Încă o demisie şi scuze publice de la TVR: „Explicaţiile pălesc în faţa obligaţiei faţă de public. Ne vom apropia de televiziunea publică de care România are nevoie“

Încă o demisie şi scuze publice de la TVR: „Explicaţiile pălesc 
în faţa obligaţiei faţă de public. Ne vom apropia de televiziunea 
publică de care România are nevoie“

Directorul interimar de Programe şi-a înaintat demisia după ce Raluca Stroe Brumariu şi-a dat demisia din funcţia de director Departament Ştiri FOTO Sanda Vişan

Televiziunea Română a transmis un comunicat în care cere scuze telespectatorilor după reflectarea defectuoasă a incendiului de la clubul Colectiv, specificând că directorul interimar de Programe şi-a depus demisia după Raluca Stroe Brumariu. Totodată, Irinei Radu, directorul general interimar, spune că TVR va acoperi de-acum încolo în mod adecvat evenimentele importante, promiţând că televiziunea se va apropia de nivelul dorit de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Directorul interimar de Programe şi-a înaintat demisia

Postul public de televiziune a transmis un comunicat, prin vocea Irinei Radu, directorul general interimar, în care prezintă scuze telespectatorilor pentru modul în care a tratat tragedia de la clubul Colectiv. În acelaşi timp, TVR specifică faptul că pe lângă Raluca Stroe Brumariu (director Departament Ştiri), directorul interimar de Programe (Gabriel Gherghescu) şi-a înaintat demisia.

TVR mai spune în comunicat că va putea acoperi tehnic şi editorial, în cel mai scurt timp, evenimentele de interes public major, în acest sens o procedură de tranziţie internă fiind aprobată până la numirea unui nou Consiliu de Administraţie. Actuala conducere TV spune că doreşte ca un post SRTv să se transforme în canal de ştiri. Mai jos, comunicatul complet.

„Vă garantăm că ne vor apropia din ce în ce mai mult de televiziunea publică de care România are nevoie şi pe care nu a avut-o în ultimii ani“

„Ca urmare a reacţiei întârziate pe care TVR a avut-o în cazul relatării tragediei petrecute în Bucureşti în noaptea de vineri spre sâmbătă 30/31 octombrie, directorul Departamentului Ştiri şi directorul interimar de Programe şi-au înaintat demisia, alte decizii urmând să fie luate în zilele următoare.

După măsurile de urgenţă, începând de astăzi, TVR va putea acoperi tehnic şi editorial în cel mai scurt timp posibil evenimentele de interes public major. O procedură internă de tranziţie este aprobată începând de astăzi până la numirea unui nou Consiliu de Administraţie.

În acelaşi timp, actuala conducere TVR îşi exprimă poziţia privind necesitatea ca unul dintre canalele SRTv să se transforme în canal de ştiri cu personal care să lucreze în regim de ştiri, cu dotări şi abilităţi necesare, astfel încât să răspundă în orice moment interesului public.

TVR prezintă scuze telespectatorilor pentru modul în care a tratat, insuficient şi neprofesionist, tragedia din noaptea de vineri, de la momentul în care s-au petrecut faptele şi până sâmbătă, la 7 dimineaţa, când a fost difuzat primul jurnal de ştiri.

Explicaţiile sau motivele de orice fel pălesc în faţa obligaţiei noastre faţă de public. Măsurile luate şi modificările organizatorice, vă garantăm, ne vor apropia din ce în ce mai mult de televiziunea publică de care România are nevoie şi pe care nu a avut-o de ani de zile.

Irina Radu

Director General Interimar“

Raluca Stroe Brumariu: „La mine au sunat, dar telefonul era pe silent şi nu l-am auzit. De aceea nu am fost aici“

TVR nu a transmis nimic pe post vineri noapte, în seara tragediei de la clubul Colectiv, cazul fiind relatat doar pe site-ul televiziunii. Postul public a început abia sâmbătă dimineaţa să difuzeze materiale despre ceea ce s-a întâmplat în Colectiv.

În acest context, Raluca Stroe Brumariu şi-a dat demisia din funcţia de şefă a ştirilor TVR ca urmare a prostestelor apărute după ce televiziunea publică nu a difuzat imagini în regim de breaking news privind incendiul izbucnit în clubul Colectiv. „Motivul (n.r. - pentru care nu s-a transmis nimic) a fost lipsa de decizie din partea celor care au fost aici. A fost decizia să se intre de dimineaţa, nu peste noapte. Probabil că peste noapte s-ar fi putut intra. La mine au sunat, am primit mesaj, dar telefonul era pe silent şi nu l-am auzit. De aceea nu am fost aici. Pentru asta eu demisionez. Dar consider că redacţia nu are nicio vina. Oamenii au fost pe teren“, a spus Raluca Stroe Brumariu.

Dragoş Pătraru, revoltă din interiorul TVR

Televiziunea Română a fost aspru criticată chiar şi de Dragoş Pătraru, a cărui emisiune, „Starea Naţiei“, este găzduită de postul public. Într-un text intitulat „TVR, serviciul public care nu are program cu publicul“, publicat pe blogul său, jurnalistul spune că, deşi nu este angajatul televiziunii publice, îi este ruşine de modul în care a reflectat Televiziunea Română, în noaptea de vineri spre sâmbătă, tragedia din clubul Colectiv din Bucureşti, în care şi-au pierdut viaţa 30 de persoane, iar alte zeci se zbat între viaţă şi moarte.

Mai mult decât atât, Pătraru cataloghează drept jalnic faptul că postul public nu a difuzat imagini, vineri noapte, despre tragedia din Colectiv, publicând doar informaţii pe crawl, jurnalistul precizând că a aflat, cu stupefacţie, că nu există o procedură de intrare în breaking news.

Mai multe ştiri despre incendiul de la Clubul Colectiv 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările