Voltaj, piesă-manifest dedicată protestelor, „Dacă România ar vorbi, ar spune aşa“: „Mai am doar un singur dor, nu mă lăsaţi, vă rog, să mor“ VIDEO

Voltaj, piesă-manifest dedicată protestelor, „Dacă România ar vorbi, ar spune aşa“: „Mai am doar un singur dor, nu mă lăsaţi, vă rog, să mor“ VIDEO

Călin Goia face o numărătoare inversă a celor 10 zile în care OUG adoptate de Guvern mai pot fi contestate FOTO Facebook

Călin Goia, solistul trupei Voltaj, a compus o melodie-manifest pe care spune că o dedică protestelor din stradă şi care se numeşte „Dacă România ar vorbi, ar spune aşa“. Piesa a devenit virală în scurt timp.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gălin Goia a postat o înregistrare video pe pagina de Facebook a trupei Voltaj în care cântă despre România, având în vedere protestele care au loc în ţară. Artistul face o numărătoare inversă a celor 10 zile în care ordonanţele de urgenţă adoptate marţi de Guvern mai pot fi contestate, iar versurile lui sună în felul următor:

„Mai am doar 10 zile de trăit/ Să ştiţi copiii mei că v-am iubit/

Mai am doar nouă zile şi apoi voi fi iar prăbuşită în noroi/

Mai am opt zile în care să mai strig până am să mă întorc din nou în frig/

Mai am doar şapte zile să-i opresc pe cei ce fără milă mă jertfesc,/

Mai am doar şase zile să mai sper că n-o ajung în întunericul de ieri/

Mai am cinci zile şi asta-i tot să mă ridic de jos n-am să mai pot,/

Mai am doar patru zile să schimb totul, căci lacrimile mele sunt Mureşul şi Oltul/

Mai am trei zile şi nicio minune nu va dura mai mult aşa se spune/

Mai am doar două zile din păcate vreau să vă văd iar frate lângă frate/

Mai am o zi şi doar un singur dor, nu mă lăsaţi, vă rog, să mor“.

Videoclipul avea în momentul scrierii ştirii peste 800.000 de vizualizări pe pagina de Facebook a formaţiei Voltaj şi peste 45.000 de share-uri.

Miercuri seară, Călin Goia s-a aflat în Piaţa Victoriei, alături de cei 120.000 de oameni care au scandat împotriva actelor normative în domeniul justiţiei, adoptate marţi de Guvernul Grindeanu, scrie News.ro. „Nu am vrut să plec din ţara asta. Vreau să-mi cresc copiii în ţara asta, să aibă nişte valori morale sănătoase“, a spus el în Piaţă. „Nu vreau să trăiesc în frică!“, a adăugat Călin Goia.

„Iubim România! Am spus-o şi în unele dintre cântecele noastre. Uneori România are nevoie de noi! Acum e un astfel de moment. Suntem aici din toată inima pentru România!“, a mai scris el pe Facebook.

Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvernul Grindeanu, marţi seară, privind modificarea Codurilor Penale a fost publicată în Monitorul Oficial, iar cea mai mare parte a prevederilor urmează să intre în vigoare la 10 zile de la publicare. Prevederea privind termenul de 6 luni până la care pot fi făcute denunţuri privind săvârşirea unor infracţiuni intră în vigoare de la momentul publicării ordonanţei în Monitor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: