În culisele primului serial thriller din România, produs de Pro TV: „Va avea standarde tehnico-vizuale la nivel de Netflix şi HBO“ FOTO

În culisele primului serial thriller din România, produs de Pro TV: „Va avea standarde tehnico-vizuale la nivel de Netflix şi HBO“ FOTO

O parte din distribuţia noului serial de la Pro TV

„Adevărul “ a mers pe platoul de filmare de la „Vlad“, primul serial thriller românesc, ce urmează a fi difuzat de Pro TV. O parte dintre protagonişti, actorii Andrei Aradits (45 de ani), Adrian Nartea (37 de ani), Olimpia Melinte (32 de ani) şi Diana Sar, au dezvăluit detalii din culisele filmărilor şi despre poveştile personajelor pe care le interpretează.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Vlad“ spune povestea contelui de Monte Cristo într-o adaptare modernă. Serialul este regizat de Jesus del Cerro, regizor premiat la nivel internaţional şi naţional, care a adus publicului din România filme de succes precum „Naşa“, „Hawaii“, „S-a furat mireasa“, „Mamaia“ şi „HO HO HO“.
 
Din distribuţie fac parte Olimpia Melinte, Anghel Damian, Adrian Nartea, Andrei Araditz, Emilian Oprea, Diana Sar, Bebe Cotimanis, Aura Călăraşu, Dan Condurache şi Ion Haiduc, Dan Popescu, George Piştereanu, Victoria Răileanu, Ştefan Iancu, Ana Maria Bădilaş şi Tudor Oprişan.
 
Actorii spun că orice categorie de public s-ar putea regăsi în unul dintre personajele serialului, iar noutatea acestuia constă în genul thriller al unui serial românesc. „E un serial elaborat şi cred că atinge persoane de toate vârstele, de la 14-16 ani până la 40-60 de ani, pentru că e foarte complex“, este de părere Diana Sar.
 
Despre echipă şi platoul de filmare, actorii au numai cuvinte de laudă. „Ne-am împrietenit deja. Din 23 iulie filmăm, am intrat în a cincea lună de filmări, e fain, suntem o echipă foarte unită şi suntem foarte buni prieteni cu toţii“, spune Adi Nartea. 
 
„Filmările merg foarte bine. Sunt foarte bucuroasă că avem o echipă aşa de mişto din punct de vedere al energiei, suntem bine toţi şi nu au existat conflicte mari“, declară Diana Sar. 
 
Andrei Aradits FOTO Pro TV
 
Andrei Aradits dezvăluie că are un personaj care îi place foarte mult, chiar dacă este un rol negativ pentru care a fost nevoit să treacă prin schimbări fizice: „E un personaj care îmi place, e un personaj pe care, dacă aş citi scenariul şi aş putea alege, mi l-aş dori. Este un personaj care mie mi se pare simpatic. Are şi calităţi şi defecte. E un pic mai gras decât ar trebui, m-am îngrăşat special pentru rolul ăsta, dar Jesus mi-a zis că Vlad e singurul care arată bine, iar eu fiind oarecum negativ, a trebuit să arăt mai rău şi atunci m-am îngrăşat special pentru acest personaj“.
 
„Povestea despre Monte Cristo este aşa: la un moment dat, prietenii lui l-au trădat, l-au aruncat pe o insulă şi l-au învinovăţit pe nedrept, i-au luat averea şi soţia. Eu sunt ăla care îi ia şi soţia. Eu sunt ăla care am făcut mârlănia, pentru că, de fapt, eram îndrăgostit de iubita lui“, dezvăluie Aradits. 
 
 
„Suntem nişte prieteni foarte buni în tinereţe, în sărăcia noastră, şi, la un moment dat, apare un personaj, care e cel mai scârbos personaj, Contele de Monte Cristo, Condurache, ăla e cel mai oribil, nefastul. Aşa că al meu e un fel de Scaraoschi mai mic, dar personajul groaznic e al lui Condurache, care pune la cale un plan astfel încât noi să ne îmbogăţim şi să cadă cineva victimă, victimă care e săracul Nartea, care după aia se întoarce şi se răzbună. Nu ştiu dacă reuşeşte, că teoretic nu ştiu dacă se află asta în primul sezon“, povesteşte Aradits despre scenariu. 
 
 
Aradits consideră că publicul este din ce în ce mai îndepărtat de televizor şi speră ca prin acest serial să-l apropie, declarând că din punct de vedere al execuţiei, „Vlad“ se poate compara chiar cu popularele Netflix şi HBO. 

„Serialul nostru vine şi din nevoia de a reîmprieteni un public care a început să fugă de televizor cu noţiunea de serial românesc. Pentru că a existat, la un moment dat, un cumul de telenovele, iar eu am tot jucat la viaţa mea în multe şi am tot sperat să se producă la un moment dat saltul calitativ cu un serial la care chiar pot să mă uit pe bune şi ăsta sper să facă parte dintre ele. E un public care a migrat foarte mult spre HBO, Netflix, oamenii nu se mai uită la televizor. Oamenii îşi iau azi ştirile de pe net, vorbim de un public activ, care e foarte important pentru orice tip de televiziune, şi o parte măcar s-ar putea regăsi în acest serial, pentru că eu cred că va avea standarde tehnico-vizuale la nivel de Netflix, la nivel de HBO, la nivel de serial la care ne uităm şi noi“. 
 
Olimpia Melinte o consideră pe Eliza, personajul pe care ea îl interpretează, ca fiind mărul discordiei, o femeie puternică, dar fragilă în acelaşi timp:
 
„Eliza e mărul discordiei din serial pentru că povestea începe cu dragostea dintre ea şi Adrian, iar la mijloc apare Ştefan care cumva distruge împreună cu tatăl Elizei toată bucuria şi tot adevărul care exista iniţial. Aşa că, dacă ar fi să mă raportez aşa la ea, cred că e foarte puternică şi foarte fragilă în acelaşi timp. Telespectatorii o vor vedea şi la 10, şi la 12, şi la 18, şi la 22 de ani. Eu o să joc două vârste în serial şi atunci o să se vadă şi fragilitatea şi puterea pe care le are Eliza. E o femeie foarte complexă şi foarte determinată. Nu e uşor să ai o afacere, să ţii un hotel şi un casino pe care le-ai făcut cu forţele tale şi cu puterile tale, şi în acelaşi timp să ţii unită o familie care nu e cea mai fericită. Şi, în plus, să porţi în spate secretul unei iubiri neîmplinite“. 
 
Olimpia Melinte FOTO Pro TV
 
Olimpia mărturiseşte că nu prea se regăseşte în Eliza deoarece sunt foarte diferite şi spune că i-a fost destul de greu să o înţeleagă: „Nu prea mă regăsesc în personajul meu, a fost foarte complicat să o înţeleg încă de la început, dar m-au ajutat foarte mult discuţiile cu Jesus (regizorul serialului – n.r.), pentru că nu înţelegeam de ce un om ar face asemenea lucruri. O percepeam ca pe o persoană rea, dar intrând în profunzimea şi în realitatea ei de zi cu zi, mi-am dat seama că nu e vorba doar despre răutate, ci mai mult despre sacrificiu în ceea ce o priveşte. Nu semănăm, suntem foarte diferite şi mă bucur că am ocazia să intru în lumea unei persoane de genul ăsta, care e foarte rece şi, în acelaşi timp, are momente de căldură pe care şi le manifestă doar cu anumite persoane şi foarte rar“.
 
 
Adrian Nartea, care portretizează personajul principal, pe Vlad, ne-a dezvăluit: „Când ne-am întâlnit să citim scenariile, ne-am prezentat. Ne-am adunat toţi la masă şi am început să povestim fiecare şi eu m-am aşezat cumva ultimul şi s-au prezentat: «Eu sunt Olimpia Melinte şi sunt Eliza în serial şi sunt fosta iubită a lui Vlad», după care Andrei Aradits a spus «Eu sunt Ştefan, fostul bun prieten al lui Vlad», după care Emilian Oprea a zis «eu sunt Leo în scenariu şi sunt fostul şef al lui Vlad», Diana Sar spune «Eu sunt surioara Elizei şi sunt îndrăgostită de Vlad», Aura Călăraşu zice «Eu sunt mama lui Vlad», Haiduc a zis «eu sunt tatăl lui Vlad», Ştefan Iancu a zis că e fratele lui Vlad şi s-a ajuns la mine: Eu sunt Vlad. Adică asta pot să zic, că până la urmă totul este despre Vlad“.
 
Adrian Nartea FOTO Pro TV
 
Nartea mărturiseşte că Vlad este un personaj în care e greu să nu te regăseşti: „Sunt părţi în care mă regăsesc şi sunt părţi pe care le găsesc în mine atunci când îl caut pe Vlad. E un personaj complex, în care se împacă ura, răzbunarea, iubirea, protecţia, adică sunt toate lucrurile astea care există la suprafaţă în viaţa unui om. Vlad le are pe toate. E imposibil să nu te regăseşti în Vlad“. 
 
„Contele de Monte Cristo a fost şi rămâne o poveste care se adaptează în orice timp şi faptul că am adus-o în zilele noastre nu poate să însemne decât că e la fel de atractivă, dacă nu poate chiar şi mai atractivă. Scenariul scris în urma poveştii este de succes în multe ţări, în 100 şi ceva de ţări, adică reţeta e una bună“, mai spune Nartea. 
 
 
Diana Sar spune despre Roxana, personajul ei, că este o fată puternică şi pozitivă, tot timpul cu zâmbetul pe buze şi care nu vrea să îi încarce pe ceilalţi cu problemele ei: „Povestea mea e aşa: am o soră pe care o iubesc foarte mult şi care a fost mereu alături de mine şi m-a susţinut, sunt îndrăgostită de Vlad foarte tare şi în copilărie am avut o problemă de sănătate. Restul o să vedeţi pe Pro TV“. 
 
„Pot să spun despre Roxana că e o fată extrem de puternică şi pozitivă, adică alege tot timpl să se uite la partea plină a paharului, chiar dacă are probleme, iar în faţa celorlalţi mereu afişează un zâmbet larg, nu vrea să îi încarce cu problemele ei. Mă regăsesc mult în acest personaj, dar am şi de învăţat de la ea, pentru că ea e, totuşi, mai pozitivă decât sunt eu în anumite momente. Şi la casting, când mi-au făcut descrierea personajului, mi-am dat seama că semăn foarte mult cu ea“, povesteşte tânăra actriţă.
 
Diana Sar FOTO Pro TV
 
„Un defect al Roxanei ar putea fi că ea, din dorinţa să nu îi încarce pe ceilalţi cu problemele ei, nu comunică aşa de bine cu ei, cu sora ei. Adică, dacă e supărată alege să plece pur şi simplu fără să spună de ce şi să se întoarcă după ceva vreme cu zâmbetul pe buze, dar spunând tot timpul «sunt bine, sunt bine, am plecat, mai trebuie să mă gândesc la nişte lucruri», dar ea, de fapt, nu e bine deloc. Cred că asta e un defect. În rest, nu i-am găsit defecte. E pozitivă, e puternică. Eu o admir foarte mult pentru cât de puternică e şi că trece peste greutăţi“, a mai adăugat Diana.
 
 
Despre momentele care au pus-o în dificultate oarecum, Diana mărturiseşte: „O scenă mai aparte pentru mine a fost una în care eu ajungeam în camera mea şi trebuia să mă descarc de toate sentimentele, scenă care trebuie filmată ţac-pac, după ce faci trei probe, dar trebuie să îţi intri în stare foarte repede. M-a ajutat foarte mult Jesus să-mi intru în stare. Aia fost pentru mine o scenă dificilă, înainte aveam o scenă în care trebuia să plâng în hohote şi imediat după să fiu foarte fericită şi să filmez altă scenă“. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările