Vunk a lansat piesa-manifest „Respectă-te, române!“: „Noi trebuie să ne facem auziţi atunci când ei se fac că nu ne văd“

Vunk a lansat piesa-manifest „Respectă-te, române!“: „Noi trebuie să ne facem auziţi atunci când ei se fac că nu ne văd“

Membrii trupei Vunk consideră că prin noua piesă îi încurajează pe români să-şi respecte ţara

Pe 1 Decembrie trupa Vunk a lansat în colecţia „Rockoritoare Live Sessions“ piesa-manifest „Respectă-te, române!“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cântecul „Respecta-te, române!“ a fost înregistrat la împlinirea a exact o lună de la tragedia din clubul Colectiv şi la cinci ani de când Vunk a lansat „Vreau o ţară ca afară“. 
 
„«Respectă-te, române!» este suma pieselor noastre «Ne facem auziti» şi «Vreau o ţară ca afară» şi nevoia de a trezi în cei de lângă noi puterea de a se respecta pe ei înşişi, pe cei din jurul lor, locul în care trăiesc, locul în care muncesc, ţara în care cresc. Respectă-te, române! Asta este cea mai mare putere a ta“, au explicat membrii trupei Vunk.  
 
„Eu cred în ideea că, aşa cum au plecat marile schimbări în lumea asta, totul pleacă de la individ şi nu de la funcţia pe care o poartă. Om cu om se face popor şi noi toţi trebuie să ne facem auziţi, atunci când ei se fac că nu ne văd“, spune liderul trupei Vunk, Cornel Ilie. 
   
 
„Puterea de supravieţuire, de renaştere şi de adaptare“ sunt lucrurile pe care cântăreţul le apreciaza cel mai mult la România, marturisind că de 1 Decembrie speră ca ţara sa „să îşi regăsească liniştea, să fie ca primăvara din muzica lui Enescu şi Porumbescu.“ „Respectul faţă de ceilalţi face să crească şansele de a te simţi împlinit. Suntem creaţi pentru a trăi împreună, pentru a ne ajuta, a ne ridica unii pe alţii şi a ne pune scut împreună, atunci când este nevoie“, mai spune Ilie. Aceasta este de altfel esenţa mesajelor pieselor-manifest ale trupei Vunk – certitudinea că schimbarea porneşte de la puterea oamenilor de a crede în anumite valori şi de la forţa cu care luptă pentru aceste idealuri.
 
Proaspăt tătic, Cornel Ilie mărturiseşte că va încerca să transmită fetiţei sale aceleaşi valori cuprinse în mesajele cântecelor Vunk, una dintre cele mai importante fiind respectul faţă de tot ceea ce o înconjoară: „O s-o învăţ ce înseamnă respectul şi atunci o să înţeleagă că nu este importantă doar ţara în care trăieşte, ci ca lumea pe care şi-o face în jur să fie de ajutor ţării ei.“
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările