Deşi facem parte dintr-o generaţie care a prins şi era analogică şi revoluţia digitală, învăţând astfel să căutăm unde trebuie, fără să credem că totul ni se cuvine şi ne aşteaptă de-a gata, ne e destul de greu să ajungem la unele adevăruri, în pofida documentării acestora, pentru că sursele se înmulţesc odată cu numărul pasionaţilor implicaţi.

acum 3 luni · comentarii (1)

„Reporter: În momentul în care v-aţi anunţat candidatura la prezidenţiale aţi fost comparat cu Vladimir Zelensky, preşedintele Ucrainei. / Mircea Diaconu: Este o prostie. De ce nu mă compară cu Ronald Reagan, că şi el a fost actor? Pe de altă parte, înţeleg că domnul Zelensky a plecat de pe ecran direct în funcţia de preşedinte, ori eu, în momentul de faţă, încerc să învăţ cum să ajung preşedinte.” (www.bursa.ro)

acum 3 luni · comentarii (1)

FIFF, festivalul din Belgia, de la Namur, al filmului francofon prin excelenţă, mă face să-mi amintesc de fiecare dată de o rimă din copilărie, chiar dacă se scrie puţin diferit: Domnişoara Greta Fiff, blondă ca un cataif. E, de fapt, o descriere exactă a acestei întâlniri dulci şi luminoase deopotrivă care ne poartă pe mai multe continente şi ne face să descoperim destine, pe care adesea le ignorăm şi e păcat şi nedrept.

acum 4 luni · comentarii (0)

Câştigător la Cannes al Premiului Juriului, în 2007, pentru splendida dramă Silent Light şi al celui pentru regie în 2012, cu Post Tenebras Lux, Carlos Reygadas a revenit pe ecrane în 2018, lansându-şi la Festivalul de Film de la Veneţia cea mai recentă investigare cinematografică a limitelor relaţiilor umane din Nuestro tiempo, şi el nominalizat acolo la Leul de Aur. Acest film de artă intră acum şi pe ecranele din România.

acum 4 luni · comentarii (22)

„De la '907,/ Am fost primii puşi pe fapte,/ Cu echipa Clujului,/ Mîndria Ardealului,/ Trăiesc fiecare clipă cu cea mai bună echipă,/ Şi-am purtat de cînd mă ştiu alb şi vişiniu!”, „Am luptat şi vom lupta,/ CFR, echipa mea,/ Clujul este casa noastră şi-l vom apăra!”

acum 4 luni · comentarii (9)

Noul sezon de 10 episoade care începe, săptămânal, pe postul AMC de joi, 15 august, de un weekend prelungit de Sfînta Maria, de la ora 22.00, este o fascinantă incursiune într-o istorie foarte puţin cunoscută la noi care s-a petrecut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, după atacul de la Pearl Harbor.

acum 6 luni · comentarii (2)

„Vara asta am să mă-ndrăgostesc/ Vara asta am să mă-ndrăgostesc/ Vara asta am să mă-ndrăgostesc de tine/ Acuma ştiu că marea mă aşteaptă... Ştiu c-ai să mă cerţi/ Şi-apoi c-ai să mă ierţi/ Căci vîntul e prietenul tău bun/ Şi mai e ceva..../ Tu ştii că iarna tu eşti marea mea.“ (Vara asta – Vama Veche)

acum 7 luni · comentarii (1)

„Ouououoou, e vară-vară, e soare afară/ Ouououoou, e vară-vară iară. E vara iar, ce n-am dreptate?/ Fete, fete şi de toate/ Chefuri, chefuri cît se poate/ Ce să zic, e ce-mi doresc/ Soare mult să mă prăjesc/ Da, da, da, e vară, da/ Da, da, da, e vara ta/ E vară şi nu pot să cred/ Genius cîntă la mare/ Discoteca-e cea mai tare/ Ţine cheful cel mai mare Hai cu noi, da' doar cu noi/ Chef, uitare-i pentru voi.” (Genius - Vara)

acum 7 luni · comentarii (1)

La un moment dat a venit timpul să fiu nevoit să-mi fac unele căutări versus sănătatea proprie. Bine, cam toată lumea îşi urează de sănătate, la orice pahar sau la primul strănut, deşi cei de pe Titanic degeaba au fost cu ea la superlativ, dacă n-au avut noroc să prindă o barcă; dar fie…

acum 8 luni · comentarii (0)