Începe noul sezon „Chefi la cuţite“. Ce schimbări a suferit emisiunea FOTO

Începe noul sezon „Chefi la cuţite“. Ce schimbări a suferit emisiunea FOTO

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu îşi reiau războiul în bucătărie FOTO Antena 1

Show-ul culinar „Chefi la cuţite“, de la Antena 1, debutează cu cel de-al şaselea sezon în această seară. Noul sezon vine şi cu schimbări în formatul emisiunii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul sezon „Chefi la cuţite“, ce are premiera pe 29 şi 30 octombrie la Antena 1, începe cu alte reguli de luptă pentru cei trei membri ai juriului. 
 
Până în acest moment, perioada jurizărilor pe nevăzute era pentru chefi un prilej de a se bucura de o atmosferă relaxată, care se risipea încă din prima confruntare pe echipe, după cum chiar ei au mărturisit. Cu toate acestea, sezonul cu numărul şase impune o luptă între chefii Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu încă din perioada de audiţii, o luptă a cărei miză poate cântări foarte mult în battle-uri, anunţă producătorii.  
 
Astfel, ca noutate, în noul sezon al emisiunii, cei trei chefi se vor duela încă de la începutul fiecărei zi de audiţii, în cele mai delicioase preparate, pentru a primi o serie de avantaje. Cele 12 amulete ce aşteaptă să fie adjudecate le vor fi de folos în confruntările pe echipe, căci atuurile sunt printre cele mai diferite: de la a-şi folosi mâinile timp de cinci minute pe parcursul unei probe, la a bloca concurenţi din echipele adverse pentru o perioadă determinată de timp. 
 
Cătălin Scărlătescu FOTO Antena 1
 
Mecanismul este unul simplu. Pentru a obţine amuletele, cei trei membri ai juriului vor găti contracronometru în fiecare ediţie de jurizări pe nevăzute. Gina Pistol, prezentatoarea emisiunii, le va dezvălui la începutul probei miza amuletei puse la bătaie în ziua respectivă, ca mai apoi chefii să fie nevoiţi să-şi lase amprenta culinară pe un preparat, respectând o temă impusă. Ulterior, trio-ul va trece, la rândul lui, prin emoţiile unui verdict „la cuţite“, căci de fiecare dată vor fi jurizaţi de către un chef cu renume în sfera gastronomică. 
 
Sorin Bontea FOTO Antena 1
 
Aceste avantaje pot fi folosite de fiecare chef în confruntările pe echipe, conform strategiilor, însă nu mai sunt valabile în semifinală şi finală. În momentul în care vor ajunge în bucătăria „Chefi la cuţite“ alături de cele trei echipe alese, chefii vor avea posibilitatea de a-şi utiliza amuletele în orice moment, pe parcursul unei probe din battle, sau chiar şi după ea. Ba chiar mai mult, ei pot utiliza şi mai multe avantaje în aceeaşi confruntare, dacă îşi doresc acest lucru. 
 
Florin Dumitrescu FOTO Antena 1
 
 
Bogdan Vandici este din Oradea, are 21 de ani şi este bucătar de la vârsta de 18 ani. Pentru a impresiona juriul, concurentul a ales să facă o prăjitură Pavlova pentru proba finală, cea care i-a adus şi cele trei cuţite în etapa preselecţiilor.  
 
Bogdan a plecat la facultate în Olanda, dar fiindcă nu i-a plăcut, el a decis să se apuce de bucătărie. A venit acasă, şi-a luat o diplomă de bucătar şi apoi a plecat la Paris, acolo unde a primit lecţii importante. N-a stat mult, fiindcă s-a întors acasă atunci când i-a murit mama şi a decis să fie aproape de familie. 
 
„Pentru o perioadă am simţit că m-a tras pământul. Dar sunt sigur că ar fi mândră să mă vadă acum“, a povestit Bogdan, care a mărturisit şi care este visul său, acum că a câştigat marele premiu. 
 
„De patru ani lucrez în bucătărie, am început la vârsta de 18 ani, iar până la 30 de ani îmi doresc să am restaurantul meu. Ăsta e scopul meu şi sper să reuşesc până atunci“, a mărturisit marele câştigător „Chefi la cuţite“ 2018. 
 
FOTO Antena 1

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: