TV

Haz de necaz şi multe lacrimi de milionari

Haz de necaz şi multe lacrimi de milionari

Pe fondul crizei economice, Emil Mitrache, Dragoş Moştenescu şi Andreea Măcelaru iau în râs problemele milionarilor de carton şi a vedetelor ajunse peste noapte în lumina reflectoarelor. Cei trei actori sunt protagoniştii talk show-ului „Şi milionarii plâng“,  de la Antena 1, o parodie  pentru toată familia.

TV

Jennifer Aniston, stil şi eleganţă

Jennifer Aniston, stil şi eleganţă

Celebra actriţă face parte din distribuţia mai multor producţii cinematografice din ultima perioadă. Un exemplu concret este „Dragoste fără preaviz“, în care Jennifer este o femeie senzuală, dar cu sentimentele rănite.

TV

Reţetă culturală

Reţetă culturală

Filmul este ecranizat după romanul omonim, dar nu este chiar atât de convingător, deşi decorurile sunt demne de premiul Grammy. Cartea este cu mult mai profundă şi lasă fiecăruia posibilitatea să asimileze ideea ei, în stil personal. „Profeţiile de la Celestine“ se doreşte a fi un stimulant pentru percepţia optimistă a lucrurilor, pentru a te încărca de o energie pozitivă şi care te ajută să priveşti spre ziua de mâine c

Dansează pentru părinţi

Dansează pentru părinţi

Al optulea sezon al emisiunii „Dansez pentru tine“ începe în această seară, de la ora 20.30, la Pro TV. Opt perechi, formate din vedete şi oameni simpli, cu poveşti de viaţă emoţionante, vor dansa pentru a câştiga marele premiu de 60.000 de euro pentru îndeplini un vis.

TV

Lansări CD

Lansări CD

Lansat la 12 octombrie, cel mai nou album al artistei Natalie Imbruglia, „Come To Life“, vine după o aşteptare de patru ani. Pentru acest material discografic, Natalie a colaborat cu Chris Martin, solistul formaţiei britanice Coldplay.

TV

Chaplin, terapia prin râs

Chaplin, terapia prin râs

De numele lui Charlie Chaplin se leagă cele mai bune perioade pe care le-a cunoscut comedia. Marele comic a semnat o pagină importantă în cartea celei de-a şaptea arte, „luând durerea şi jucându-se cu ea“.

TV

Lansări DVD

Lansări DVD

   Cate Blanchett, câştigătoarea Globului de Aur pentru „Cea mai bună actriţă într-o producţie dramatică“, alături de Geoffrey Rush, Richard Attenborough şi John Gielgud, conduce o distribuţie remarcabilă, într-un thriller plin de intrigi, derulat la Curtea unuia dintre cei mai mari monarhi din istorie – Regina Elizabeta I, în Anglia secolului al XVI-lea.

VIDEO Petruţa Kupper şi naiul fermecat

VIDEO Petruţa Kupper şi naiul fermecat

Petruţa Cecilia Kupper nu-şi putea închipui acum un an că va sensibiliza milioane de germani într-o emisiune televizată. Stabilită de un an în Germania, românca în vârstă de 28 de ani s-a ambiţionat să depăşească bariera lingvistică şi să reuşească într-o ţară complet străină.

Telex

Telex

Concert Direcţia 5 la Sala Palatului. Trupa sărbătoreşte 19 ani de carieră printr-un concert extraordinar susţinut astăzi, la Sala Palatului din Bucureşti.

Editorialul ăsta, ei, „editorial“!, cinşpe rînduri cu tot cu titlu, total 3823 semne cu spaţii incluse, o nimica toată, nici în vremurile bune, cu presă scrisă şi tiraje, nu jucărie, nu se „ponta“ cu mai mult de cincizeci de lei, ar putea să se constituie într-o reclamă dezinteresată, făcută de mine pe banii de la „Adevărul“ unei cărţi a prietenului meu Cosmin Neidoni.

acum 25 zile · comentarii (11)

În racord perfect cu nominalizările - inclusiv pentru „Un Certain Regard“ (un bun prieten german, Knut, mare cronicar radio, mă întreba ce s-a întâmplat cu România că n-a fost selecţionat niciun lungmetraj, iar răspunsul a fost limpede: în afară de „Touch me not“, nimic nu se califica în privinţa subiectului ales!) - au fost şi câştigătorii, dar am apreciat că alegerile au presupus şi filme de calitate, cu mesaj, şi nu doar ciudăţenii.

acum 29 zile · comentarii (0)

Dacă de dimineaţă francezii sunt bine cunoscuţi pentru cafeaua cu lapte şi un croissant (n-am să uit niciodată cum la prima călătorie în Franţa, în 1990, după Revoluţie, stăteam la Rouen şi seniorul casei s-a sculat în zori ca să–mi aducă foietajul fierbinte, nu cum e moda acum, să se cumpere de la supermarket semicongelat şi să se încălzească la microunde), anul acesta, la Cannes, de câteva zile

luna trecuta · comentarii (0)

Am trăit s-o văd şi pe-asta! La Cannes, în avanpremieră absolută, „Solo: A Star Wars Story“ s-a proiectat bine păzit de 8 agenţi speciali care au făcut cu rândul, stând în picioare, în laterala ecranului, privind în întuneric cu ochi de vultur ca nu cumva să pirateze cineva scene din film! Mai ceva ca şefii de stat ori Familia Regală britanică, la nunta de sâmbătă, bodyguarzii au vegheat ca să nu fie ceva furat!

luna trecuta · comentarii (0)

Definiţia stării noastre de spirit, mondializarea indiferenţei, îi aparţine fascinantului Papă Francisc, despre care a făcut un documentar, nu prea inspirat, din păcate (în afară de dublul sens al titlului, „Un om de cuvînt“, căci cuvintele sunt unica armă a sa şi îşi respectă promisiunile!), marele Wim Wenders, poate şi copleşit de personalitatea Sanctităţii Sale.

luna trecuta · comentarii (2)

Anul acesta s-a vrut o cât mai mare diversitate, am fost serviţi cu un cocktail, nu numai cel din deschidere, ci mai ales cel de pe ecran! Seara s-a încheiat cu unul dintre cele mai colorate, la propriu şi la figurat, „Rafiki/ Prietenie“, o peliculă interzisă în ţara de baştină, Kenya, dar măcar i s-a permis regizoarei să vină!

luna trecuta · comentarii (0)

Canal+ transmite en clair (adică şi dacă n-ai abonament, sau n-are hotelul, poţi vedea) Ceremonia de deschidere şi, după 11 zile, şi pe cea şi mai aşteptată, cea de închidere, prin urmare poţi urmări şi mai în detaliu, ca din sală, pe covor fiind 2 prezentatori de astă dată, un bărbat şi o femeie (racord cu oscarizatul lui Lelouch?). Strugurii sunt acri, veţi gândi maliţios, dar e mai comod de luat notiţe aşa!

luna trecuta · comentarii (0)

30 decembrie 1933: se instituie starea de asediu printr-un decret prin care statul român îşi aroga dreptul de cenzura presa, ba chiar de a împiedica apariţia unor publicaţii. Acestea fiind datele problemei, propun descifrarea misterului din jurul ştampilei ANULAT de pe coperta revistei „Veselia“, posibil o restricţionare a circulaţiei publicaţiei prin ţară.

acum 2 luni · comentarii (2)

O să vi se pară un titlu ciudat, dar să ştiţi că am aflat, de la o peisagistă, că lalelele bătute, care seamănă mai degrabă cu bujorii şi au cele mai neaşteptate culori, au şi parfum. Iar când le vezi în covoare în toate nuanţele curcubeului, împodobind celebra Piaţă Taksim, dintr-o dată te simţi ca în Grădina Raiului.

acum 2 luni · comentarii (0)

În noaptea de 26 spre 27 martie, în aşteptarea Premiilor Gopo, pe la 4 dimineaţa, ora României, putem urmări, simultan cu Statele Unite şi alte peste 125 de ţări din lume, pe Canalul AMC, primul episod dintre cele 10 care ilustrează un roman-thriller extraordinar, din 2007, scris de Dan Simmons şi creat, cinematografic, de producătorii executivi Ridley Scott, David Kajganich şi Soo Hugh.

acum 3 luni · comentarii (1)

Dacă ar fi să dau crezare nenumăratelor articole de pe bloguri, postărilor extrem de îndurerate ce au apărut cu nemiluita pe reţelele de socializare, faptului că mai toată lumea are de împărtăşit o amintire cu fostul om de radio Andrei Gheorghe, aş putea trage concluzia că până luni seara, atunci când a apărut vestea morţii sale absolut neaşteptate, toată lumea i-a fost fan înrăit şi necondiţionat.

acum 3 luni · comentarii (6)

Şi era miez de zi, şi mai era şi miez de noapte, iar noi ne hăhăiam ca proştii, că, de, eram copii de provincie, din familii cu frica lui Dumnezeu, iar el spunea cuvintele alea, în direct, pe radio. Asta până să ne cuprindă vocea aia nepământeană ca-ntr-un cocon, până se ne hipnotizeze mintea aia sclipitoare şi să ne deschidă ochii şi visurile.

acum 3 luni · comentarii (10)

Serviciul este locul acela fain spre care pleci dimineaţa fără vreun fel de vigoare, îi aloci o grămadă de timp, opt ore pe zi, adică aproximativ o treime de viaţă, unde eşti prin definiţie la cheremul cuiva sau chiar al unei cohorte, şi de unde pleci plin de energii negative pe care încerci să le abandonezi prin mijloacele de transport pe care le iei spre casă. Uneori reuşeşti.

acum 4 luni · comentarii (0)

Se află în plină desfăşurare unul din cele mai prestigioase evenimente cinematografice ale lumii: Festivalul Internaţional de Film de la Berlin (15–25.02.18). Fondată în plin război rece, Berlinala a ajuns la a 68-a ediţie, iar cele 400 de pelicule prezentate continuă să stârnească acelaşi interes din partea spectatorilor, plasându-l în top, la capitolul participării publicului plătitor.

acum 4 luni · comentarii (19)