20 de lucruri inedite pe care nu le ştiai despre „Game of Thrones“: de cine s-ar fi îndrăgostit Jon Snow în scenariul iniţial şi cine se înrudeşte cu Charles Dickens

20 de lucruri inedite pe care nu le ştiai despre „Game of Thrones“: de cine s-ar fi îndrăgostit Jon Snow în scenariul iniţial şi cine se înrudeşte cu Charles Dickens

Arya Stark şi Jon Snow FOTO HBO

Game of Thrones continuă să ne impresioneze cu răsturnările de situaţie, însă şi poveştile din culisele îndrăgitului serial pot fi la fel de interesante. Iată câteva lucruri inedite şi neştiute despre serial .

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Limba Dothraki poate fi învăţată

Vrei să vorbeşti precum Khal Drogo? Este uşor! Limba Dothraki are un vocabular de peste 3.000 de cuvinte şi continuă să crească. Limbajul a fost creat de David J. Peterson special pentru serial. 

Succesul Game of Thrones a sporit numărul persoanelor care vor să înveţe limba Dothraki, existând chiar şi o pagină de wiki dedicată acestei limbi.
 

2. „Game of Thrones“ devine un curs la Harvard

Un curs de istorie cu tematica „Game of Thrones“ va examina istoria şi cultura „lumii medievale“ pe care se bazează serialul. Elevii vor învăţa istoria medievală prin obiectivul unuia dintre cele mai mari fenomene ale televiziunii.
 

3. „Game of Thrones“ este cel mai piratat show de televiziune

Game of Thrones a dat peste cap toate topurile posibile şi a devenit cel mai piratat serial de televiziune din toate timpurile. Un număr enorm de oameni au descărcat ilegal show-ul de pe site-urile de torrent. De câţiva ani, Game of Thrones este în fruntea listei celor mai piratate seriale.


4. Mama melcilor

În 2013, oamenii de ştiinţă au explorat ţărmurile braziliene şi au descoperit o nouă specie de melc de mare. Descoperitorii au ales un nume foarte neobişnuit: Tritonia Khaleesi, după titlul „Khaleesi“ folosit de personajul fictiv Daenerys Targaryen.
 

5. Pentru personajul lui Tyrion n-a avut loc nicio audiţie

Peter Dinklage, actorul care îl interpretează pe Tyrion Lannister, nici măcar nu a trecut printr-o audiţie pentru a primi rolul. Regizorii l-au avut în minte înainte de începerea serialului. El le-a sugerat, de asemenea, producătorilor că prietena sa Lena Headey să fie distribuită în rolul lui Cersei Lannister.


6. Capul lui George Bush într-o ţeapă

Într-un episod, unul dintre ţepuşele de la Red Keep afişează capul fostului preşedinte american. Producătorii au explicat că aceasta nu s-a dorit a fi o declaraţie politică, ci mai degrabă folosirea materialelor care s-au întâmplat să fie la îndemână. HBO a prezentat scuze pentru această scenă.
 

7. O compilaţie rap dedicată serialului

HBO a înregistrat un album oficial de melodii rap dedicate serialului, la care au participat Big Boi, Common, Daddy Yankee, Snow Tha Product, Wale şi alţi artişti. 
 

8. HBO vinde Tronul de Fier

Regizorii serialului vând replici ale Tronului de Fier original pentru 30.000 de dolari. (2 metri înălţime şi 150 de kilograme).
 

9. Sabia lui Gandalf se află în Tronul de Fier

O replică a sabiei lui Gandalf din „Stăpânul Inelelor“ şi „Hobbitul“ este forjată în interiorul Tronului de Fier din „Game of Thrones“.
 

10. 70 de moduri de a spune „Hodor“

Poate că Kristian Nairn n-a avut cele mai complexe replici din serial, dar cu siguranţă a fost nevoit să exerseze pronunţarea cuvântului „Hodor“. El a reuşit să pronunţe numele personajului său în 70 de moduri, în funcţie de starea sa.
   

11. Mesajul de pe rochia Sansei

Costumele şi rochiile din serial sunt realizate cu pricepere şi se potrivesc perfect ocaziilor pentru care sunt purtate. Există întotdeauna o semnificaţie implicită pentru fiecare ţinută. De exemplu, îmbrăcămintea purtată de Sansa a transmis mesaje deliberate aliaţilor şi inamicilor săi cu mai multe ocazii. Rochia ei de nuntă ne spune povestea ei de viaţă: păstrăvul şi lupul de pe curea înseamnă că s-a născut în casa Stark şi casa Tully, iar leul de pe spate înseamnă că acum aparţine Casei Lannister.


12. Interpretul maestrului Aemon era, de asemenea, orb

Peter Vaughan, actorul care l-a jucat pe maestrul Aemon, era aproape orb, la fel ca personajul pe care îl interpreta. Vaughan a murit pe 6 decembrie 2016, la vârsta de 93 de ani.
 

13. Myrcella şi Tommen au format un cuplu în viaţa reală

Aimee Richardson şi Dean-Charles Chapman, care i-au interpretat pe doi dintre copiii lui Cersei, Mycella şi Tommen, s-au îndrăgostit pe platourile de filmare de la Game of Thrones.
 

14. Povestea de dragoste dintre Jon Snow şi Arya Stark

Autorului cărţilor „Cântec de Gheaţă şi Foc“, George R.R. Martin, avea în plan o poveste de dragoste dramatică pentru Jon şi Arya, cele două personaje care au crescut ca fraţi în sânul familiei Stark. Nu putem decât să ne bucurăm că a renunţat în cele din urmă la această idee.


15. Patru personaje, un singur actor

Ian Whyte a portretizat patru personaje în Game of Thones: un White Walker, un uriaş anonim, pe Ser Gregor Clagane şi pe uriaşul Wun Wun.
 

16. Catelyn Stark, mama lui Hermione din „Harry Potter“

Actriţa Michelle Fairley a jucat în Game of Thrones rolul mamei puternice Catelyn Stark, însă puţini au observat că ea a portretizat-o pe mama micuţei vrăjitoare Hermione Granger din seria „Harry Potter“.


17. Viserys, rudă cu Charles Dickens

Actorul Harry Lloyd, care l-a interpretat pe Viserys Targaryen, fratele lui Daenerys, este un descendent direct al marelui scriitor englez Charles Dickens.
   

18. Theon este fratele cântăreţei Lily Allen

Alfie Allen, cunoscut pentru portretizarea lui Theon Greyjoy în Game of Thrones, este fratele mai mare al celebrei cântăreţe Lily Allen. Ce este şi mai interesant este că şi ei i s-a propus să joace în serial rolul prinţesei Yara Greyjoy, sora lui Theon, însă a refuzat rolul pentru că nu şi-a dorit să joace alături de fratele ei într-o scenă mai intimă. 


19. The Walk of Shame a fost inspirată dintr-un fapt real

Cei mai mulţi oameni au considerat că scena în care Cersei este pedepsită de către High Sparrow pentru incest să umble goală printre oamenii de rând este oribilă şi umilitoare. Acest fapt, însă, s-a bazat pe un incident real. George R.R. Martin a dezvăluit că a fost inspirat de un caz din Marea Britanie medievală, când amanta regelui Edward al IV-lea a fost pedepsită în acest fel după ce a murit acesta.


20. Tânărul George R.R. Martin semăna izbitor cu Jon Snow

Fanii serialului au o gramadă de teorii legate de Jon Snow, unele bazate pe asemănarea evidentă a autorului cărţilor cu protagonistul. Să însemne asta că nu-l va ucide pe Jon Snow?

 
Sursă: Bright Side
citeste totul despre: