă se discută uneori aprins sau se depăşeşte limita. La TVR însă, lucrurile au degenerat, pentru că nu e vorba că preşedintele se enervează, ci că se enervează împotriva lucrurilor onest făcute de oamenii săi. Se enervează împotriva libertăţii de exprimare“, a povestit unul dintre jurnaliştii de la „Starea naţiei“.
 
Dezvăluirile vin după ce în ultimele două săptămâni Dragoş Pătraru, realizatorul emisiunii „Starea Naţiei“ de la TVR 1, a afirmat pe post că întâmpină din nou probleme legate de conţinutul emisiunii sale, care deranjează conducerea TVR, comparând situaţia cu cenzura comunistă. De asemenea, jurnalistul a anunţat că el şi echipa sa vor refuza să mai producă emisiunea la TVR, dacă nu vor exista schimbări în abordarea conducerii. Mai mult, Pătraru a criticat dur şefii televiziunii şi a anunţat că va face publice rezultatele unei anchete ample de presă ce vizează instituţia.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările