Febra eliminărilor la „MasterChef“: un concurent a cerut să fie exclus pe baza „incompatibilităţii“ cu transsexualul Cora

Febra eliminărilor la „MasterChef“: un concurent a
cerut să fie exclus pe baza „incompatibilităţii“ cu transsexualul Cora

Concurenţii de la „MasterChef“ vor trece prin trei probe importante în urma cărora vor primi verdictul - se califică sau sunt trimişi acasă FOTO Pro TV

„MasterChef“ a oferit primele trei probe eliminatorii din concurs în urma cărora 25 de participanţi au lăsat şorţul şi au părăsit show-ul. A curs sânge şi s-au vărsat lacrimi în timp ce concurenţii au eviscerat găini, au tăiat legume şi au preparat maioneză. Pe lângă aceste obstacole, un concurent a cerut să plece din concurs din cauza incompatibilităţii cu un transsexual.

Primele trei probe ale concursului au trimis acasă, conform regulilor impuse de chefii Patrizia Paglieri, FOA şi Adrian Hădean, nici mai mult, nici mai puţin de 25 de pretedenţi la titlul de bucătar profesionist. Participanţii de la „MasterChef“ au fost nevoiţi să jumulească, să pârlească şi să eviscereze o găină pentru a-şi dovedi îndemânarea, ca mai apoi să îşi dovedească priceperea în timp ce tăiau trei feluri de legume. În ultima probă, bucătarii amatori au fost nevoiţi să fie atenţi să nu li se taie maioneza. Doar cei mai buni au mers mai departe, însă un concurent, Florin Valea, a cerut să fie lăsat să plece. Acesta şi-a motivat decizia prin incompatibilitatea de a face echipă cu transsexualul Cora în etapele viitoare ale show-ului. 

Cele mai importante momente:

„A curs mai mult sânge din degete decât din găini“ 

„La români, nu găina e cea care cântă, dar se găseşte pe masă. Sper că nu v-aţi umflat în pene degeaba“, le-a spus chef Patrizia Paglieri concurenţilor veniţi la prima probă eliminatorie. Participanţii au fost rugaţi să prindă găini vii însă nu au fost nevoiţi să le taie pentru că aveau deja obiectul muncii sub bancurile de lucru. Concurenţii au fost nevoiţi să lucreze până le-a mers fulgii, chiar dacă sacrificiul a însemnat distrugerea manichiurii sau a cămăşii. Pretendenţii la titlul de bucătar profesionist au fost nevoiţi să jumulească, să pârlească şi să eviscereze găinile. „Mulţi nu au pus mâna niciodată, plasticul de la produsele din supermarket le dă o stare de comfort, dar unii au luat şi pielea de pe găină“, a fost destul de vigilent chef FOA.

„Azi a curs mai mult sânge din degete decât din găini“, s-a amuzat chef Adrian Hădean pe seama nepriceperii concurenţilor. „E un film de groază ce văd“, a completat FOA. Finalul probei a rezervat o supriză: chefii au ales doar 15 din 70 de concurenţi pentru viitoarele probe, iar restul participanţilor au mai primit o şansă pentru a-şi dovedi îndemânarea. 

Proba găinii FOTO Pro TV 

FOTO Pro TV 

Concurenţii „au sfeclit-o“ 

Precizia, atenţia şi decizia au fost elementele pe care chefii şi-au pus accentul în proba din platou, elemente pe care cei 55 de concurenţi le-au omis în „proba găinii“ atunci când au strivit organe sau pur şi simplu au măcelărit animalul. În proba doi, concurenţii „au sfleclit-o“, după cum a spus chef FOA. Aceştia au primit trei tipuri diferite de legume, usturoi, morcov şi sfeclă roşie, pe care au trebuit să le taie în diferite moduri, printre care julienne şi brunoise. 

FOTO Pro TV 

Incompatibilitatea unui militar cu un transsexual 

Nicolae Bosancu a oferit cea mai bună tăiere brunoise din tot concursul, participantul, foarte sigur pe puterile lui, făcânu-şi încă o dată oponenţi în cei din jurul lui. Pe de altă parte, în timp ce încerca să execute corect tăierea sfeclei, unul dintre concurenţi a reuşit să îşi taie destul de rău un deget, fiind fermecat de frumuseţea Patriziei Paglieri, după cum a mărturisit.

Cora, concurentul transsexual al competiţiei, a fost motivul pentru care Florin Valea, militar, a cerut chefilor să plece de bunăvoie din emisiune. „Pentru mine onoarea este cea mai mare valoare şi nu vreau să renunţ la ea“, şi-a motivat acesta decizia de incompatibilitate cu ceilalţi colegi. 

Florin Valea FOTO Facebook 

„Medic! S-a tăiat maioneza“ 

Proba cu numărul trei a surprins ultimii 40 de concurenţi pentru o ultimă şansă de a merge mai departe: folosirea oului, lămâilor şi a uleiului pentru a prepara cea mai gustoasă şi cremoasă maionează. De pe margine, concurenţii deja aleşi şi-au încurajat colegii, deşi chefii îi tachinau: „Până acum nu am văzut un ou spart corect“, a apreciat chef Adrian Hădean care le-a reamintit celor prezenţi să ţină seama de cele mai importante ingrediente: oul şi răbdarea. 

FOTO Pro TV 

Maioneza unora dintre participanţi s-a tăiat prea repede, aceştia fiind nevoiţi să verse conţinutul bolului şi să reia prepararea, printre ei şi Cora. Rând pe rând, pretendenţii la şorţul „MasterChef“ au trecut de la bancul de lucru pe podiumul câştigătorilor, presiunea fiind din ce în ce mai intensă pentru cei rămaşi încă cu telul în mână. 

FOTO Pro TV 

„Păi, bine, drăguţule, m-ai pus să arunc un bol de maioneză. Din prima seară ţi-ai făcut trei cruci de parcă ai văzut Satana“, i-a spus Cora lui FOA, în timp ce cheful se amuza pe seama celorlalţi: „Medic! S-a tăiat maioneza“.

Dezamăgirea s-a citit pe faţa ultimilor 25 de concurenţi care au lăsat şorţul „MasterChef“ şi au părăsit competiţia, deşi au sperat până în ultima clipă în norocul lor. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: