Vunk se retrage de la party-ul organizat de Institutul Revoluţiei Române în urma criticilor dure: motivaţia trupei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupa Vunk a anunţat că se retrage din concertele anunţate pentru data de 22 decembrie de către Institutul Revoluţiei Române, care marchează 30 de ani de la Revoluţie.

Reprezentanţii trupei Vunk au anunţat că nu vor mai cânta în Piaţa George Enescu în cadrul party-ului „30 de ani de libertate“ organizat de Institutul Revoluţiei Române, instituţie condusă de Gelu Voican Voiculescu, pus sub acuare pentru crime împotriva umanităţii în dosarul Revoluţiei din 1989, în urma criticilor apărute cu privire la eveniment.

Trupa şi-a explicat decizia pe pagina oficială de Facebook Vunk.

„Duminică, 22 dec, VUNK ar fi trebuit să cânte în Piaţa George Enescu la evenimentul «30 de ani de libertate», concert pe care îl consideram un omagiu adus victimelor Revoluţiei din ‘89. În urma detaliilor despre eveniment care au ajuns la noi în ultimele ore am constatat că scopul acestuia e mai puţin clar decât credeam noi. Anunţăm pe această cale retragerea VUNK de la evenimentul organizat de Institutul Revoluţiei Române“, au scris reprezentanţii trupei Vunk pe Facebook.

Pe lângă Vunk, printre artiştii anunţaţi la petrecerea organizată de Institutul Revoluţiei Române, care costă 100.000 de euro potrivit ordinului de achiziţie de pe site-ul SEAP, se numără Holograf, Andra, Jean Gavril, Corina Chiriac, Gabriel Dorobanţu, Irina Loghin, Gelu Voicu, Monica Anghel şi Horia Moculescu, iar prezentator va fi Cosmin Seleşi.

Evenimentul organizat de Institutul Revoluţiei Române a fost criticat 

„Asta este ceea ce vrea să facă Institutul Revoluţiei Române pe dată de 22 decembrie, pe post de comemorare. O chermeză. Institutul Revoluţiei Române condus de Gelu Voican Voiculescu şi avându-l drept preşedinte de onoare pe Ion Iliescu. Două persoane acuzate de genocid în zilele revoluţiei. Noi, societatea civilă, vom face un marş memorial, cu plecare la ora 5 din Piaţă Victoriei, via Piaţa Romană şi Piaţa Universităţii. La ora 18:30 vom fi în Piaţă Revoluţiei, unde - în faţă sediului Ministerului de Interne (fostul sediu al CC al PCR) copiii şi părinţii şi fraţii celor care au murit atunci, alături de persoane din societatea civilă, vor citi numele celor peste 1100 de eroi ucişi atunci. O parte din ei indirect de Gelu Voican Voiculescu şi de Ion Iliescu. Va fi un moment în care victimele şi călăii vor stă în acelaşi loc. Victimele îşi vor plânge morţii, călăii vor face o falsă comemorare. Una cu muzică şi antren. Fără nici o jenă. Puteţi sta acasă, puteţi merge la chermeza aniversară sau puteţi merge alături de noi, şi mai ales alături de rudele celor morţi atunci.

E o ţară liberă, nu? E liberă pentru că nişte oameni au murit pentru asta“, a scris jurnalistul Cătălin Teniţă pe pagina lui de Facebook.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite