TV

«L-as intreba pe Seinfeld: De ce te-ai oprit, dom’le?»

«L-as intreba pe Seinfeld: De ce te-ai oprit, dom’le?»

In vreme ce majoritatea dintre noi schimbam programul cand incepe publicitatea, el cauta calupurile de re¬¬clame. Il stiti! E “ala” cu reclama la o marca de televizor, de povestea “Razboiul stelelor” într-o piata de peste. E Bogdan Naumovici, cel care, de la 8 septembrie, semneaza “condica” la PRO Cinema, înaintea lui... Jerry Seinfeld! În fiecare seara, de luni pana sambata, Naumovici “prefateaza” celebrul serial in emisiune

TV

Turnul Burj Dubai, cel mai inalt din lume

Turnul Burj Dubai, cel mai inalt din lume

Inca o data, autorii Cartii Recordurilor au avut de modificat capitolul cu cele mai inalte cladiri din lume. Dupa ce a devenit campion absolut la inaltime in 2007, anul acesta, la sfarsitul lunii august, turnul Burj Dubai a devenit, oficial, cea mai inalta constructie facuta vreodata de om. De la inaltimea actuala, de 688 de metri, se poate admira intregul Dubai, iar daca vremea este prietenoasa, poti vedea si o parte din Iran.

TV

«La ziua mea, am plans de fericire!»

«La ziua mea, am plans de fericire!»

Nationala Romaniei si Manchester sunt echipele ei de suflet. Pasionata de sport si extrem de telegenica, Oana Frigescu e o tipa care, la cei 27 de ani, se poate lauda cu un CV atractiv pentru orice angajator. De asta si-au dat seama si cei de la TVR 1, cand au ales-o sa prezinte jurnalul sportiv de la ora 19.00, seara de seara. Succesul insa nu i s-a urcat la cap. Cu Oana poti vorbi oricand, despre orice, la orice ora. Pentru ca, dincolo de reali

Album Cleopatra

Album Cleopatra

Copilul-minune al muzicii româneşti, Cleopatra Stratan, îşi lansează astăzi cel de-al doilea album. Evenimentul are loc la ora 16.00 la librăria Diverta de pe bulevardul Magheru. Cei care se

„Ouououoou, e vară-vară, e soare afară/ Ouououoou, e vară-vară iară. E vara iar, ce n-am dreptate?/ Fete, fete şi de toate/ Chefuri, chefuri cît se poate/ Ce să zic, e ce-mi doresc/ Soare mult să mă prăjesc/ Da, da, da, e vară, da/ Da, da, da, e vara ta/ E vară şi nu pot să cred/ Genius cîntă la mare/ Discoteca-e cea mai tare/ Ţine cheful cel mai mare Hai cu noi, da' doar cu noi/ Chef, uitare-i pentru voi.” (Genius - Vara)

acum 3 luni · comentarii (1)

N-am mai văzut atâta şoc şi groază de la referendumul Brexit. Când, a doua zi după vot, cea mai căutată sintagmă pe Google, în Marea Britanie, a fost „What is Brexit”. Prestaţia Madonnei la Eurovision nu e nimic altceva decât ceea ce trebuia să fie. Acuzele, scuzele şi argumentele post-show sunt doar pentru cei naivi. O spun din postura de jurnalist care a participat la mai multe ediţii internaţionale ale concursului.

acum 5 luni · comentarii (17)

Dolor y Gloria este un film atât de tulburător, în sensul cel mai bun al cuvântului, profund, cu umor, cu lumea creatorilor de cinema (cu un clin d’oeil plin de tandreţe pentru Marilyn şi Natalie Wood) şi trecerea timpului peste opera lor, cu un Antonio Banderas absolut fabulos, un alter ego ideal al lui Almodovar, încât nu numai că mă bucur că pelicula (cum spun şi spaniolii, de altfel) vine la Cluj, la TIFF.

acum 5 luni · comentarii (1)

Pe o ploaie mocănească, derutantă, de te credeai în plin noiembrie şi, cu siguranţă, nu pe Croazetă, lumea îmbrăcată la patru ace şi cu umbrelele din dotare sau ale hotelurilor mai răsărite, deloc descurajată de capriciile meteo, sfidându-le chiar, a venit, sâmbătă, să umple Le Grand Theatre Lumiere (2.300 de locuri), la premiera lui Corneliu Porumboiu,  cu „La Gomera“.

acum 5 luni · comentarii (2)

Dacă între timp Delon n-a rămas dator şi a replicat usturător la cabala pornită împotriva lui (continui să mă îndoiesc că va veni să-şi ia Palma de aur, de onoare, după aceste palme peste obraz retroactive, absolut alăturea cu drumul când e vorba de cariera lui), selecţia are grijă nu numai de aproximativa paritate feminină, ci şi de cea rasială, ca să nu apară proteste ca acum ceva vreme la Oscaruri!

acum 5 luni · comentarii (4)

Nici n-a început bine conferinţa de presă, care şi-a schimbat ora de la fără un sfert la şi un sfert (mai devreme), şi unde Thierry Fremaux se aştepta la atacuri pentru faptul că a refuzat Netflixul, ceea ce n-a mai apucat să justifice, că un american s-a năpustit, în numele femeilor de la Hollywood(?!) care au semnat nu ştiu ce petiţie împotriva

acum 5 luni · comentarii (0)

„Pledez aici pentru bileţel în defavoarea scrisorii, a acelei scrisori drăguţe pe care este atît de frumos să o primeşti şi care înviorează un chip drag, un decor, o atmosferă, o perioadă a vieţii. Pledez aici pentru bileţelul scurt, clar, precis, scris de un stilou grăbit. Pledez aici pentru raţiune împotriva inimii.“ (Maurice Beerblock, Plaidoyer pour le billet, Almanach pour 1924, p.231-236)

acum 5 luni · comentarii (1)

Mi-am tot propus să ajung la unul dintre concertele din Stagiunea de jazz de la ARCUB, iar de când curatorul acesteia a devenit Cristian Soleanu, din stagiunii 2018-2019, pot spune că mi-am notat datele în fiecare lună, pentru a depăşi abstractul informărilor de presă, like-urilor pe Facebook şi a tuturor celorlalte forme de participare virtuală la aceste evenimente.

acum 6 luni · comentarii (0)